С какво ви дразнят свекървите - тема 98

• 53 453
  • 974
  •   1
Отговори
# 570
  • Най-красивата страна
И в Италия ,както навсякъде по света има и интелигентни и прости хора.
Това,че свеки е италианка не означава,че не може да се държи просташки.
Моят съвет е да не падаш на нейното ниво.
Игнорирай я.Дръж се възпитано .Под достойнството ти е да се занимаваш с нейните интриги и клюки.
Остави я да говори каквото иска ,ти недей да оплюваш никого.
Накажи я с безразличие.Това ще я вбеси.

# 571
Доколкото знам, българските свекърви могат само да дишат праха на италианските. Там е здрав матриархат и синовете имат само един бог – Мама.  Grinning

# 572
Хехе италианската свеки е брутална и трябва с тежката артилерия за да разбере какво причинява на другите! Напиши с боя пред дома и, че е ку*ва и някакви други тъпотии. Joy
Това сериозно ли?   Astonished
Мислех, че Салсиша е една и само възрастни хора пишат в темата......
Ако имате насреща си простак, трябва ли и вие да ставате простаци, за да се осъществи комуникация?
Има една реплика, която върши идеална работа с подобни:"Убий простака с мълчание!".
Възползвайте се.Не боли.

# 573
Хехе италианската свеки е брутална и трябва с тежката артилерия за да разбере какво причинява на другите! Напиши с боя пред дома и, че е ку*ва и някакви други тъпотии. Joy
Това сериозно ли?   Astonished
Мислех, че Салсиша е една и само възрастни хора пишат в темата......
Ако имате насреща си простак, трябва ли и вие да ставате простаци, за да се осъществи комуникация?
Има една реплика, която върши идеална работа с подобни:"Убий простака с мълчание!".
Възползвайте се.Не боли.

Я пийни едно и се успокой ти. И ползвай репликата - убий ме с мълчание, моля.

# 574
  • Варна
Е, тя досега я е убивала с мълчание ама май не действа. С това не казвам, че трябва да ходи да драска по стените й, нито да й отвръща в тон. Но понякога мълчанието само допълнително настървява онзи отсреща.

# 575
Аз се чудя колко ли трябва да е невероятен този мъж, за да търпиш подобно поведение от майка му?!?

# 576
  • при късмета
Мда. Ако има някакъв извод от толкова теми, той е, че оплакванията на снахата са правопорционални на муньовщината на мъжа ѝ. Всъщност са изключение тези, които имат основание лично от свекървата да се оплакват, повечето не са случили на мъж

# 577
  • София
И в двата случая не бях близнала капка.
Те всички така казват. Като ги изхващат с безброй промили - аз ниШту н съм пил, една бира вчера ... следвано от хълцане, клатушкане и тъжни опити да си фокусират погледа.
Трябваше да ми вземат кръвна проба в Пирогов, понеже ти не ми вярваш. Първото разбиване на челото беше в 8 сутринта, по това време все още не съм пила алкохол. Така де, да стане поне 10

# 578
  • София
Специално за нашмърканите баби/деди:

- Бабо, да си ми пипала хапчетата, на кутията пише LSD?
– За*би хапчетата, видя ли дракона в кухнята?

67-годишният ловец Иван Иванов изпуши няколко от цигарите на внука си, преди да отиде на лов. До обяд вече беше отстрелял един змей, две русалки и три трола.

# 579
Малко биха отказали да имат такива възможности за помощ-носиш детето на баба и си го прибираш.Особено тези дето нямат час помощ си мечтаят такава  конфигурация.
Аз смятам, че отглеждането на деца от баби е вредно за децата. Под отглеждане разбирам повече от 2 пъти седмично по 2 часа. Възрастни жени, които не работят, имат други темпове на живот, разбирания и т.н. Най-малкото скоростта е бавна и учи детето на бавност, непохватност. Идеята 'Аз съм при баба и имам време за всичко' в по-големите класове прави големи проблеми. Децата от малки трябва да се научат на темпо и стегнатост, което може да стане при заети и организирани родители.

А за италианската свекърва, мнението ми е това:
Мда. Ако има някакъв извод от толкова теми, той е, че оплакванията на снахата са правопорционални на муньовщината на мъжа ѝ. Всъщност са изключение тези, които имат основание лично от свекървата да се оплакват, повечето не са случили на мъж

Последна редакция: вт, 02 окт 2018, 13:16 от Анонимен

# 580
  • при късмета
Наясно ли си, че типовете темперамент са вродени? Не можеш от сангвиник да направиш холерик примерно. Т.е дете не може да бъде научено на бавност и мудност, ако е по-активно по природа, както и обратното. Типа темперамент освен, че е вроден е доживот

# 581
Вярно е казаното, но все пак някои живеят наблизо,все пак се налага помощ,нямаше да има детегледачи иначе.Ползите за мен са повече от неудобствата.Аз самата съм била доволна на такава помощ-очи да нагледат да не се подпали нещо.Могат да се разбират и повечето го правят ,тук са случаи на неразбиране заради темата.
Как ще изключиш от живота на дете възрастен,живеещ наблизо.Освен да канализираш ползите с разбирателство-това се иска от теб ,това остави на нас.И не са малко мечтите за помощ,ама няма.Помощ ,не отглеждане ,против да отглеждам и  аз,осъзнавам различията на поколенията.Мисля ,че десет дни ваканция примерно няма да развалят непоправимо детето.

# 582
Налага се помощ е 2та пъти по 2 часа на седмица.
Не говоря за изключване на човек, говоря за отглеждане на дете от баба, съвсем различно е. Не говоря за ваканции също, ваканции у баба позволявам.
Аз съм с децата си у нас, тя какво, ще идва и ще стои ... за да .. какво? Ми да стои, не ми пречи, ако иска, няма да я изключвам, но нямам и време за нея.
И не - нищо не се иска от нея. Искам от себе си и от мъжа си.

# 583
Ти си говориш за твоя си случай. А ако си цял ден на работа и няма кой да се погрижи за детето?

# 584
Аз съм цял ден на работа. Ако е болно - взимам болничен. Редуваме се, преди взимах само аз, понеже мъжът ми не можеше /знаете как е в бг./, направи така, че да може да взима и вече взима и той.
Малко са ситуациите, в които наистина има нужда от помощ, например дете с тежко увреждане, ако майката има нужда да се отдели за малко. Раннобебешките периоди също, през които майката е 24 часа нон-стоп с детето .. макар че и тогава не е задължително.

Общи условия

Активация на акаунт