С какво ви дразнят свекървите - тема 98

• 53 514
  • 974
  •   1
Отговори
# 420
Усещането е неприятно, да. Но нищо чудно свекървата да предлага помощ, а снахата да се дразни или заради все още тресящи я хормони, или заради натрупани предразсъдъци в главата.

По-скоро е обикновена майчина ревност.
Ако продължава в същия дух, само след няколко месеца ще реве в същата тази тема, че свекървата не иска да си гледа внучето. Точно когато вече е проходило и някой постоянно трябва да търчи след него. Тогава ще оцени помощта, която е можело да има, ама вече я няма...

Абе, що е свекърва, полезен ход няма – нито да гледа, нито да не гледа. Нито да дава, нито да не дава. Нито да помага, нито да не помага. Все е без шапка.

# 421
Моят опит пък показва, че всички баби искат новородено, с което пред уплашената майка да се изявят като герои с невероятни способности. Обаче между прохождането и някъде 5г. възраст, докато се очовечат, е бая трудно да се подсигури някакво гледане. И не е защото сме им отказвали срещи с новороденото.

# 422
  • София
Аз си мечтая за такава баба. С кеф ще си ходя по кафета и напред - назад.
Радвай се на помощта, която имаш и си свиркай. Аз плащам на дете гледачка за всяка минута гледане на детето, екстра щеше да е да си имам свободна баба.
А, не бързай да си мечтаеш за такава помощ, че понякога излиза скъпо. Детегледачката може да е по-евтина. Една свекърва, за която бях споменала тук – почти винаги е на линия, когато я помолят. Обаче... Майката говори/кара се/убеждава детето за нещо и свекървата започва да суфлира; бащата говори с детето си, свекървата пак суфлира; родителите си говорят нещо, свекървата пак суфлира. Та... благодаря за такава "безплатна" помощ, но не, благодаря, предпочитам детегледачка.
1000 пъти е по-добре другият родител да си изпълнява ролята на родител, отколкото да има такава баба на разположение.

# 423
Милена,
Сигурно е така. Нали знаеш, че човек си мечтае за каквото няма. 😁😀
Искам и на мен някой да ми каже: "остави ми детето", да си хвана мъжа под ръчичка и да идем на ресторант без неизменното "мамо, мамо".

# 424
Моят опит пък показва, че всички баби искат новородено, с което пред уплашената майка да се изявят като герои с невероятни способности. Обаче между прохождането и някъде 5г. възраст, докато се очовечат, е бая трудно да се подсигури някакво гледане. И не е защото сме им отказвали срещи с новороденото.
Всички ли? Аз познавам не една и две баби, които не се натискат нито за новородени, нито за проходили и изобщо гледането на внуци не е сред приоритетите им. Не смятам да бъде и сред моите.

# 425
  • София
Ох, Лайк, хич, ама хич не си мечтая за такова нещо, въпреки че с мъжа ми нямаме помощ.
Едното море изкарахме с тези приятели и въпросната свекърва. Полудях. Излизаме вечерта на таверна и се започва: "Хайде, баба, хапни още една хапка, ама за баба, само още една..." И това с постепенно повищаващ се тон. Те не можеха да си кажат 2 думи, без тя да се намеси. Обаче 1000% сами са си виновни.

# 426
Е ясно е, че не всички. Не се изразих правилно - говоря за тия баби с болезнения ентусиазъм да гледат "внуче". То е малко като мерака на кифлите да имат "бебенце" - искат го за забавната част, ама не и за по-трудните моменти. Та при мен с първото дете имаше голям мерак да се помага и голям шок, че не исках помощ. После като стана детето на възраст за скучни разходки и вардене, нямаше много желаещи.

# 427
Аз имах една баба на разположение, която винаги откликваше при нужда, при това без да изземва родителските функции. И на която винаги съм била благодарна и съм оценявала помощта ѝ.
Но пък става въпрос за майка ми, ако беше нечия свекърва, действията ѝ сигурно щяха да се тълкуват по друг начин.  Laughing

# 428
Всички ли? Аз познавам не една и две баби, които не се натискат нито за новородени, нито за проходили и изобщо гледането на внуци не е сред приоритетите им. Не смятам да бъде и сред моите.
Уиш,
Не се прави на зла! И Хамстер да ти дадат, ще го прогледаш! Hug

# 429
Тия с болезнения ентусиазъм да гледат внучета са за освидетелстване. Вече 25 години деца гледам. Това е повече от половината ми живот. Като порасне и дребното и се отърва, ще бягам с 200 от бебенца, внученца и всякаква подобна напаст. Даже на Хамстера един морков няма да дам. Crossing Arms

# 430
  • при късмета
Проблема идва от там, че нито снахата, нито свекървата си казват очакванията. Всяка приема за даденост нейния тертип и очаква другата да чете мисли. Затова се стига до глупави предположения "иска да е насаме с бебето, но аз не знам защо". Като отначало се каже точно и ясно кой каква помощ може да предложи (но безкористна, не с някаква цел, която умишлено скрива) и приеме, тогава няма да има недоразумения. И да, при това положение свекървата е тази, която трябва да се съобрази, защото за детето решаващата дума имат родителите.

Даже на Хамстера един морков няма да дам. Crossing Arms
А сега обадената на Бриджит Бардо

# 431
  • София
Тия с болезнения ентусиазъм да гледат внучета са за освидетелстване. Вече 25 години деца гледам. Това е повече от половината ми живот. Като порасне и дребното и се отърва, ще бягам с 200 от бебенца, внученца и всякаква подобна напаст. Даже на Хамстера един морков няма да дам. Crossing Arms
Уиш, ще стиснеш зъби още 5 години и после - шут в задника, поне жилища имаш бол.
Ами мен питаш ли ме - още 10 години, и то момче, и то не от хрисимите. А трябва да работя поне още 15 години до пенсия, иначе след абитуриентската бих се изнесла в Наречен (там водата...знаете)
А междувременно изгледах и котарак.

# 432
Какви 5 години, Куку? На 12 е келемето. Поне 7 клас да преживея, без да ми нанесе трайни увреждания.

# 433
Нещо не сте наред, честно!

# 434
  • София
Какви 5 години, Куку? На 12 е келемето. Поне 7 клас да преживея, без да ми нанесе трайни увреждания.
Мислех, че е на 13. Добре де, само още 8. Ще се подкрепяме с теб, моят син е дори по-малък. Мен ме чака и 5-ти, и 7-ми, за висшО дори още не мисля.

Общи условия

Активация на акаунт