Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 10 септ. 2018, 20:04 ч.

В мен ли е проблемът ?

 • 9 087
 • 112
 •   1
Отговори
# 45
 • София
 • Мнения: 7 555
Тя няма дете, как да се откаже от него. Има представи за дете, за бизнес.
И аз имам представа за Марс - вярно не съм ходила, но трябва ли сега с тежката критика.

Е отказва се от потенциално дете.

Аз мога да покажа размах и да се откажа от готово такова. Малко се разваля ефекта от факта, че е минал 20 ама ще мижим по въпроса.

# 46
 • Мнения: 1 991
Следвай мечтите си сега. След време може да промениш живота си. Успех.

# 47
 • Мнения: 829
Ааа никакво мижене. Не може.така и Stuck Out Tongue Winking Eye
Като се намерят с нейния бъдещ пак ще приказваме.
Сега да я корим няма за какво.
На никого лошо не прави. Само да си мисли, за да не си прави сама лоши услуги.

# 48
 • Мнения: 900
Разбираемо е да не искаш деца, от кой да ги искаш, след като си сама? А и на 23 години е нормално други да са приоритетите ти. Но като цяло ми се струва, че има някакъв проблем в теб. На 23 години да не ти звъни друг, освен родителите ти, не е нормално.

# 49
 • Мнения: 26 533
Не че нещо, ама кой звъни в 21 век, всички се уговарят в чат и социални мрежи.

# 50
 • София
 • Мнения: 7 555
Аз звъня. Много миналовековно от моя страна.

Ами като те не ти звънят, звъни им ти. Не става само другите да те търсят и да се интересуват от теб.

# 51
 • Мнения: 900
Не че нещо, ама кой звъни в 21 век, всички се уговарят в чат и социални мрежи.

Става въпрос, че никой друг, освен родителите и не се интересува от нея. На 23 години да нямаш никакви приятелки ми е странно, а и да не си имала връзка до сега? Много отшелнически живот ми се струва води за годините си. Доста скучен. Подобно на старите моми след 40... нямат си нищо и никой и единствената им радост е да хранят котките пред блока.
Аз като си спомня на 23 как съм била...време съм нямала за себе си от виждания с приятелки и "голяма" любов съм имала (за тогава). Не ми се струва нормално никой да не се интересува от теб, значи в теб има нещо " криво" за поправяне.

# 52
 • Мнения: 26 533
Това също е нормално в днешно време, хората се интересуват главно от себе си. А ако приятелките й са омъжени с деца, още по-нормално е въобще да не се сещат за нея, щото след ден с дете/деца не ти е до това да питаш как е дружката-госпожица, а да заспиш в ступор на дивана.

На 23 не са ли още студентки?

# 53
 • Мнения: 1 181
Липсва ти емоционален опит, или по-точно той изостава спрямо годините ти. Тази несподелена любов ти е трудно да я видиш в перспектива, а и вероятно е най-близкото ти преживяване до реална връзка. На този фон е нормално да не приритваш за деца.
Желанието за брак и деца за много жени, включвам и себе си в това число, не са принципни, а породени от отношенията с конкретен човек. И е нормално при сегашната ти ситуация да мислиш, както мислиш,  също както ще е нормално, ако в една щастлива, пълноценна връзка изведнъж ти дойде друг акъл. Не е задължително,  но никак не е невъзможно.

# 54
 • Мнения: 9 666
Щом всички ти казват, че целите и поведението ти са смешни и абсурдни, най-вероятно да са прави. Ако е един, двама - айде, ама всички ...

За какво са ти тия "мечти", да работиш по корабите, да не искаш пари от вашите и да си купиш кола, след като ще си сама, като куче?

# 55
 • София
 • Мнения: 7 555
Е айде сега, смешни и абсурдни. Има си цели момичето, браво на нея. Просто да не си мисли,че те я павят уникална и да спрехда очаква близкитеъи да се отнасят с нея, като с ВИП, защото имала цели.

И да, живота често изненадва и в едшн момент искаш едно, а вследващия това едно, ама и друго някое.

# 56
 • Мнения: 5 203
Звучиш самотна и тревожна, пишеш основно за миналото, за бъдещето и за другите. Добре би ти се отразило, според мен, да се фокусираш върху себе си и върху настоящето, да се занимаваш и ангажираш с неща, които да ти носят автентична вътрешна наслада. Научи се да живееш със себе си, без особено внимание какво мислят другите за мечтите ти и дали са им смешни. На 23 всичко най-хубаво тепърва предстои. Успех!

# 57
 • София
 • Мнения: 2 009
За мен децата са всичко. ОБОЖАВАМ ги! Всички! Аз искам дете от 20-годишна (е, естествено не бях толкова изкукала, знаех, че е  отговорност и в крайна сметка родих на 30г) Още от мъничка се заигравах с дечурлигата по градинките и непознатии в автобусите и тролеите и и си съчинявах приказки да ги омайвам. Че работя детска учителка не е учудващо, нали Simple Smile
Но! Ти щом искаш друго си го живей. Какъв е проблемът? Че Пенка, Драганка и Иванчо не мислели така. Ами... добре. На теб какво ти пука? Следвай мечтите си, чувствай се добре, както ти го разбираш! Ти живееш този живот! А дали някога ще почувстваш необходимост от дете това не мога да кажа. НО! Това не  бива да те плаши, бъди себе си. Нормална си си, за мен е странно, но ЗА МЕН. Аз не живея твоя живот и не съм в твоите обувки. И в това е смисълът - всеки човек е индивидуален, със свободна воля и различни стремежи и копнежи. И трябва да ги следва, иначе попада в матрицата и се превръща в поредния неувлетворен човек. Пак казвам, след 3 години може да  намериш човек, с когото да остареете и да имаш 4 деца от него (напук на всичко и всички) или да обиколиш света, да станеш от най-влиятелните хора  и да си най-щастливият човек на земята сама. Това никой не го знае и всеки, който се опитва да те обясни кака трябва ти да се чувстваш, кое е правилно за теб и как не си щастлива щом.................................................................... (тук може да е всичко: от ядене на сладолед и пиене на бира до скачаща с парашут) е меко казано не прав

# 58
 • Мнения: 397
Авторката звучи като повечето свои връстници- все са уникални, различни; диаманти и брилянти, еднички по размер и прелест... Все се мислят за по-умни от обкръжението си, а някои отиват и по-далеч в представите си за извънземните интелект и потенциал, които са развили(защото те не са им вродени- техният висш ум сам се е развил). Ако се държи темерутски и постоянно упреква приятелите си за “погрешните” им житейски избори и натяква и натрапва превъзходството на своите възгледи за живота и се самоизтъква е съвсем разбираемо защо никой не би я потърсил принцесата, която очаква всички да и се кланят и да я търсят, докато тя презира начина им на живот. И за какво да си говорят, като всичко и е скучно и безинтересно?
Просто всяко нещо идва с времето си. Има жени и с образование, и с кариера, и с деца, и със съпруг, и приятели, и апартамент, и кола... Освен надута, авторката звучи и меркантилна- иска апартамент и кола. Висши ценности. А кой ли ще я намери и ще се погрижи за нея като приключи земния си път, ако продължава да се развива с тези идеали? Или сестра и е безсмъртна и също като кака си е решила да не създава свое семейство, за да се отдаде на бизнеса на сестра си 😄
Съветвам авторката да прави генерални изводи за житейските си цели едва след като излезе от самотната емоционална дупка, в която е изпаднала. За момента е нормално “гроздето да е кисело”. И да бъде малко по-толерантна към заобикалящия я свят.

# 59
 • Мнения: 3 299
Не е нужно да е сама като куче. Нима в живота съществуват само мъжа и децата? Нека си поживее, пък като стане на 27-28 може да е на друго мнение.

Моя племенник се роди точно една година преди дъщеря ми. Гледах го като полезно изкопаемо. Някакво такова дето се гъне на всички посоки като го гушнеш, реве, ама само то си знае защо реве. Е и майка му де. Чудех се пък тя от къде може да знае, че бил гладен, наакан и т.н., като реването му все едно и също. Струваше ми се супер далечно да имам някой ден и аз такова ревящо в къщи. Е след една година точно всичко се промени. И ревящо имах, и знаех за какво точно реве и живота си бих дала за нея.

Три години по-рано пък въобще не си мислех за мъж, сватба, да живея с някого. Харчех на воля, живях, ходих и накрая си седнах на задника, дето се вика. Ама сега, за да ме накараш да отида на дискотека, трябва да ми опреш пистолет в главата. До толкова съм се находила. Познавам обаче хора, които не са живели, когато им е било времето и сега само се чудят на кого да пробутат децата, та да се почувстват за малко на 17-20. Ама сутринта главата ти е като гръмнал бойлер, а детето се е наспало и си чака своето. Всичко е с времето си.

Общи условия

Активация на акаунт