Косопад - тема 13

• 109 545
  • 1 015
  •   1
Отговори
# 900
  • София
Аз съм чувала, може и тук да съм го чела, че има ли реактивен косопад, каквото има да падне, ще падне и с нищо не можеш да го задържиш.

Ако желязото е в норма, а феритин- зле, как се процедира?
Правилно си прочела, каквото е тръгнало да пада ще си опада независимо от маски, лосиони и ампули...
По време на засиления косопад нашата роля е да запазим скалпа здрав, като изключим всякакви мазила с агресивни съставки, това е нещо, което аз не знаех и сега си патя и от възпален скалп...
Маслените маски си мисля ,че са ОК.При тях обаче се получава едно по-бързо окапване на вече загинали косми и психологическия момент е много тънък, косопада започва да изглежда още по-зловещ.Казват, че е добре да не се прекалява с тях 2-3 пъти в месеца е достатъчно.
Единствения препарат за външно стимулиране на нов растеж и спиране на косопада, който трихолозите признават е Миноксидил, той обаче не работи в 100% от случаите...
Някои хора имат отлични резултати с прп и мезотерапия, при други обаче косопада се засилва драстично.
Бях се засилила за прп, но реших да не рискувам..

Ако желязото е в норма, феритина се повишава с Лактоферин, последните страници сме писали доста за него.

# 901
Е Шарпи и ти не ми се обиждай ама то всеки си е зациклил в неговите си виждания. То и ти си зацикляш с твоето твърдение, че не е от храната и че тя няма значение. Както и да е де, целта на поста ми беше главно да споделя опит да не се тероризират лекарите с въпроси кой какво прочел откъде и тн. понеже те се назлобяват така и започват да си мислят "този ли малък човечец ще ми обяснява как да си върша работата, аз съм с еди колко си години стаж и тн". Никакъв шанс, прозрението, че един лекар трябва да ти помогне идва само от него, не от тебе. :Д

А за храната.... вие си решавате. Както казах има режими и режими, тънкости и тънкости. "здравословно хранене" и начин на живот е също трудна работа да се нагоди на личните нужди.

# 902
  • София
Благодаря, останах с впечатлението от последния ти пост, че не е свързан с желязото, но ще прочета по- назад и по - внимателно. : ))
Аз вече си взех желязо, де Laughing
Но ще видим, в понеделник ще пускам изследванията. Имам добър хемоглобин горе- долу, но мога да се обзаложа, че феритинът ми е скапан.

Освен щитовидна, кортизол, Б12, Д, железен панел и полови хормони, още нещо има ли, което е добре да знам колко е?

Bananadana, по принцип е така, но аз с инсулин 200 на първи час, позавишено ТСХ и доста въглехидратна диета (е, не сладко и хляб, но ориз и картофи ядях по много), малко вода, боядисване в червено, често недоспиване, нямах кьорава пъпка по лицето и коса, за която са ме спирали на улицата. Като започнах уж по- здравословен начин на живот, свалих малко захарта и инсулина, уж започнах да взимам мерки за хормоните, да са в оптимални граници, започнах да пия добавките за Б12 и Д, се влоших като цяло.
Допускам, че е заради операцията, упойката и стреса, който ме държа поне 2 месеца всекидневно, но все пак като ги открих тия неща, бях с надежда, че ето сега, като поправя дефицитите и дисбалансите, ще ми светне тенът (бяла съм, но никога не е бил здравословен), ще ми избуи косата, кожата ми ще стане дваж по- добра от на Клеопатра и всички хубавини. Нищо такова за съжаление. При всеки са индиводуални причините Peace

Впрочем, ноктите ми винаги са растяли адски бързо и са средно здрави. Не знам това какво значи.

# 903
Момичета,
ползвали ли сте шампоан Здраве Форте против косопад?
От две места чувам хубави отзиви,но искам още инфо.

# 904
Еми то не става от днес за утре с храната. Години са нужни понякога, при мен от 20 пъпки на бузите до перфектна кожа без нищо процеса беше около 2.5 години минимум. Обещавам, повече няма да ви тровя с тези изказвания.

Някой ползвал ли зелен чай за скалпа?

# 905
Като започнах уж по- здравословен начин на живот, свалих малко захарта и инсулина, уж започнах да взимам мерки за хормоните, да са в оптимални граници, започнах да пия добавките за Б12 и Д, се влоших като цяло.
Допускам, че е заради операцията, упойката и стреса, който ме държа поне 2 месеца всекидневно, но все пак като ги открих тия неща, бях с надежда, че ето сега, като поправя дефицитите и дисбалансите, ще ми светне тенът (бяла съм, но никога не е бил здравословен), ще ми избуи косата, кожата ми ще стане дваж по- добра от на Клеопатра и всички хубавини. Нищо такова за съжаление. При всеки са индиводуални причините Peace
Впрочем, ноктите ми винаги са растяли адски бързо и са средно здрави. Не знам това какво значи.
Баш!
Подобно на теб съм водила същият нездравословен начин на живот. Още повече, че ако този начин на живот "удари" в косата, то ще е до 6 месеца след "инцидента". Не може аз 20 години съзнателен живот /без времето, в което съм била дете/ да го водя по еднакъв начин и да нямам проблем с косата, и изведнъж косопад - от храненето е. Ми не е! В седмицата ми са се събирали по 2-3 нощи, в които не съм мигвала изобщо. Ходила съм като зомби, защото не съм била спала 36 часа. Правила съм много по-агресивни неща на организма си. Грам не ме е удряло в косата. Имах 4 операции с пълни упойки преди 8-9 години през 5 месеца. Нито веднъж не ми се е отразило на косата. Имах прекрасна коса, която ежедневно за добавка тормозех с преси, много силни бои/яркочервено също/ и всякакви глупости. Не ми е падала изобщо. С усилие съм се скубала, за да си сваля косъм. Ноктите и на мен са ми много здрави, и ми растат бързо. С тях нямам никакъв проблем. По абсолютно никакъв начин не съм съгласна, че коса ще ти пада от "храна" и ще спре да ти пада от друга "храна"

Последна редакция: чт, 22 ное 2018, 19:19 от sharpy

# 906
  • София
Банана, не ни тровиш! Просто всеки казва своя опит. При едни ще има голям ефект, при друг- причините ще са други.

Шарпи, аз съм спряла боядисването, доста кофти стои, но поне никога не съм я тормозила с преси и маши. Дори дълги години, до към 22-3, нямах сешоар. Винаги си я миех вечер, изчаквах да поизсъхне и си лягах. При теб какво се оказа в крайна сметка, случаят ти наподобява  моя. (Сигурно си писала, но скоро се включих и не съм прочела, извини ме)
Едит: прочетох. На горна граница щом е, според мен не е окей. Аз така знам от гинеколози за този тип хормони. Че не бива да са на горна граница, дори в референтна стойност. Но пък ми е интересно на жена с хубава, гъста и здрава коса какви са й стойностите на ДХТ, на феритин и подобни. Надали всички са с оптимални и добри стойности. Комплексно е.
Има ли вариант по- хубава коса да избутва старата? Laughing
Че нали започнах да ям полезно (не иронизирам, имам някаква мини мадежда, че е нещо такова)

Зелен чай вътрешно пия аз. Simple Smile
Чудя се за кофеина- дали може да се облива с кафе. Щото в шампоаните надали се задържа толкова върху косата. Особено ако я миеш по- рядко, а не всеки ден.

Последна редакция: чт, 22 ное 2018, 19:28 от The Catcher in the Rye

# 907
Хехе ми то и аз си спомням като бях на 19 как си хапвах от време на време шоколади и торти, признавам никога не съм злоупотребявала системно, но като ми се разбутаха хормоните на около 20-21 от стрес, получавах по поне 5 пъпки от парче торта, а от картофи направо редица пъпки по челюстта и заспивах от 4-5 картофа.... Голяма причина беше неспането и ужасният стрес-следване на право в Германия, страхове, абе ужас беше тогава. Трябваше години наред да спра сладкото, да внимавам с въглехидратите, пиех пробиотици, направих един захарен детокс, направих лечение с аминокиселини, чернодробни пречиствания, промених много неща в начина на живот и сега съм ок. Ако се натъпча с торта пак ще ми излезнат пъпки. Тия оправдания с миналото няма да ви доведат до никъде, момичета. 2
Преди 20 години или последните 20 години са зи за тогава. Днес трябва да се действа според нуждите на днес! Най-разочароващо е когато има такова упорство и човек даже не опитва да промени храненето и начина на живот. Всъщност това най-много ме стимулира да коментирам сега, направо си ме дразни това упорство. :Д Извинете ме, че се подвеждам и коментирам.

Мир! Simple Smile Аз ви харесвам въпреки това много в тази тема, някак има повече толерантност в сравнение с други. Нека всеки да постигне целите си според неговата програма. Ама и не ми се сърдете като говоря за храната, то от там се почна. Аз няма да спра да казвам тук там, че според мен е важна, ама и вие не се хващайте толкова.

# 908
  • София
Не си ме/ни разбрала.
Аз ще продължа с по- полезния начин на живот, просто се чувствам разочарована, че имам влошаване, а не подобрение.
Пък и при мен "последните 20 години" съзнателен живот са до преди половин година. 
Скрит текст:
На мен инсулинът ми скочи точно от стрес в Германия. Работих стресова работа, която тогава ми допадаше, но от тогава ми започнаха генералните проблеми. Преди около 3г.
Ще се радвам да чуя за чернодробното прочистване и детокс с 2-3 реда Simple Smile
Твоят косопад какъв вид беше и от това ли се повлия положително?

# 909
bananadana, специално на теб повече нямам какво да ти кажа. Обясни на жените с андрогенна алопеция например, да водят здравословен начин на живот, да ядат здравословни храни, да спят здравословно, да работят здравословно, да правят всичко що е здравословно. И като направят всичко това - и хоп ще им поникне нова коса. Оп, не коса, грива исках да кажа.

The Catcher in the Rye, аз съм с косопад от 3 и половина години вече. Също не се бях боядисвала 2 години и пусто се изкуших, и се намазах с уж щадяща безамонячна боя на Лореал и пак настана ад. Преди това го бях поовладяла косопада до 100 косъма дневно. След това боядисване пак доста се засили. Груба грешка направих.
Най-силния период на свличане на коса ми беше преди около година и половина - по 1000 косъма дневно. Няма значение дали с къпане или без - падаше зверски. Ходила съм на 2 гинеколога, 4 дерматолога, 2 ендокринолога, 1 зъболекар и 1 хематолог. Правила съм 3 дузини изследвания, и според лекарите, резултатите им не са причина за косопад. Вкъщи имам мини аптека. Ползвала съм всякакви мазила и съм пила всякакви хапове - от някои е имало минимално подобрение, от някои никакво. Някоя неделя като почивам, специално ще напиша всичко, което съм пила и мазала - сигурно ще запълня цялата страница. Нямам точно поставена диагноза. Затова чета и правя опити на своя глава, и се надявам да открия моят лек. Wink

# 910
  • София
Андрогенната алопеция е голям бич... Няма лек, който да работи за всички.
През много си преминала, пожелавам ти скоро да намериш своя лек Two Hearts

# 911
  • София
При мен историята е различна...
От 19-20год  възраст до 35год бях на хранителен режим и тренирах интензивно, понякога и двуразово.
Хапвала съм разбира се, пица, чипс, баница, сладко почти не, защото не обичам, но много рядко 2-4 пъти в месеца.
Косата, нокти, кожа всичко ми беше супер, независимо от всякаквите експерименти, на които се подлагах.Не познавах личния си лекар.
Четейки bananadana се разпознавам на 100% и аз така разпалено обяснявах и раздавах съвети на всички мои приятели и познати, даже побеснявах като видя, че някой се тъпче с боклук храна Grinning
Но в един момент живота явно реши да ми покаже, че монетата има и друга страна...Така се завъртяха нещата,че в продължение на 5год. почти не съм спала нормално, хранех се с каквото зърна и тренировките приключиха.
Лека полека се почнаха настинки, болежки, зверски пмс, и преди година в следствие на поредица от травматични събития започна косопада.Сега бавно влизам обратно в мойте си релси.И гледам да не се бъркам на никой, освен ако не ме пита, защото разбрах по трудния начин, че понякога в живота на хората има по-важни приоритети от храна и сън.

The Catcher in the Rye Според възможностите на човек, към изследванията може да се включат и цинк и мед.Ето линк към един учебник по Трихология, който открих в нета, там са описани всякакви възможни причини за появата на косопад, съответната прогноза и лечение.Описанието на андрогенната алопеция започва на 141стр.
https://the-eye.eu/public/Books/Medical/texts/Hair%20and%20Scalp … 02004%29%20WW.pdf

# 912
Не си ме/ни разбрала.
Аз ще продължа с по- полезния начин на живот, просто се чувствам разочарована, че имам влошаване, а не подобрение.
Пък и при мен "последните 20 години" съзнателен живот са до преди половин година. 
Скрит текст:
На мен инсулинът ми скочи точно от стрес в Германия. Работих стресова работа, която тогава ми допадаше, но от тогава ми започнаха генералните проблеми. Преди около 3г.
Ще се радвам да чуя за чернодробното прочистване и детокс с 2-3 реда Simple Smile
Твоят косопад какъв вид беше и от това ли се повлия положително?

Ясно, извинявам ви се, ако съм ви навлезнала в територията, момичета. Искрено! Магнифика обясни добре, така и мене ме избива понякога.

Аз както казах имах само акне, хормонално и много тежко. Косопад никога не съм имала до преди 4 месеца някъде, когато ми се появи. Имам коса като за трима, много гъста и къдрава и само аз виждам и усещам косопада. НО това н е причина да не го лекувам.

Чернодробното много ми помогна за хормоналния баланс. Изобщо направих пречиствания на главните органи-дебело черво, чернодробно с лимони и зехтин (ок, не знам дали е имало голям ефект от това, но го правих често и кожата ми сякаш ставаше все по-чиста от него). На дебелото черво детокса ми беше първо захарен детокс 21 дена, след това различни видове пробиотици и ензими за дълъг период от време, паразитно пречистване. След тези процедури, комбинирани с безкомпромисно добър режим храната наистина като лекарство пресметната и обмислена, бях в състояние да имам по 1-3 пъпки от време на време. Решаващо беше да започна да спя. През голяма част от следването си, абе изобщо през цялото следване освен в края не си спомням да съм спала повече от 6 часа. Имах ужасни сенки под очиъе и мислех, е са ми наследствени. След като започнах да спя по 8 часа се родих и толерантността ми към въглехидрати се повиши ужасно много! Станах много енергична. Оправих и вит Д дефицит, естрогенът се вдигна след като започнах отново да ям млечни (дълги години не ги ядях...) и дефакто на мен млечните ми помогнаха да си оправя акнето. Правих си дом. кисело зеле в студентската стая! Правих си и още си правя дом. кисело мляко с бг закваска в йогурт уред и това, съчетано с малко билки, много почивка и позитивизъм, малко витамини и стриктен режим на храната откъм кое ми се отразява добре и кое не.... ми докара кожата до порцелан. Не вярвах, че ще се случи. Нося си последствията де.... не толерирам големи количества захар все още.

Косопадът ми се появи след като почнах противозачатъчни това лято и кървях 3 месеца подред почти всеки ден, бях толкова отпаднала.... ужас. А и отслабнах лятото с почти или направо 10 кила, които ябх качила покрай държавните изпити. Смених ги хапчетата, сега взимам други, но косопадът все още е на лице. За щастие не чак толкова ужасен като август.

# 913
  • София
Благодаря, момичета.
Всяка от вас споделя много полезна информация и наистина толерантността в тази тема е доста по- голяма, отколкото в други въпреки разногласията! Simple Smile

# 914
Момичета,
ползвали ли сте шампоан Здраве Форте против косопад?
От две места чувам хубави отзиви,но искам още инфо.
При мен ефект върху косопада нямаше.Ползвах го около 2 месеца.
Неприятното беше,че косата бързо се омазняваше.

Общи условия

Активация на акаунт