Да преправим старите мебели с любов - тема 34

• 99 924
  • 761
  •   1
Отговори
# 180
НСЧ, ти си добре, моят е рак и нито приема нито предава. И аз като Румка833 го дебна да го няма за да не ми философства и да не ми пречи.
Да ти кажа и с Лъв не е лесно Smiling Imp

Почти приключвам с планирането на вратите и предстои представянето на проекта, стискайте палци Laughing
Реших профилите да са с обикновени летвички, а не такива с много чупки, защото това значи повече чистене на прах, а хич не сме по тази част...

Обаче толкова ми хареса, че ще направя и кухнята, за нея обаче ще казвам след вратите Laughing
Нещо такова (снимката е от нета):
Скрит текст:

# 181
Човече, откъде ще купуваш летвички и има ли извити в горната част?
Аз много искам да направя така кухнята на селската къща. Тя е най-обикновено пдч.

За моя мъж е кощунство да си хаби отпуската за ремонти. Почва се нещо само ако може да стане събота и неделя или някой друг се занимава.

# 182
Дъждец, от магазините тук сякаш са най-ниските цени или поне аз не открих по-евтини. Обаче като смятам ще ми излизат много непотребни остатъци, затова мисля да питам при дърводелец, за да поръчам точни размери и да сравня цените.

Добавям - определено има разлика. От магазина ще ми излезе 63 лв. (профили по 2 метра), от дърводелеца - 21 лв. и ще са ми нарязани по размер.
Става дума за правоъгълни профили:
- 21 метра 4 х 1 см
- 20 метра 2 х 1 см

Последна редакция: вт, 06 ное 2018, 17:38 от Не се сърди, човече

# 183
Страхотно ще се получи, успех със защитата Grinning

Искам да попитам още нещо- има ли хубава акрилна боя в цвят шоколад или еспресо? Или друга, която да става за върху дърво. Също и някакъв  беж, но студен, който да не изглежда като пожълтяла бяла. Сякаш в темата не съм срещала боядисани мебели с такава. А ми трябва. Гледах из чужди сайтове ръст олеум, но тук ги няма. В Америка е рай за мераклиите за боядисване.

Последна редакция: вт, 06 ное 2018, 19:58 от JLo

# 184
  • Варна
rust-oleum си купих лятото от английския ebay и после ползвах фирма превозвач за доставка до тук. Много съм доволна от боята. Пребоядисах стар гардероб (4ри крилен) и две шкафчета с кутия и половина.

# 185
Момичета, тук ще питам, защото всички до една сте майсторки и във всеки случай знаете повече от мен Simple Smile Искрено се надявам, да можете да отговорите на въпроса ми.
Трябва да направя малко, тясно и високо прагче от цимент. Имам материали, но нямам мъжка ръка, тъй като ММ е много докачлив и не иска да му казвам какво да прави...
Въпросът ми е как да го направя? Понеже мястото е много тясно, и наистина малко, идеята ми е да разрежа пластмасова бутилчица от мицерална вода и да я напълня с циментовата смеска. После само да я втъкна и да изчакам да залее местенцето. Само че мисля, че ще вземе да изсъхне с пластмасата заедно и после няма мърдане. А понеже трябва да е и красиво - после ще се рисува  отгоре ( според идеята ми), наистина не ми се иска да се случи това. Ще ми дадете ли идеи, как да го направя по-добре?

# 186
  • София
Най-добре е да си направите кофраж от летви.

# 187
Дайте да го видим! Бетон се отлива с подходящ кофраж по принцип. С летвички може да го оформите( гладки и прави), но и отгоре да се заглади, защото това ще му е формата, когато стегне.

Последна редакция: ср, 07 ное 2018, 14:57 от JLo

# 188
  • София
"Пластмасова бутилчица" ме навежда на мисълта, че може би ще има заоблен край.
_viki, дайте снимка на мястото или кажете каква форма трябва да има.

# 189
Здравейте, имам една много хубава трапезна маса, на която държа понеже е много удобна и ми пасва идеално /търсих доста време преди да я купя/, но сега правя ремонт и смених изцяло цветовете в хола. От венге и черно минах на черно и бяло, а масата е тъмно кафяво /незнам точно как се води/, тоест на нищо не се вързва и стои ужасно този цвят. Та въпроса ми е, знаете ли с какво мога да я боядисвам бяла - боя, спрей, но да не стане грозно и да се налага да я хвърлям?

# 190
viki това може да ти е полезно - https://youtu.be/hI4Tqb5v_7U

# 191
Здравейте, бих искала да попитам в темата  Акрилна боя HET- водна основа  хубава ли е като устойчивост във времето. Ще пребоядисвам секция и искам да заложа на изпитана боя. Искам цвета да е бял мат. Видях, че препоръчвате боите на Сократес, но не намирам мат, а само с гланцово покритие...

# 192
Аз скоро боядисвах реставрирани стари шкафове с боя на водна оснва. Стана добре, но не знам колко ще издържи напред в годините.

Моля за информация! Какъв препарат за премахване на ръжда от метална повърхност?

Скрит текст:
Дадоха ми грамадна  мивка. Била е в кухня в   столова. Отвътре самото корито е алпака и го почистих лесно, но отвън е шкаф, който е  силно ръждясал. Ще я слагам на двора и ще ми върши добра работа, ако успея да сваля ръждата и после да  боядисам.

# 193
Искам да попитам още нещо- има ли хубава акрилна боя в цвят шоколад или еспресо?...
Виж гамата на Сократес, нямам личен опит, но съдейки по бялото, би трябвало да са добри Simple Smile

...Та въпроса ми е, знаете ли с какво мога да я боядисвам бяла - боя, спрей, но да не стане грозно и да се налага да я хвърлям?
Няма да стане грозно, но за маса е добре да има стабилно покритие. Нашата трапезарна е с автоемайл лак. Ако е дървена - изшкури и нанеси новото покритие, ако е ПДЧ - трябва да използваш нещо, което да създаде подходяща връзка м/у новата и старата боя - Боро или тебеширена боя, прочети последните 2 страници.

Видях, че препоръчвате боите на Сократес, но не намирам мат, а само с гланцово покритие...
Водят го, но не бих казала, че е чак гланцово.

П.П. Защитата мина успешно! Накрая мъжът ми рече - да сменим и на съседите, при тези ниски цени... Laughing

# 194
  • В градината...
Ще чакаме снимки!
К.А.Г., пробвай да остържеш с телена четка или някаква домакинска тел, после мини с грунд за защита и бой с боята.

Общи условия

Активация на акаунт