С какво ви дразнят свекървите - тема 98

• 53 459
  • 974
  •   1
Отговори
# 585
Не  е помощ да виси нонстоп в отделно семейство ,ако живеят заедно няма къде да отидее ,там си  е.Но дори в един имот всеки отделно няма проблем да чака повикване.

# 586
  • София
Ехо, да се включа и аз. 3 страници назад се дискутираше за веги-снахите. И понеже имаме една такава - майка ми ще, не ще - готви за нея отделно от на останалите. Доста й тежи на моменти. Девицата не се оплаква, дори е благодарна. На плменничето позволява да яде мръФколаци, обаче тя такива не готви.

Та сега и да си мислите че няма да се съобразите с вегито, ако все пак решите да не скарвате сина си със снахата -и вие ще се подготвите като идват на посещение. Хихи, кво да се прави

Моето разбиране е следното- уважавам, ако ме уважават и ако уважават близките ми.
Аз постно обичам, но към него трябва да има и мезе- салам, печено месце........
Та, ако ще сготвя на снахата отделно, то ще стане ако и тя го направи за сина ми.
А, разбера ли, че той като п..ьо позволява да му се налага със сектантските си пристрастия, ще се окаже, че наистина съм се провалила като родител.

# 587
  • France
ganeli   На твое място бих насмотала мъжа си как може да се отнасят така с жена му. Да я наричат с такива груби думи. Ами така всъщност обиждат него! Така де, той мъж ли е, или лукова глава?
И ако е мъж, да реагира като такъв. И на всеки конфликт ще искам ТОЙ да се намесва. А не аз да се принизявам.

Едно мога да призная на бившата свекърва, беше по-елегатна вмешателствата си.

# 588
  • France

Не говоря за ваканции също, ваканции у баба позволявам.

Абе и аз позволявам, ама никой не се натиска. Joy
Хубаво е да има баби, ето аз и ММ си разменяме един вирус, аз съм с температура и главоболие и много ми се иска да мога да пратя малкия за една нощ при някой. Да се наспим и той да не се зарази. Че е много болнав, милия. Frowning1

# 589
  • при късмета
Ти си говориш за твоя си случай. А ако си цял ден на работа и няма кой да се погрижи за детето?
За тези неща се мисли преди да го има това дете. Затова планираш някакъв период в който да се появи, когато поне единия родител ще може да се грижат за него за по-дълго. Не първо да имаш дете и после да мислиш кой ще се грижи за него докато си на работа
И аз смятам, че родителите трябва да си отглеждат детето. Ако има помощ, то помагащия трябва да се съобразява с родителите, а не да налага негови си виждания. Иначе по-добре без нея.

# 590
  • София
Споко, моята свеки е същата - обожава внуците си и те нея, нищо, че вече са големи мъже и жена. И правнуците си обожава, но рядко ги вижда, че са надалече. (Много ли е грешно, че и аз я обожавам?) newsm56
Заслужаваш много наказания, само дето го написа, а ако е вярно - съвсем. И минимум - клада.
Уууу, ве-щи-ца, ве-щи-ца! И то двойна - веднъж защото обожава своята свеки, и второ - защото ще става двойна свеки.
Салсиша, не ти, да не стане грешка

При КАГ на съвършенството пречи само, че са в един двор, ако не бъркам. Съвършенство - на 5 минути път, достатъчно близо, но и достатъчно далече, за да не се изкушават да наминават когато им хрумне. Важи и за двете страни.

Последна редакция: вт, 02 окт 2018, 16:10 от Cuckoo

# 591
Абе каквото и да си говорим, със свекитата сме си взаимно полезни. Виждаме другата гледна точка, а пък аз имам и синче, така че след известно време ще съм и аз в кюпа.
Хубаво е да се живее в къща. Има си плюсове и минуси, за снахи и свекърви в една къща нищо не мога да кажа, там е специфично, нямам опит.

# 592
Всяка конфигурация има своите плюсове и минуси. Важно е за теб конкретно кои можеш да понесеш и кои са ти непоносими. Тежко е без помощ, спор няма. Но хиляда пъти го предпочитам пред съжителство с чийто и да било родители, дори и в общ двор. Не твърдя, че е лоша конфигурация. Лоша е лично за мен- ще се гръмна или ще гръмна някого, ако живея така. За други си е много добра даже.

# 593
  • Fort Worth, TX
Привет.При нас нещата са отврат.Онзи ден яко ми накипя канчето.Влезнах в тяхната баня и няма да ви обеснявам за каква смрад ставаше дума.Помолих да се оправи, но кой ще ги чака да се наспят .Това беше първото нещо дето направих в неделя.После им казах в прав текст, че са мърлячи и мизерници.Вчера ходили и подали заявление и ще се местят , ако ги одобрят.Тъй като не могат да се оправят сами са подкокоросали и другия.На всичкото отгоре ми заявиха , че със парите, които давали, ако даде изобщо той ме бил издържал.Е днес ме принудиха да им предоставя разбивка на ток, вода, нет, която всеки от тях ще плаща.Земята на къщата , която плащаме изобщо не съм я слагала.Много ми е гадно, но от тази седмица , докато са при нас ще си купуват те сами храна и сами ще си готвят.Ако си сготвят ще ядат, ако не ще седят гладни.Каквото си купят това.Ако си купят прах ще се перат.Такива думи чух, че си нямате на идея.Съветвам всички мъжки майки.Никога, ама никога не правете моята грешка да пускате някой от синовете ви да се нанесе с жена си в дома ви.Нищо хубаво не излиза от това.

# 594
  • Наблизо
Е поне сте изяснили нещата и лицемерното търпение се е изпарило.Виждаш,че благодарност няма.Да се оправят.
Ама искат да се натресат с брата?За да им плаща?

# 595
То и на брата му е време да се изнася, докато не си е довел и той някоя готована.  Simple Smile

# 596
Това се очакваше, ти да не мислеше, че ще са ти благодарни!
Както се казва - нощната куковица винаги надкуква дневната Simple Smile Щом е влюбен, слуша си жената. Жената като не е стока, идват конфликтите и неблагодарността.
Не се ядосвай, но и не отстъпвай! Не разбрах къде са кандидатствали и за какво одобрение чакат, но и да не го получат, не ги жали, не протакай и ги гони. Да си се оправят сами!
Другият пък от какво е недоволен? Или от солидарност с братчето? Най-вероятно ще съжалява по-късно, но пък и за него е време да стане самостоятелен, така че това всъщност е едно добро развитие на нещата!
И в какво те обвиниха, я кажи Simple Smile

# 597
Сигурно го правят нарочно, чак и банята да се вмирише, как я ползват изобщо. Може би знаят, че се дразниш и затова. Което няма логика, но то и обратното пак няма ...

# 598
Е, Салкиша, ти оня ден колко изприказва за мързеливите и нахални жени, сега пък не виждаш логика. Ми мързи ги да се помръднат, това е логиката. А и какви ли домакински умения могат да имат 20 годишни хлапета. Освен това, както се подразбира, много пари дават, направо издържат цялото семейство с неговите от време на време дадени доларчета Wink

# 599
  • Fort Worth, TX
Неща от сорта, че не съм им помагала, че те давали толкова много пари разбирай 100$ на седмица за 2 човека, ако изобщо се даде.Как съм можела да им кажа , че са мърлячи.Била съм лоша майка и съм ги екплотирала и защо , когато хвърляли боклука не съм им казвала БЛАГОДАРЯ.
Чакат да им одобрят евентуално апликейшъна и бекгроундчек за къща.

Общи условия

Активация на акаунт