СЕДМОКЛАСНИК ставам и успех си пожелавам

• 56 162
  • 749
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Селена, завидях ти. Ех, ако можеше някой да пипне така и на голямото дете компютъра ... Relieved  Ако не го препраща в "Уча се", поне по една моя снимка  да му изскача преди да стартира играта.

M_I_A, детето вече си има занаят, не му пречете да се развива. Joy 
А моята колежка, преди малко повече време, гордо носеше на работа кабела за видеото. И така, докато един ден синовете ѝ не се посдърпаха нещо и малкият не наклевети батко си, че си е купил резервен.

# 631
  • Варна
За пробни изпити за Варна питаше някой. Опитът ми преди 4 години сочи, че най-добре е да се насочим към Вектор. Най-близки са като трудност до реалните изпити, явяват се голям брой деца, даваха статистика къде се намира детето спрямо останалите, има възможност за явяване на външни деца. Не съм проверявала кога са първите - предполагам, че няма да е преди декември, а може и януари да е.
Дали обаче са ясни официално промените, ако има такива във формата не съм сигурна. Та в този ред на мисли, не знам в момента явяване при неофициално приет формат доколко има смисъл.

# 632
За пробни изпити за Варна питаше някой. Опитът ми преди 4 години сочи, че най-добре е да се насочим към Вектор. Най-близки са като трудност до реалните изпити, явяват се голям брой деца, даваха статистика къде се намира детето спрямо останалите, има възможност за явяване на външни деца. Не съм проверявала кога са първите - предполагам, че няма да е преди декември, а може и януари да е.
Дали обаче са ясни официално промените, ако има такива във формата не съм сигурна. Та в този ред на мисли, не знам в момента явяване при неофициално приет формат доколко има смисъл.

Миналата година първите са били в края на февруари.За тази година на сайта няма график.
За МГ също няма още информация,поне аз не намирам. Къде, освен на посочените места се провеждат пробни?

# 633
  • Варна
Светкавица, виж Материка, имаше и едни Клас. Но не съм сигурна дали правят за външни деца. На МГ пробните не са толкова информативни обаче, явяваха се малко деца основно от МГ, не даваха статистика.
Аз ще си чакам Вектор.

# 634
  • Варна
За пробни във Варна - действително Вектор правят най-мащабните пробни, в които се включват и външни деца. Преди години започваха от декември, и имаше всеки месец по един за БЕЛ и МАТ. Сега мисля, че най-рано към края на първия срок(тъкмо да е приключил и ремонта на училище Д.Дебелянов, където провеждат и изпитите Wink ). В  МГ са по-трудни, особено по МАТ, и ниските оценки може да демотивират...
На друго място няма възможност за явяване на външни деца.

# 635
  • Sofia
Сравнявам взетият материал по БЕЛ в школата на сина ми и тази на съседското дете - има разминаване. Чудя се дали пробни в школата на съседското няма да включват неучен от моя син материал и дали има смисъл да го пращам Thinking

# 636
  • Варна
Във Вектор първия пробен всъщност беше в края на януари ( мин уч година), провеждаха се в Климент. Не е вярно, че пробните в МГ по мат са по-трудни, съпоставими бяха с тези на Вектор.

# 637
Миналата година във Вектор е имало пробни изпити на 27-28 януари, съответно по математика и БЕЛ.

# 638
Няма особена разлика дали януари или февруари, след като в София почват толкова рано. Аз сега погледнах сайта, там пише февруари, не съм знаела,че и преди това е имало.

# 639
  • София
Сравнявам взетият материал по БЕЛ в школата на сина ми и тази на съседското дете - има разминаване. Чудя се дали пробни в школата на съседското няма да включват неучен от моя син материал и дали има смисъл да го пращам Thinking
Да не кажа със сигурност,но нищо чудно да е така.
Навремето синът ми ходеше в една школа,яви се на пробен изпит в друга школа и изкара не толкова добра оценка.Оказа се,че тази оценка се дължи и на невзет материал.
В неговата школа изкара половин единица повече.
Става въпрос за първите пробни изпити,след първи модул.

# 640
  • София
Нормално е  понякога да има разминавания. Можете да прооучите чрез познати  какво е взето до момента на пробния в дадена школа. И ако разминаването е малко, не е толкова страшно. Пример:  курсовете в  клона ( не в 104-то ОУ)  в Милениум почват в началото на септември,  на други места стартът е по-късен, така че ето възможно обяснение за евентуално разминаване. Вчера познато детенце пък сподели, че на курса по мат ще редуват алгебра и геометрия за разнообразие, независимо, че учебникът/програмата  предполага едно дълго задържане все на алгебра - едночлени, многочлени, тъждества, формули за съкратено, разлагане, уравнения, текстови задачи... Ако правилно е разбрал и пробните после са на взетото и по алгебра, и по геометрия, то тези изпити за външни деца, готвещи се хронологично по материала,  ще се превърнат в  безсмислени.

# 641
  • Варна
Светкавица, предполагам предлагането е според търсенето. На първите пробни на Вектор се явяват доста по-малко деца, после се утрояват примерно. Няма как да сравняваш със София, там бизнесът процъфтява
Ако детето ти ходи на школа, може и там да им направят. Февруари никак не е късно за пробен, още повече , че нашите са с месец по-късни изпити. То и конкуренцията тук не е кой знае каква де.
Нека си се готви детето, има време, не се напрягай излишно. А пък и в пощата ще има качени първите софийски пробни, за по-нетърпеливите. Hug

# 642
  • Варна
Няма особена разлика дали януари или февруари, след като в София почват толкова рано. Аз сега погледнах сайта, там пише февруари, не съм знаела,че и преди това е имало.

Това не е проблем, за нашия набор се събираха по 5 пробни на предмет до НВО и повярвай, времето между тях лети толкова бързо, че бяха предостатъчно ( ако ходите и по бел, и по мат на пробни, това означава всеки четвърти уикенд да е запълнен от 8,30 до 12.00 с пробни). Причината, поради която Вектор започнаха януари, а не декември е, че през декември и без това децата се явяват на олимпиади по бел и мат и времето съвсем е кът. В МГ пробните започнаха още по-късно, може би края на февруари, но пък бяха на около 10 дни.

# 643
  • София
Вчера познато детенце пък сподели, че на курса по мат ще редуват алгебра и геометрия за разнообразие, независимо, че учебникът/програмата  предполага едно дълго задържане все на алгебра - едночлени, многочлени, тъждества, формули за съкратено, разлагане, уравнения, текстови задачи... Ако правилно е разбрал и пробните после са на взетото и по алгебра, и по геометрия, то тези изпити за външни деца, готвещи се хронологично по материала,  ще се превърнат в  безсмислени.
Ако не е тайна,коя е школата?

# 644
Може би на първи пробни (ранни) има смисъл, ако се провеждат в школата, която детето посещава. На пробни като външен участник - по към края на учебната година. Въпреки че, пак бих я пратила по БЕЛ, дори и само заради оценка на преразказа. На първия преразказ в училище претърпя пълно фиаско, абсолютно неочаквано за нея, че и за мен. Учителката не им дала текста за четене, прочела го два пъти, моята не знам къде е бляла през това време, не запомнила подробностите, "заложната къща" се превърнала в "магазин", изобщо - разказала някаква история, ама "без връзка с главния мозък". Ако и на изпита блокира така -напразно е било и бЕлото, и Сичкото Simple Smile Ама, да сме живи и здрави, де Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт