СЕДМОКЛАСНИК ставам и успех си пожелавам

• 56 161
  • 749
  •   1
Отговори
# 420
Сега, може би ще ми се смеете, но - на какви оценки (по шестобалната) по двата предмета приблизително би се равнявал един бал от, да речем, 400 точки? 5, 5:50, приблизително? Приемаме, че годишните оценки от училище са 6-ци, а пък по БЕЛ и математика оценките са еднакви, като и двете се удвояват. Не знам дали ми се разбра, още ми е тъмна Индия всичко, но просто ми е чудно.

# 421
Да попитам има ли деца записани в школа СтудиоС за  подготовка за НВО.
Моята мисля да ходи само на БЕЛ в събота по обяд.

# 422
Сега, може би ще ми се смеете, но - на какви оценки (по шестобалната) по двата предмета приблизително би се равнявал един бал от, да речем, 400 точки? 5, 5:50, приблизително? Приемаме, че годишните оценки от училище са 6-ци, а пък по БЕЛ и математика оценките са еднакви, като и двете се удвояват. Не знам дали ми се разбра, още ми е тъмна Индия всичко, но просто ми е чудно.
Сятай по правилото на кръста. Ако 6, е 100 т., 5, е около 83. При 80т×4=320+2×50 от дипломата 6-ците=420.  По 75т трябва да има на матурите, или сборът от двете да е 150. Дали обясних добре.

# 423
  • Sofia
Не. Търся същото, но с баловете от миналата година. Оказа се, че Веди ще го дадат, но по-натам. Не им е готово.
Ето и второ класиране, а в пощата съм качила двете класирания за миналата година в екселска таблица. Имам и по-стари данни, ще ги изровя и ще добавя и тях.
Здравейте, тази учебна година имам седмокласник и от есента започнах да ви чета. Бихте ли могли да ми изпратите паролата за ел. поща, т. к. бих искала да видя списъците с класирането по училища за миналата година. Благодаря Ви предварително!

# 424
  • София
При бал 400, ако годишните оценки са 6 /общо 100т./, то на изпитите са изкарани средно по 75т. на всеки. 75т. се равнява на 5,10.

# 425
При бал 400, ако годишните оценки са 6 /общо 100т./, то на изпитите са изкарани средно по 75т. на всеки. 75т. се равнява на 5,10.
Как се приравняват. Греша в смтките някъде.

# 426
  • София
Формулата за преобразуване на точките в оценки /докато имаше такава/ е следната: (k - 16):84 х 3 + 3. /к е броят на точките, получени на НВО/. Това е във вариант, в който 16 т. се равняват на 3-ка. През годините е имало варианти на 18т. или 20т. за 3-ка и тогава формулата се променя съответно, но разликите не са големи. Т.е.
(75 - 16): 84 х 3 + 3 = 5,107

По тази формула тази година смятаха първи модул, но не върху 100т., а съответно върху 65т.

# 427
Таблиците за последните три години през които точките са приравнявани към оценки.

# 428
Таблиците за последните три години през които точките са приравнявани към оценки.

Сигурно много пъти са ти го писали, но благодаря, безценна помощ си. И благодаря на всички, които отговориха.

# 429
Момичета,в голяма "чуденка "съм по отношение на помощните материали за самоподготовка по НВО.Гледам ,че има огромен асортимент на различните издателсва.Иска ми се да поръчам няколко,но се чудя кои са добри.

# 430
  • София
Снощи бях на родителска среща и всички учители казаха, че знаят колко им е важна тази година най-вече с подготовка по БЕЛ и математика, но... да не се изоставят другите предмети Ill
Госпожата по БЕЛ каза, че още не е взето окончателно решение за втория модул относно преразказа и за това за сега да не купуваме помагала.
Утре е и на първи урок в школата, така че ще видим и там какво ще кажат.

# 431
Здравейте, моля за паролата за пощата на съобщение.
Благодаря

# 432
  • София
А случайно някой да има таблица с резултатите от НВО по училища? В интернет се намират данни до 2017 г. но никъде не намерих за 2018. Имаше само класация на първите 10. http://www.danybon.com/wp-content/uploads/2018/06/matura-7-class … 1528697346267.jpg

# 433
  • София
А случайно някой да има таблица с резултатите от НВО по училища? В интернет се намират данни до 2017 г. но никъде не намерих за 2018. Имаше само класация на първите 10. http://www.danybon.com/wp-content/uploads/2018/06/matura-7-class … 1528697346267.jpg
Ако е за София, може да се поиска от РИО-София.

# 434
Аз също мисля, че точно тази постановка си заслужава да се "причини" (цитирам мента 13) на децата! Дори и на такива, които не са стъпвали досега в Народния или на друга сцена. Дъщеря ми обича да ходи на театър от много малка, водили сме я на какво ли не.. даже скоро ме пита защо вече не ходим толкова често. Смятам, че ще я оцени! Ще пиша като мине какви са били впечатленията й..
Много й хареса!! Минаха неусетно три часа! Разпознахме доста седмокласници, чисто визуално.. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт