СЕДМОКЛАСНИК ставам и успех си пожелавам

• 56 172
  • 749
  •   1
Отговори
# 360
  • Варна
Хммм до сега четох, че НВО по английски е по желание или поне си мислех, че е по желание на детето. Явно излиза, че ще е по желание на училището.
Някой може ли да го коментира?

# 361
Мисля, че от цитата, който съм дала, е видно по чие желание е.
Решението не е на училището.
чл. 51 от Наредба 11
(4) Извън изпитите по ал. 3 всеки ученик по свое желание може да положи и изпит по учебния предмет чужд език, изучаван в задължителните учебни часове, чрез което се измерва степента на постигане на отделни езикови компетентности в областта на съответния чужд език.
Мисълта ми беше, че каквото и да говорят, не могат да ви задължат. За явяване на НВО по чужд език се подават заявления от желаещите, ако ученикът ( и/или родителите), не желае(ят) просто няма да подадат такова.
Дори от самата заповед на министъра е видно.

# 362
      Сега погледнах статистиката на успеваемост на училищата във Варн. област на НВО по БЕЛ,мат. и ЧЕ. За да има статистика и представени данни, това означава, че във всяко едно училище има явили се деца. Но не зная къде могат да се намерят данни колко деца са се явили.

И на мен ми е чудно това НВО по ЧЕ- не е задължително, но предполагам, учителите натискат.За моето дете няма  да е АЕ, така че и сравнението с другите училища няма да е съвсем точно. Ако иска, да ходи, но няма да се готви специално.

# 363
През предходните години, откогато са статистистиките, НВО по чужд език не беше по желание.

# 364
  • Варна
Мисля, че от цитата, който съм дала, е видно по чие желание е.
Решението не е на училището.
чл. 51 от Наредба 11
(4) Извън изпитите по ал. 3 всеки ученик по свое желание може да положи и изпит по учебния предмет чужд език, изучаван в задължителните учебни часове, чрез което се измерва степента на постигане на отделни езикови компетентности в областта на съответния чужд език.
Мисълта ми беше, че каквото и да говорят, не могат да ви задължат. За явяване на НВО по чужд език се подават заявления от желаещите, ако ученикът ( и/или родителите), не желае(ят) просто няма да подадат такова.
Дори от самата заповед на министъра е видно.

Именно. За това мислех, че е по желание на ученика.

# 365
Ами, то Е по желание на ученика. Съвсем ясно е написано в наредбата.

# 366
   Гледала съм за 2017, като мислех, че е за 2018   

Най-вероятно в определени училища ще настояват децата да се явяват и на НВО по език.

# 367
  • София
С каква цел ще настояват?
До сега не съм чула някой учител/училище да настоява учениците му да се явят на НВО по чужд език. Дори ЕГ не настояваха и не определяха, до сега, каква да бъде втората матура на зрелостниците.

# 368
  • София
Това за формулите наистина е притеснително. При промяната, с която въведоха предоставянето на формулите на учениците, образец с листа присъстваше в модела.

Дидева, не разбрах кое е притеснителното за формулите. Търсих в коментарите по-горе, но не успях да открия.
Ще бъда благодарна, ако дадеш малко повече инфо.

# 369
Момичета, започна се. Антетката е подготвена  Peace
  /2018-2019-след-завършен-vii-клас

# 370
С каква цел ще настояват?
До сега не съм чула някой учител/училище да настоява учениците му да се явят на НВО по чужд език. Дори ЕГ не настояваха и не определяха, до сега, каква да бъде втората матура на зрелостниците.
[/quote
Допускам, че имат финансов интерес. И в нашето училище са казали на децата, че СЕ ВЪВЕЖДА задължителна матура по език.

# 371
Здравейте пак. Може ли да коментираме това:
http://ruo-sofia-grad.com/sites/default/files/documentspriem/min … xparalelki3kl.pdf
От НПМГенийческата тема разбрах, че в него няма всички паралелки, а само тези, които са от трето класиране.
Къде можем да видим всички паралелки накуп... Или пак аз нещо не съм разбрала.
Във втората таблица няма паралелките, които са се запълнили на първо класиране и не е имало второ. В третата няма тези, които са се запълнили на второ и не е имало трето. Т.е. от първата и втората таблица /за мин. балове за първо и второ класиране/ трябва да си извадя запълнените паралелки и да си натъманя моя си таблици ли?

# 372
  • София
...Къде можем да видим всички паралелки накуп...
Това ли търсиш?
Списък с паралелките и кодовете за учебната 2018/2019 г. за прие … клас в София-град
План-прием

Последна редакция: пт, 28 сеп 2018, 15:10 от Спунк

# 373
Здравейте,
бихте ли ми казали паролата,която много дами искат за какво се отнася?
Следя ви отскоро ,надявам се да наваксам пропуснатото и аз да съм ви полезна с каквото мога.
Успех на всички и дано мине леко учебната год.

# 374
Искам да попитам има ли някой Примерни тестове по български език и литература за външно оценяване и прием след 7. клас.  Бг учебник

Общи условия

Активация на акаунт