С какво ви дразнят свекървите - тема 98

• 53 419
  • 974
  •   1
Отговори
# 630
  • Най-красивата страна
Според мен италианската свеки нарочно провокира Ganeli.
Иска да предизвика голям скандал,при който Ganeli да си изтърве нервите ,да я наругае,да крещи,да вика...
Ако това се случи,свеки ще изглежда ,като жертва.Ganeli -като невъзпитаната дива простакеса,която не уважава възрастната майка на съпруга си.

Обаче в момента се получава точно обратното,защото ganeli не поддава и това вбесява свеки.

Тази игричка съм играла с моята свеки през първите две години,но накрая мъжът ми не издържа и тегли една голяма майна на майка си.От тогава,вече 20 години тя не смее да се заяжда .

# 631
Така представена историята направо е невероятна. Не мога да повярвам, че големи мъже седят мирно на майка си. Това или е някакво молодушие граничещо със заболяване или нещата не е точно така. Колкото до свекървите италианки, моя много близка е женена за италианец, родителите му не бяха много щастливи, защото ние за тях сме долна категория явно, но на синът въобще не му дреме. Даже през няколко месеца си идват и така...

# 632
  • MI
Ох, напълно възможна е историята, само това че наистина е говорил сериозно с майка си не го вярвам, или по-скоро не е протекъл както трябва разговорът. И неговият характер не вярвам да се промени, както и този на свекървата, та най-добре да си пази нервите просто щом се е хванала на хорото. И да спре да жали мъжа си, като вместо това го насмита периодично да се оправя с майка си - повече ефект ще има.
Вени, че я провокира е очевадно, затова и писах - защото си представих ако се поддаде какво ще се случи. Но нейният мъж съм почти сигурна че няма да постъпи като твоя за съжаление. То си е до човек, ако можеше да постави в началото граници, сега нямаше да са на това положение. Т.е. той е за бой много повече от свекървата по мое скромно мнение. Имам пред очите ми случаи, в които мама се слуша безпрекословно, та хич и не се учудвам и не вярвам нещо много да се промени. Само се благодаря че не съм попаднала на такава ситуация, че щях да съм в затвора за двойно убийство най-вероятно. Smiling Imp

П.С. не си представям в моята къща да остави някой смърдяща тоалетна и мухъл и аз да си мълча, щото виждаш ли, независимостта му накърнявам.

# 633
  • при късмета
В задачата се пита защо изобщо се хващат на това хоро? От пръв поглед си вижда кой слуша майка си за всичко, та затова и ми е интересно. А някоя ако си мисли, че той ще се промени като е във връзка или брак, значи е прекалено наивна

# 634
  • France
Мисля, че Вени е права че свеки те провокира, Ганели. Не знам какво бих направила на твое място. Освен да ги оставя да си оправят семейните проблеми сами. Явно нещата са излезнали от границата на нормалното и жената има нужда от професионалист. Единствено бих оставила да се разбере, че това отношение ме обижда и че искам нормални взаимотношения. И нека тези порастнали момчета наистина да вземат отношение.

# 635
  • France
В задачата се пита защо изобщо се хващат на това хоро? От пръв поглед си вижда кой слуша майка си за всичко, та затова и ми е интересно. А някоя ако си мисли, че той ще се промени като е във връзка или брак, значи е прекалено наивна

В моя случай гледах всичко през замъглени от любоФта очи Joy

# 636
  • София
Говорих и с двамата ,и те са разговаряли с майка си ,а тя казала избирайте или тя или аз ,с две думи нетрябва да ходя и на това се съгласих само че мъжът ми каза че без мен няма да ходи пък брат му държи ние да сме кръстници даже говорихме с претето ,,попа,, дали аз може да съм кръсница при положение че съм православна и той каза  че няма проблем ,така че вече съм вписана в регистъра,проблема е маминка ,Ужас ,но най лошото в случая е че и двамата му братя ме харесват и уважават но и много се страхуват да не наранят майка си.
Според мен те са избрали теб, щом деверът ти държи вие да сте кръстници, въпреки че знае мнението на мама.
Продължавай да се вайкаш как те уважавали, обаче да не НАРАНЕЛИ майка си... Много ще помогне и на теб, и на тях
Скрит текст:
Ако аз съм наранена от това, че имаш повече пари от мен, това прави ли теб виновна? Ще ми дадеш ли част от тях или най-добре всичките, за да не се чувствам така?

# 637
  • при късмета

В моя случай гледах всичко през замъглени от любоФта очи Joy
То обикновенно така става. Но не оправдава наивността

# 638
  • France
Не, не оправдава. За това студеният отрезвителен душ е толкова неприятен.

# 639
Аз бих се възползвала, че свъкървата ме мрази така открито и фанатично и бавно и методично бих я подлудила. Simple Smile. Когато някой те мрази наистина и е нестабилен е лесно.

Трябва да има и малко забавление във всяка ситуация.

# 640
О, такива игри са нож с две остриета. Заигравката с идиоти най-много теб да те подлуди и видиоти. Най-добре, по-далече от подобни екземпляри.

# 641
Ама супер е да си играе, защото в случая живеят отделно с идиота, може да се приближи само да клъвне и после всеки в ъгъла си. Може да управлява темпото, времето е на нейна страна, психическата стабилност.

# 642
  • MI
Да де, само дето най-вероятно и Ганели мрази вече свекървата не по-малко отколкото тя нея. И хич няма да й е забавно, нито пък ще може да си сдържи нервите. Виж, ако иска да се раздели с мъжа си или да му докара инфаркт, това е най-лесния начин.

Куко, голям оптимист си - по-вероятно ситуацията е "искаме ви и двете на кръщенето, а и мир и любов да има".

# 643
Ама супер е да си играе, защото в случая живеят отделно с идиота, може да се приближи само да клъвне и после всеки в ъгъла си. Може да управлява темпото, времето е на нейна страна, психическата стабилност.
Най-важният фактор не е на нейна страна- детето на мама. Или трябва да поработи върху това, или да се примири, че той ще е първо дете на мама си и едва след това неин мъж.

# 644
  • София

Според мен те са избрали теб, щом деверът ти държи вие да сте кръстници, въпреки че знае мнението на мама.
Продължавай да се вайкаш как те уважавали, обаче да не НАРАНЕЛИ майка си... Много ще помогне и на теб, и на тях
Скрит текст:
Ако аз съм наранена от това, че имаш повече пари от мен, това прави ли теб виновна? Ще ми дадеш ли част от тях или най-добре всичките, за да не се чувствам така?

Куку, няма да ѝ помогнем ако я насъскваме към открита конфронтация.
Тя е разбрала за тези 13 години какво може да очаква като защита от мъжа си.
Няма как да се изправи срещу фамилията и да спечели, затова нека си седи зад гърба на мъжа си, да ги оставя да се ловят за гушите и да им гледа сеира.
Само ако си отвори устата да отвърне подобаващо на свекървата, всичкото съчувствие на братята и сестрите ще се изпари. И мъжът ѝ ще го поставят в позиция да избира.

Общи условия

Активация на акаунт