СЕДМОКЛАСНИК ставам и успех си пожелавам

• 55 799
  • 749
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Скрит текст:
Да ви се похваля - от неделя моят син няма никакъв достъп до игри. На който и да е адрес да отиде в интернет, го препраща към "Уча се". Много е нещастен, а аз съм многого щастлива Ill. В момента няма дори и намек да играе...
Да е жив и здрав баща му и хакерските му знания!!! Innocent
А как?
[/quote]
Нямам си никаква представа Flushed.

# 646
  • София

Ако не е тайна,коя е школата?
Защо да е тайна - конкретна група по мат в Милениум в 104-то.  Но не заствам зад тези думи като истина, все пак само преразказвам казаното от дете.
Каза го не за школата като цяло, а специално за тяхната група. Но пък ако правилно е разбрало, то следва и в цялата школа да е така, иначе  и вътрешните деца от тази група в частта с алгебрата ще са изостанали  спрямо останалите за сметка на взета геометрия и на пробния няма да се справят.  Ако някоя майка тук е с дете в група на Й. Гелева (мисля, че това име спомена детето), би могла да сподели дали има такова нещо.

# 647
  • Русе, София

Ако не е тайна,коя е школата?
Конкретна група по мат в Милениум в 104-то. Каза го детето не за школата като цяло, а специално за тяхната група. Но пък ако правилно е разбрал, то следва и в цялата школа да е така, иначе  и вътрешните деца от тази група в частта с алгебрата ще са изостанали  спрямо останалите за сметка на взета геометрия.  Ако някоя майка тук е с дете в група на Й. Гелева (мисля, че това име спомена детето), би могла да сподели дали има такова нещо.
Да, на родителската среща миналата събота Гелева каза, че в школата ще започнат по-рано с геометрията - преди да са взели материала в училище.

# 648
  • София
Пате, двете неща са различни. Simple Smile Едно е да редуваш алгебра и геометрия във време, в което иначе следва да се изучава само алгебра, друго е просто да почнат с геометрията по-рано отколкото в училище. Второто е факт в много школи, често изпреварват училището..

# 649
Милениум така работят - от всичкОто материал. И в час, и за домашно.
На 8 занятия, 8-то е пробни в един ден по двата предмета. Т.е. на два месеца. Ако не са променили схемата тази година.

# 650

А моята колежка, преди малко повече време, гордо носеше на работа кабела за видеото. И така, докато един ден синовете ѝ не се посдърпаха нещо и малкият не наклевети батко си, че си е купил резервен.
Simple Smile
Мдам, много са изобретателни, аз съм пробвала ограничаване на незнам си какво си за кратък период, при нас става в пъти по-зле, започва да се инати, да злобее, ужас някакъв. За момче става дума.
Напълно се солидаризирам със Светкавица. Дните ми в 91 НЕГ, тогава "Карл Либкнехт", са един от най- тежките ми лични житейски моменти. Сега детето има 3 седмично по 10 часа, останалите дни са с по 7 часове. Вярно е, че изборът на конкретното училище е наш и в 7 клас детето ще е с два езика на добро ниво, но това не прави натоварването по- малко, а от мен не сваля отговорността за нездравословния натиск.
Същата работа бях аз в СМГ. Въбще нямам амбиции да учи в такова училище.
Девер ми /нали така се казваше - братът на мъжа ми/ е завършил немската, било е кошмарно за него. Така и не работи с немски, не желае.
За СМГ не знам, но в НПМГ беше поносимо. Освен това толкова добри учители имахме, че математиката беше направо забавна. Но не съм имала по 70 думи на ден.
А, и последно, понеже прочетох за сравнение с университетите, и за мен беше по-лесно в университета, абе по-лесно не знам, но не беше по-трудно, отколкото в гимназията.
Няма да съм нещастна, ако синът ми влезе във второразредно училище.

Последна редакция: ср, 17 окт 2018, 17:09 от Анонимен

# 651
  • София
Милениум така работят - от всичкОто материал. И в час, и за домашно.
На 8 занятия, 8-то е пробни в един ден по двата предмета. Т.е. на два месеца. Ако не са променили схемата тази година.
И тази година пробните изпити са в един ден,един след друг.

# 652
Ali97, натоварващо е така, особено първия път, поне при нас. После се свиква. Завинаги ще помнят шестдневното ходене на училище Sad
Не че ние не ходехме по норматив в събота, но никакъв зъл спомен не ми е останал Simple Smile

# 653
А случайно някой да има таблица с резултатите от НВО по училища? В интернет се намират данни до 2017 г. но никъде не намерих за 2018. Имаше само класация на първите 10. http://www.danybon.com/wp-content/uploads/2018/06/matura-7-class … 1528697346267.jpg

тук http://alekdimitrov.com/uchilishte/rezultati-NVO.asp няма включени данни от последната година.
От Веди бяха казали, че тепърва ще издават брошурата, в която ще има данните /за минималния бал на гимназиите обаче/. В настоящата им книжка са дадени минималните балове по паралелки за 2016 и 2017та, отново няма за 2018та всичко систематизирано на едно място. Преди няколко седмици бях питала и тук. Данни за 2018-та, систематизирани, продължава да няма.
Според мен това означава, че не са готови /обработени/ резултатите още. Както за това, което питаш ти, така и за това, което питам аз.

# 654
Явно тази година няма ентусиасти, които да са поискали данните за НВО от МОН, а може и да има, но да не са ги споделили публично. За София не е проблем да се поискат от РУО. Предполагам, че и за другите области е така.
Минималните балове по паралелки лесно могат да установят от справките, които още си стоят на сайта на РУО-София.

# 655
Имаше един споделил ентусиаст, че е поискал и получил ... но дотам  Simple Smile

Резултати НВО по училища каква информация ще ви даде? Освен ако няма да записвате ученик в прогимназиален етап, и пак е индивидуално.
На мен лично ми беше достатъчна статистика минимален бал по паралелки по училища от първо класиране от предходни години. Като цел какво трябва да се постигне на НВО за желани паралелки.

# 656
  • София
Имаше един споделил ентусиаст, че е поискал и получил ... но дотам  Simple Smile

Резултати НВО по училища каква информация ще ви даде? Освен ако няма да записвате ученик в прогимназиален етап, и пак е индивидуално.
На мен лично ми беше достатъчна статистика минимален бал по паралелки по училища от първо класиране от предходни години. Като цел какво трябва да се постигне на НВО за желани паралелки.

На мен лично ми се искаше да видя дали тази година има разлика от миналата година след като имаше смяна на преподавателя по математика. Ясно, че резултатите не са показателни, защото повечето деца имат добър резултат и от работа в допълнителни школи, а пък има и обратния вариант, единици, с които какъвто и учител да им сложат не искат да учат и едва завършват. В нашето училище имахме такива на поправителен в 5 клас по математика. Разлика в нивото има дори в отделните паралелки.

# 657
  • София
Голямото натоварване на моята мома трая една седмица. После домашните от училище рязко спаднаха. Днес ми обясни, че имало нова училищна политика за домашните: да отнема не повече от 30 мин. и да е минимум за след 1 седмица. И сега сме айляци ... утече работата. Трябва аз да я гоня със сборниците, ама нямам авторитет и подход Wink
Слушалките са нон стоп на ушите - така се съсредоточавала. Викам ѝ: трябва да се научиш да се съсредоточаваш и без музика. То па една музика...неква японска естрада...

# 658
Благодаря за инфото за предварителните изпити в Милениум. Като местоположение ни е удобно, но денят не ни устройва, трябва да си изпусне уроците в собствената школа. Май само Междучасие остава като алтернатива за нас. Аз обмислям, да го пусна на БЕЛ, че нещо много си мисли, че знае, но едва ли ще се справи с преразказа на ниво..

# 659
  • между град и село
 Здравейте,
нещо поизпуснах темата, но ще се връщам назад да си наваксам.Искам да попитам дали се организират някакви ускорени курсове по БЕЛ и математика в началото на 2019г., защото нямах възможност да запиша детето сега, става въпрос за София.Има абонамент за уча.се, но определено не го ползва особено.

Общи условия

Активация на акаунт