Да преправим старите мебели с любов - тема 34

• 99 100
  • 761
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте ,
с какво ще ме посъветвате да боядисам и трябва ли да правя някаква подготовка на тази ламперия? Искам да я направя в бяло за да изглежда по-светло и широко помещението
Скрит текст:

# 661
  • София
    Според мен да се избърше от праха, да се мине с розов Бороконтакт и след това с боя. Това най - вероятно е било мазано с безир, така че и след тази процедура може да избият жълти петна. Може би някакъв здрав грунд върху бороконтакта и преди боята, за да запечата и да не избиват петна.

# 662
Бяла боя на водна основа. В една от предните теми снимах моя таван. Беше лакиран. Сега е бял и чудесен. Но заради фугите се боядисва трудно. Вземи скъпа боя, защото ще поеме 7-8 ръце до бяло.

# 663
Здравейте, само ви шпионирам темата от дълго време, но сега и аз се захващам. Ето тази мебел ми се иска да придобие бял цвят. Нещо като омаслено бяло, но идея си нямам дали ще стане. Приемам всякакви съвети.Единствено не ми се иска варианта на любимия с автомобилна боя.

# 664
  • Пазарджик
Много красиво ще се получи, ако в дълбочината е друг открояващ се цвят или шарка. Стои мн ефектно, поне за мен.

Също бих помислила за вариант да се заменат вратичките със стъклени или да се добавят. Зависи за какво ще се ползва.
Др което ми хрумва от долната част да се ползва за ТВ стойка, като се изработят крачета, за да се повдигне на определена височина.
Успех и спорна работа!

# 665
  • Пазарджик

И следващото

# 666
Това първото, дървено със синьо - идейно е, но нещо не ме кефи. Може би, защото в същото синьо, преди време бяхме пребоядисали едно шкафче, което да стои на терасата (а аз искрено го мразех)

# 667
Ето една идея от ФБ група, с описание как е направено, с какви бои:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2531852213515464&set … theater&ifg=1

# 668
Благодаря, когато е готово ще пусна снимки

# 669
Аз пък залепнах за ей тоя шкаф , снимката е линк, ама така ми хареса, че ми иде да се затръшкам като малко дете, че го искам сега тук и на секундата. Simple Smile

# 670
Ей, страхотен Heart Eyes

Даде ми брилянтна идея за един виенски стол, който стои за реставрация, купих сива тебеширена боя, ама още не съм започвала нищо по него, защото търся някаква уникална дамаска. Сега вече разбрах с какво ще го боядисам и каква дамаска ми трябва . Hands Plus1

# 671
Ето една идея от ФБ група, с описание как е направено, с какви бои:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2531852213515464&set … theater&ifg=1

Като се сетя, че имахме  такъв бюфет, а аз го харизах на един ром, направо ми иде да си набия шамари. Ама тогава не бях опитвала реставрация. Сега имам малък опит и бих го направила, ама е късно.

Последна редакция: сб, 06 юли 2019, 23:03 от K.A.G.

# 672
И ние в старта ни къща, която продидохме, както и на вилата имахме такива шкофове. Къщата продадохме със старити мебели, а този на вилата съвсим се разпадна и го хвърлихме. Наскоро и един напълно здрав орехов гардероб от тези със заобленити ръбове изхвърлихме. На моите мъже не им се занимаваше да ги пуснат за продажба и така. Аз имам добри умения, но съм със здравословен проблем и сама вече не се наемам да правя нещо такова. Много съжалямав за тези старнинни мебели. Имахме и такива тип столове, показани по назад, но им се бяха изтърбушили седалките и отидоха в печката за дърва.
Възхищавам ви се на творинията.

# 673
Единственото, което мен би спряло да реставрирам такъв шкаф е, че има в тях една миризма на старо и тя се предава на  вещи, които се съхраняват там (освен ако не са тип буркани 😊). Как премахват тази миризма? Направо искам да ми мирише на новичко. Не стига само боя според мен.
И още, случайно да знаете с какво мога да покрия/боядисам изцапани с тип мазут дървени мебели? Седели са върху пОкривна изолация и няма да стане с шкурене. Трябва да се намаже с нещо, лак ли, боя ли, така че да не премине през нея и да изцапа нов дървесен под. Ако някой знае ще съм благодарна да помогне.
По нагоре имаше и една секция, точно като квадратната масичка е била май част от всеки втори дом 😏. Ще се радвам да споделите после как сте я пременили.

# 674

И още, случайно да знаете с какво мога да покрия/боядисам изцапани с тип мазут дървени мебели? Седели са върху пОкривна изолация и няма да стане с шкурене. Трябва да се намаже с нещо, лак ли, боя ли, така че да не премине през нея и да изцапа нов дървесен под. Ако някой знае ще съм благодарна да помогне.

Опитай с кореселин/разредител или ацетон да почистиш и да изшкуриш след това.Трябва да се почисти добре преди каквато и да е обработка.

Общи условия

Активация на акаунт