Радостта ми е голяма – аз ще бъда МАЙска мама! 2019г

• 34 294
  • 730
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте, момичета Simple Smile
След малко заминавам да давам кръв.
За храненето. Много ми е трудно да спазвам режим, защото не мога да ям всичко. Качила съм 2 килограма ей така. Сега обаче опитвам да балансирам нещата. Лошото е, че на работа нямам грам почивка(междучасията са по 10 минути и стигат колкото да грабнеш дневника и да си отидеш в кабинета). Хапвах солети, обикновени бисквити, банани. У дома -супа или боб. Вечер салата. Не става обаче. Искам да изключа всички вредни пакетирани храни. Ще си нося кисело мляко и плод и дано до обяд да издържам.
За работодателя ми е най-спешно. На две съм. През 2017 забременях и не казах. Тогава не бях на трудов договор, а по заместване. Трябваше лятото да се явя на конкурс за мястото. Казаха ми в прав текст, че ако не спечеля конкурса няма ме вземат на работа. Много ми стана грозно. Една година работих доста упорито и това не се видя. Живея в малък град и тук има жестока липса на специалисти . Всички с моята специалност са пенсионери и трудно ми намират дори заместник за дни. Въпреки това ме скъсват от проверки вече 2 годи и все искат и искат. Мисълта ми е, че никой няма да ми каже ''Браво ,момиче ! '' . Да не говорим за заплащането. На всякъде се тръби, че учителите сме с големи заплати. Нищо подобно, много зависи от бюджета на самото училище.  Пък и заплатата в малкия град е далеч по-ниска.  Работя за собствено удоволствие и заради факта, че си обичам професията. Но ако слагам работата на първо място (така правих досега) ще си остана с едно дете. Мъчно мие , защото имам абитуриенти , които много се вълнуват . Отделно деца, които разчитат на мен за подготовка за матура и изпити. Това е обаче живота. Едва ли не ни се насажда в главите ,че никой не е незаменим и трябва да треперим за работните си места. Жалко е.
Не ми се мисли за това от сега. Ще видим какво ще се случи. Поне имам спокойствието, че съпругът ми изкарва достатъчно и ако желая изобщо мога да не работя. Въпреки това не съм от жените, които могат да си стоят у дома. Трябва да се чувствам полезна.
Съжалявам за дългия пост, но ей такива ми се въртят в главата. В крайна сметка нека сме здрави. Пожелавам на всяка от вас успешно преминаване през тези трудни моменти и максимално щадете психиката си. Вие и вашите деца сте най-важни. Помня следното - ''И след 100 години работа ще има, но ние няма да сме тук."

# 646
Привет, мами:) Записвам се и аз с термин на 25.05. Първа бременност, предстои ми ранен бхс сега ии чуване на сърчице♥
6 и 7 гс имах ужасно гадене постоянно и 🤢 от време на време. Сега вече 8+0 изведнъж ми става ужасно зле и тичам към банята... дано скоро премине.
Пожелавам прекрасна бременност на всички! Ии да попитам за фб групата, има ли я?🌸

# 647
Здравейте мамчета!Записвам се И аз с термин 24.05.Имам един спонтанен аборт преди 1 година в 6 г.с.Сега съм в 7г.с и още не мога да се отпусна.От повръщане си докарах контракция и кръвоизлив и лежах в болница.Дано вече всичко да е наред.Стискам палци на всички да си гушкаме бебоците!

# 648
За грейпфрута и аз знам, че не е хубаво да се консумира през бременността, мента също. Аз за съжаление наблягам на тестените неща и килограмите не знам как ще ги контролирам, но се надявам скоро да спрат неразположенията и да започна да ям малко по-здравословно както преди.
Интересното е, че не мога да ям месо, много гадно ми става от него. Снощи дори от една пица махах бекона, само като го гледах ми ставаше ужасно 😫
Не знам как ще е занапред, дано се нормализират нещата скоро.

# 649
И аз не знам как ще е с това хранене, сутрин често ям закуски тестени. Не мога да се ограничавам, пък съм си и качила, всички ми казват, че съм надбеляла. Пък вчера една приятелка ми вика, ти да не си бременна. Глътнах си езика!😁 Оправдавам се, че дебелея от спирането на цигарите. 😁 Дано се нормализира храненето, мисля че като спре гаденето ще се храня по-нормално.

# 650
На мен също напоследък ми се прияждат повече тестени храни ии разни не много здравословни неща, но по малко. Нямам много апетит..не съм качила все още.. иска ми се да ми се прияждат и по-здравословни неща скоро😁 Стига да преминат неприятните гадения:/

# 651
Ох, като чета нагоре колко здравословно го карате (кисели млека, плодове, салати с месце) направо ви завиждам. Аз се оглеждам само в тесто и нищо друго не ми се прияжда. Или поне е много рядко. Напоследък хем ми се гради, ту имам апетит ту нямам, подувам се, въобще всички екстри, а бях решила и аз да ям хубава, балансирана храна... Нищо подобно...

# 652
Ох, като чета нагоре колко здравословно го карате (кисели млека, плодове, салати с месце) направо ви завиждам. Аз се оглеждам само в тесто и нищо друго не ми се прияжда. Или поне е много рядко. Напоследък хем ми се гради, ту имам апетит ту нямам, подувам се, въобще всички екстри, а бях решила и аз да ям хубава, балансирана храна... Нищо подобно...
Не се притеснявай, ако не си податлива на напълняване и само тесто да ядеш няма да качиш. И такива бременни има. Мои приятелки ядяха каквото им се яде и имаха само кореми. Три такива познавам. Две от тях ядяха за трима  и с мокри гащи излязоха 50 килограма от родилното. Шанс.

# 653
За грейпфрута и аз знам, че не е хубаво да се консумира през бременността, мента също. Аз за съжаление наблягам на тестените неща и килограмите не знам как ще ги контролирам, но се надявам скоро да спрат неразположенията и да започна да ям малко по-здравословно както преди.
Интересното е, че не мога да ям месо, много гадно ми става от него. Снощи дори от една пица махах бекона, само като го гледах ми ставаше ужасно 😫
Не знам как ще е занапред, дано се нормализират нещата скоро.
Мента може, Иванов потвърди 😁.

# 654
  • София
През цялата и първа бременност съм пила фреш с грейпфрут, всеки ден. Нищо ми няма нито на мен нито на детето.

# 655
Все пак това са неща, които съм чела. Не казвам, че са на 100% факти ☝️

# 656
  • София
Да, то пише какво ли не..знам ли. Четох и за алоето и за доматите...ама дали е така..?

# 657
  • София
Да, то пише какво ли не..знам ли. Четох и за алоето и за доматите...ама дали е така..?
Мине не мине и това, какво може и какво не се мени 🤣.

# 658
Здравейте, момичета! Не знам за Вас, но аз имам чувството, че някой ми слага тайно приспивателни!😁Мога да изкарам цял ден в леглото и да си спинкам сладко!
Гледам храната сте коментирали! И на мен все тестено ми се хапва, гледам да слагам спирачки, но ми е трудно. А като съм гладна ми става супер лошо и направо съм пред припадък! Относно грейпфрутите, пийвам си фрешчета, но не на гладно...Моята теория е, че всичко е до количество...Но и всеки си знае на него как му се отразява дадена храна, така че теории разни, организъм един и неповторим!
Аз мисля другата седмица да взема болничен от личната, няма да се мъча...изминалата работна седмица ми беше много тежка и смятам да мисля повече за себе си, по-малко за работа!💖 Достатъчно съм била винаги всеотдайна...всеки си гледа интереса, това е. Пуснаха обява за моята позиция по заместване, а така или иначе и вкъщи да съм ще съм с лаптопа и служебния телефон докато наемат човек! А днес ми е така умряло...наистина не мога да стана от леглото....почна да ме хваща някаква форма на лека депресия май! За цял ден на един маникюр се дотътрих и това беше!Оф, спирам да мрънкам...Приятна почивка без никакви лоши екстри като гадене, мадене и т.н😂

Последна редакция: сб, 13 окт 2018, 17:49 от Soleil84

# 659
Чудя се дали да не отида да ме прегледат спешно тази вечер. През деня докато ходих много ме болеше опашната кост. Като се прибрах и легнах на дивана болката се засили като започнах да усещам болка и в матката, като че ли към шийката... Пих 2 но шпа, лежа и чакам да видя ще мине ли.. ако не отивам 😔

Общи условия

Активация на акаунт