Радостта ми е голяма – аз ще бъда МАЙска мама! 2019г

• 34 295
  • 730
  •   1
Отговори
# 630
Повдигам въпросът за съобщаването на работодателя отново. Мисля да кажа в началото на 5ти месец. Ноооо...
Пролетта при неуспешната ми бременност, за която работодателят не знаеше бях 7 дни в болничен заради кюретажа. За цяла година съм била 15 дни в болничен, включително и болничния ми престой.
След като се върнах ми казаха,че прекалявам с болничния и да не се повтаряло. Смятайте..
Сега дилемата ми е как да кажа като знам каква реакция ще очаквам...
Не съм на изпитателен срок.

# 631
monamour в такъв случай си взимаш болничния когато си решила, без да предупреждаваш, носиш им го и им казваш, че си бременна и ще си в болничен до майчинството. Нищо немогат да ти направят. Съответно не го прекъсвай, първо издава АГ-то 14 дневен болничен, след това с комисия се удължава с по 30 дни, без да прекъсваш до 45 дневния болничен. Обаче се уговори с АГ-то дали може да ти урежда такива болнични всеки месец.

# 632
  • Където морето целува небето...
Ако имаш натрупан отпуск си го пусни, за да не използваш болничен. Разбирам, че си решила да работиш до край, така ли? Защото ако мислиш да ползваш болнични, то си ги пускаш и не те интересува кой какво ще говори. Разбирам, че искаш да си коректна, но за жалост не всеки работодател го заслужава.
С първото дете исках да работя, но се случи така, че получих усложнение от постоянното 8 часово седене. Сега си пускам натрупаната отпуска и после болнични.

# 633
Имам много малко останала отпуска. Няма да стигне за никъде. Принципно идеята ми беше да да работя до последно , но си мисля, че отношението няма да ми се отрази добре ..

# 634
Имам много малко останала отпуска. Няма да стигне за никъде. Принципно идеята ми беше да да работя до последно , но си мисля, че отношението няма да ми се отрази добре ..

Ако е за да вдигнеш майчинството то има смисъл, но ако ще трябва да търпиш лошо отношение и неразбиране, не е ок. Не е добре не само за теб, но и за малкото човече.  Може да попиташ в темата "Майчинството счетоводно" ако имаш въпроси, много са отзивчиви и помагат.

# 635
Ако ще работиш под стрес не си струва. Ако си го пуснеш от когато ти проличи например както каза 5м ще имаш само 3 месеца в отпуск преди 45 дневния. Не ги мисли тия работодатели, гледай да си спокойна и направи така, както ще ти е най-добре. Както и да постъпиш все ще те гледат накриво, щом са такива...

# 636
Мерси момичета, надявам се тази бременност да е успешна. Смятам да изчакам максимално и после директно болничен.

# 637
Да питам и аз,понеже обикновенно работя като асистент,обаче сега нямаше места по програмата.Знаете ли за майчинство колко месеца преди това трябва да имам подписан договор?Стаж имам доста,обаче тази година не съм подписвала договор и дай Боже и до там да стигнем,но не знам дали ще имам право на майчинство,ако подпиша договор към края на бременността.

# 638
Да питам и аз,понеже обикновенно работя като асистент,обаче сега нямаше места по програмата.Знаете ли за майчинство колко месеца преди това трябва да имам подписан договор?Стаж имам доста,обаче тази година не съм подписвала договор и дай Боже и до там да стигнем,но не знам дали ще имам право на майчинство,ако подпиша договор към края на бременността.

До колкото знам трябва да си на договор към 45 дневния болничен. Попитай в "Майчинството счетоводно" ще ти обяснят точно какъв и от кога трябва да е договора.

# 639

Условието за получаване на майчинство е стаж в живота си 12 месеца, както и към момента, в който дойде 45 дневния болничен да си назначена на трудов договор. Дори само 1 месец преди това да си била на работа и да имаш назад празни месеци пак ще получиш. Просто за месеците, в които не си работила от НОИ слагат минималната работна заплата за съответната година. Гледа се 24месеца назад, ако си работила 6м от тях, това значи, че за останалите месеци ще ти начислят минималната работна заплата за годината. Това е.

# 640
По повод това как се храним ще ви разкажа за мен😊Сутрин пия един фреш грейпфурт около 300мл.това около 7:30-8ч.Към 10ч. хапвам 1/3 кисело мляко с един банан вътре няколко бадема и лъжица мед.Обяда ми е обикновенно някаква салата с малко хумус отстрани 100гр кашкавал или сирене.След обяд ябълка или 2-3 мандарини. Вечерям някакво месо печено със салата или риба със салата. Стартирах 51кг. сега съм +1 , но този кг варира постоянно мисля, че задържам вода.Забравих да кажа в 10г.с+5 съм😊

# 641
До колкото знам грейпфрут не се препоръчва по време на бременност. Относно храненето, при мен е трудно, гади ми се доста. И аз съм края на 10та седмица и съм минус 2 кг. Иначе сутрин хапвам мюсли с кисело мляко и банан, на обяд си нося нещо домашно сготвено, а за вечеря много често ми се гади ужасно и ям само салата или плодове.
Хапвам често протеинови барове и варени яйца, че с това гадене нз от къде да набавя протеин.

# 642
Аз нищо не ям. За средата на 8ма седмица съм -4 кг. Ужасно гадене и   повръщане, хапвам солети и бисквити със зор. Надявам се скоро отмине, че не мога да се движа вече и ми се вие свят.

# 643
Миналата бременност спазвах диета без захар и сол,качих само 6 кг и седмица след раждането бях 1 кг по-малко от преди да забременея.Забраниха ми ги и сега,но ми се гади от месото и няма как да я започна тази диета,като спре гаденето мисля да започна,но този път ще си позволявам поне по някога да се поглезят,че миналия път веднъж не съм хапнала това,което ми се яде.Лекарката постоянно ми повтаря да съм била по-сериозно и да спазвам диетата,ама хич нямам намерение,хем да не ям нищо,хем да повръщам.Лошото е,че ми минава гаденето само от въглехидрати като хапна,ако минат 3-4часа от ядене до ядене повръщам от глад,та направо съм в шок какъв глад може да изпита човек,ама да сме живи и здрави,и ние и бебешоците,пък килограмите ще ги мислим после,а този път май ще имам поне 10-15 за сваляне.
П.п. благодаря ви за отговорите,бяхте ми много полезни и дано след Нова година да има места по програмата,че май няма да ми излезе късмета преди това.

# 644
  • София
До колкото знам грейпфрут не се препоръчва
Ха така и аз гоня вирусите с фрешове. Сега ще изчета нета по темата 🤭

Общи условия

Активация на акаунт