СЕДМОКЛАСНИК ставам и успех си пожелавам

• 56 195
  • 749
  •   1
Отговори
# 405
  • Варна
Сега като една свекърва да напомня ли как лятото се чудехте какво толкова ще правят децата през годината? Simple Smile Спокойно, децата ще се организират.

# 406
Как е свободното време при седмокласниците ви? Разполагат ли с такова и колко на ден горе-долу?
Същото като миналата година засега... и поне до към април не смятам да го тормозя с уроци.
Имат си СИПове по 2 часа почти всеки ден след/преди училище, където само за НВО се готвят. Вкъщи решаваме задачи и тестове по 1/2-1 час на ден и толкоз.
Отсега да го задушавам, че да му е писнало до март тотално - няма нужда.
Като повземат материал малко повече ще има и повече смисъл. И да ходи и да не ходи на курсове - в крайна сетка дават само куп задачи, които пак вкъщи да се решават, няма да му ги решава госпожата...

# 407
  • Варна
И при нас не е по-различно от миналата година, т.е. деня й е плътно запълнен Smiley Първа смяна до 12,30, от 14 до 17 е на тренировка всеки ден без сряда, когато в този диапазон са й двата урока. Учи от 17,30 - 19 и още един час след вечеря. Остава й време за малко ТВ и в 22 е в леглото. Събота и неделя от 7-8 до 10,30 е пак на тренировка, един урок има в неделя следобед /час и половина/, останалата част от уикенда й е свободна. Реално има 3 урока по час и половина в повече от досегашната й програма. Харесва й да й вървят една след друга задачите, така си знае че трябва да се оправя без да се мотае. Приятелките й са на басейна, така че не страда от липса на време с тях Simple Smile

# 408
  • София
Аз чисто теоритично се чудя това това достатъчно ли е. Като няма тренинг. При нея обучението е целодневно. Два пъти в седмицата са до 16:45 на училище и три пъти до 15:30. В дългите дни имат подготовка за НВО. Докато се прибере и хапне е станало 16 или 17:30. Има си домашни и за училище и за курса. Поне уроци за "рецитиране" по разказвателните никой не им е искал до сега.
Уговорила се е с учителката по рисуване в петък за 1 час след часовете да се занимават с рисуване. Много ме моли, каза: "За този ден предпочитам да нямам друга почивка, но да ходя" и аз се съгласих.

# 409
  • София
И моята спортистка така. Първа смяна е - от 7,20 до 13,10, а в понеделник и до 14,10, че имат осми час. Прибира се и се готви за следващия ден. Почти всяка вечер е на тренировка по 2 астрономически часа. Ходи на курс по БЕЛ в петък следобед 2 астрономически часа и на курс по математика в събота сутринта от 8,30 до 10,30. Събота след 10,30 и неделята е свободна. Иска и в неделя сутрин да ходи на тренировки. Сега сме пауза от състезания, но като почне състезателния сезон, почти всеки уикенд  1 ден сме някъде из страната. Имам уговорка с школата в такива случаи да ходи в неделна група, ако се наложи.

Тя си е така натоварена от години покрай спорта. Сега само курсовете са в добавка. По принцип  е много енергоспестяваща, но някак си много бързо усвоява нещата и учи малко като време.Ако има повече свободно време, ще иска да ходи допълнително на тренировки или ще гледа сериалчета в нета, но няма да се хване да прави допълнително тестове.

За момента съм доволна, в училище ги натегнаха здраво със ЗИП-ове и СИП-ове по БЕЛ и МАТ, оправя се и с нещата от курса, оценките от входните по 2-та предмета са супер.

Спокойна съм за момента, но на мен ми е втори път Simple Smile Детето обаче се оплаква, че навсякъде им набиват канчетата, колко е важен 7 клас, а само 2 седмици са минали от началото на учежюбната година.

# 410
Не. Търся същото, но с баловете от миналата година. Оказа се, че Веди ще го дадат, но по-натам. Не им е готово.

# 411
Следете сайта на РУО. Тук са заповеди, инфо по време на НВО 2017/2018 - http://www.ruo-sofia-grad.com/2018-2019-%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4 … D0%BB%D0%B0%D1%81
Има класиранията.

Първо е с всички паралелки - http://www.ruo-sofia-grad.com/sites/default/files/documentspriem … -03-07-18-19h.pdf

# 412
Свободното време е много кът. Да не кажа, че почти няма такова. Този срок за съжаление няма да може да ходи и на лека атлетика, втора смяна са, а сутрешните занимания са в дни, в които има много за учене. Съботата е изцяло за школата - до обяд на място, после домашните от там. Горе-долу само неделята има малко време, но виждам, че домашните налазиха и него. Единственото допълнително е един урок по английски седмично.

Как са резултатите от входните? Казали са им, че оценките от тях участват в срочната и сега целият клас треперел.

# 413
Засега добре уплътнява времето и удачно нагласихме програмата. По БЕЛ уроците са й два дни през седмицата, математика само събота, има време и за спорт, но добре, че спряхме английския. Дори вечер и остава време за четене (не от задължителните, тях ги изчете лятото, които желаеше), даже се карам да заспива и повтарям колко е важен сънят! Обаче телефона го взимам към 8.30, като се смени времето, може и по-рано.. по-добре да разпуска четейки, отколкото на него. Доброволно се разделя с него, но ме помоли аз да я контролирам..

Как са резултатите от входните? Казали са им, че оценките от тях участват в срочната и сега целият клас треперел.
Само по БЕЛ върнаха - 6, каза, че било много лесно. И при нас на родителската среща казаха, че по всички предмети оценките от входящите ще участват в срочната.

Последна редакция: ср, 03 окт 2018, 12:13 от Сиси ♥♥

# 414
  • София
При нас зам.директорката каза,че входните нива имат само диагностичен характер и оценките няма да се вписват и взимат предвид.Дали ще се случи така само времето ще покаже.

# 415
Входните нямат никакво значение... ако децата си показват системно знания, не е нужно да се подскача от входните нива.
+ е нормално да ги порязват от време навреме, за да ги държат в кондиция. Иначе като съберат по 2-3-4 6ци и се отпускат без да се усетят и айдеее материала се претупва и стават дупки..
Затова да има някоя по-ниска оценка си е дори нужно и оздравително Simple Smile

# 416
  • София
При нас зам.директорката каза,че входните нива имат само диагностичен характер и оценките няма да се вписват и взимат предвид.Дали ще се случи така само времето ще покаже.

При нас са вписани в електронния дневник и участват във формулата за срочна оценка( излиза автоматично).

# 417
  • София
Как е свободното време при седмокласниците ви? Разполагат ли с такова и колко на ден горе-долу? Че при нас рЕзко стана кът. Оказа се, че максимума през седмицата е 2 часа (но понякога остава само един) от 19-19:30 до към 21:00-21:30, когато започва къпане, приготвяне на чанта, дрехи и т.н. Уикенда не е много по-добро положението заради курсовете (живеем далеч и си има път по 1 час в посока). На нея разбира се и е недостатъчно, свикнала е повече да се мотка. Аз не мога да преценя все още, достатъчно ли е това за едно дете, още от октомври месец и дали ще издържи на това темпо. Гледам да има достатъчно сън и почнах да я тъпча с рибено масло за имунитет, че след тази шарка, веднага охремавя. Ама целият им клас подсмърча.

Вторник и четвъртък е на частни по математика, в събота на курс по БЕЛ. Мин. година на мястото на МАТ имаше 2 пъти седмично английски, лятото я псунах на интензивен и взе двете нива, които трябваше да бута през уч.година. Достатъчно е времето, но тя много се мотае, рисува, спи.... През втория срок ще стане напечено, когато обърнат смените, че сега е първа на училище. Надявам се да я приемат в частно след Нова Година, че до средата на Юни всички ще сме прегрели....

# 418
  • София
Не. Търся същото, но с баловете от миналата година. Оказа се, че Веди ще го дадат, но по-натам. Не им е готово.
Ето и второ класиране, а в пощата съм качила двете класирания за миналата година в екселска таблица. Имам и по-стари данни, ще ги изровя и ще добавя и тях.

# 419
И моят чул ,че няма да влизат входящите.
Това веднага го демотивира да се готви😥На родителската никой не спомена за това ,дали е вярно?
Така или иначе вече чакаме резултати.

Общи условия

Активация на акаунт