МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 13

• 69 129
  • 766
  •   1
Отговори
# 615
Те не са едни и същи, млада гвардия настъпва 😁

# 616
Влизам да се ''похваля'', че отикриха на мъжа ми варикоцеле 3 степен и имаме насрочена опреция за др месец. Лекарят му е казал, че с тези резултати е невъзможно естествено забремвняване или инсе, и направо за инвитро. Доста зле се почувствах, че не сме го установили по-рано този проблем. Четох, че може да има подобрение в резултатите, а може и да няма. Иозбщо ..Времето ще покаже.
Някой от вас минала ли е по този път да сподели ? А знаете ли колко време след оперция трябва да се пазим ?

Здравей! ММ мина през операция за варикоцеле през април 2018, наистина е лека операция, дават болничен около 30 дни и малко ще трябва да поседи вкъщи. При нас за съжеление няма ефект никакъв от операцията, минаха вече 10 месеца, а не забременявам. Резултатите от спермограмата ни са с маалко подобрение! Така че успех, при вас може да има подобрение след операцията, но при нас нямаше! Аа и на нас никой не ни е казвал да се пазим, той си искаше 2 дни след операцията Grinning

# 617
Ние го маправихме преди да дадем материал за сди тест,5 дни подред,и на третия суъринта даде материала.До преди това морфологията ни е била0,5%,1%...а след тази схема беше морфология 8%

# 618
а СДИ как беше ?
Ние го маправихме преди да дадем материал за сди тест,5 дни подред,и на третия суъринта даде материала.До преди това морфологията ни е била0,5%,1%...а след тази схема беше морфология 8%

# 619
Момичета потресена съм от новите реэултати на С.
Преди една година правихме последната беше всичко над норма,но имаше аглутинация и агрегация,окаэа се проблем със Щ.жлеэа.ММ пие Л-тир.50 от шест месеца и сега направи нова контролна С.реэулатите са трагични .А той пи и 4 месеца шепи витамини.
сега:                                 преди:
Въэдърж.: 2 дни            5 дни
Volumen: 0,5  (> 1,5 )       0,8
ph-Wert:   8,1  (>7,2 )        8,5
Konzentr.:25 mio(>15)     220 mio/ml
Gesamtsperm: 12,5 (>39) 176 mio/ml
Agglutination: nein            ++
Motilitet:
WHO A: 11%  ( >15 )          36%
WHO B: 21%                        11%
WHO C: 19%                        13%
WHO D: 49 %                        40%
A+B :  32%  ( >32)                47%
Morfologie :
Normalform: 3% (>4 %)      9%
Motilitet nach 24 h: 0 % (>40) 100%
24%-Test swim -up:
A+B+C 30%                         40%

Diagnose:
Teratozoospermie            Normo

Момичета  въэможно ли е такава фрапираща раэлика,и двете са правени в репродуктивни клиники,сегашната С. е някак по съкратена.
При эдравословно хранене и куп витамини и антиоксид.и т.н,не мога да повярвам плаче ми се честно.

Спермитата ако нямат преживяемост след 24 ч.эначи ли че и эа инвитро не стават(иэвинете ме эа глупавия въпрос)       

# 620
Най-голямата разлика е в морфологията. При по-малко въздържание е нормално да има по-ниска концентрация. За инвитро не ти трбва преживяемост, за инсеминация-трябва. За инвитро това си е една доста добра спермограма. Simple Smile

# 621
Благодаря Иве,успокоих се малко.
Бях луднала.
Нали каэват,че след трети ден играе толя сперматоэоида ,а не яйциклетката
Эатова си помислих,че като няма преживяемост как така...

# 622
Е те след пункция оплождат веднага яйцеклетките и оттам започват процеси на делене. Мъжът ти пие ли достатъчно вода? Питам, защото мъжете изначало не пият кой знае колко течности. Обемът му е много малък, пък всичко останало доста прилично. Като съм питала от какво зависи обемът са ми казвали, че може да е от моментно притеснение, но може и от малко хидратация. Та с толкова много добавки си трябва и течности, иначе се натрупват химикали и стават токсични. Не знам, гадая в момента...

# 623
Каэва ми че пие,но докато е на работа не го следя колко пие,но съм го хващала че витамините ги пие даже и беэ вода.

# 624
Добре е да обърне внимание на водата, да сметне по колко чаши на ден пие, защото това пия вода е доста обширно понятие. И свекърът ми твърди че пие вода, ама неговото пиене е по 1 малко шише вода на ден. Това е половин литър. Непрекъснато му се повишават нивата на калия и лежа и в болница заради това. А ако се поразровите за калият, ще прочетете че е почти невъзможно да се предозира, защото както вит.С, ненужните количества се изхвърлят с урината. Е моят свекър редовно държи нивата над горна граница заради обезводняване.  Аз навремето поради същата причина бях започнала да поддържам субфебрилна температура. Бяха ми пожълтели и очните дъна и ми бяха изкарали акъла че може да съм с хепатит. След една камара изследвания хубавичко ми се накараха че съм се обезводнила   Laughing
      Препоръчителната доза вода е около 2л през зимата, и до 4 в летните жеги. Ако е нужно, е добре да си направи график, например през 2 часа да изпива по 1-2 чаши, както и след хранене. Обикновено след 1 седмица организма свиква и започва сам да си я търси. Да има предвид че се брои само количеството изпита вода. Сокове, кафета, чайове, не се броят, те са си отделно.

# 625
Влизам да се ''похваля'', че отикриха на мъжа ми варикоцеле 3 степен и имаме насрочена опреция за др месец. Лекарят му е казал, че с тези резултати е невъзможно естествено забремвняване или инсе, и направо за инвитро. Доста зле се почувствах, че не сме го установили по-рано този проблем. Четох, че може да има подобрение в резултатите, а може и да няма. Иозбщо ..Времето ще покаже.
Някой от вас минала ли е по този път да сподели ? А знаете ли колко време след оперция трябва да се пазим ?
Здрасти, ние минахме по този път. Преди година и нещо правиха операция на мъжа ми. Файда: йок, както се казва. Имаше леко подобрение за известен период от време, но наистина леко и недостатъчно. На последната му спермограма се бяхме върнали в начална позиция. В 99% от случаите операцията минава много леко и без особени неудобства за мъжа. Моят съпруг бил от този 1%, който трудно понася операцията. Полежа си 2 седмици пък стана накрая. Гледайки от сегашния момент нещата, пак бих искала той да си направи операция. Дори да не даде резултат винаги ще седи едно: "Ами ако беше направил операция". Има ли проблем е задължително да се опитате да го отстраните и да се надявате на добри резултати. Лошото при тази операция е, че подобрение се очаква от 6 до 12 месеца след операцията и така започва едно чакане, следене на овулация и т.н. Задължително направете операцията, има много двойки, при които има положителен резултат.

# 626
Анджелина,

аз не съм неадекватна, а напротив- в Геника не се пуска спермограма. Би трябвало да го знаеш. И критериите са им различни ....  Rolling Eyes

А ти ако искаш да идеш в Турция , никой не те е спрял - така си го написала , че понеже имаш 2 различно СГ и ще идеш в Турция.  Rolling Eyes

Роуз,
Оперирайте варикоцелето.
На ММ един колега го оперира и от 3% вдигна на 8% морфологията.
Забременяха естествено за 1 година опити.  Peace

# 627
Пусналп съм снимки и коментари на повече от 2 спермограми . и отделно в Геника се пуска спермограма , не възнамерявам да споря ! Тази лаборатория се занимава с най трудните изследвания .  А за Турция никой не ме е спрял но вие така ми написахте ввсе едно ми забранявате да ходя там ! Не съм от вчера в тази тема
Анджелина,

аз не съм неадекватна, а напротив- в Геника не се пуска спермограма. Би трябвало да го знаеш. И критериите са им различни ....  Rolling Eyes

А ти ако искаш да идеш в Турция , никой не те е спрял - така си го написала , че понеже имаш 2 различно СГ и ще идеш в Турция.  Rolling Eyes

Роуз,
Оперирайте варикоцелето.
На ММ един колега го оперира и от 3% вдигна на 8% морфологията.
Забременяха естествено за 1 година опити.  Peace

# 628
Здравейте момичета,
планувам този месец да направим спермограма и да замразим материал за евентуална инсеминация и тъй като скоро време не сме правили СГ - какво ще ме посъветвате да поискам като изследване - морфология по Крюгер, SDI тест и какво още...?
И още един въпрос по повод въпросната инсеминация пуснахме и кръвни изследвания на ММ и едно от тях излезе +
Анти HBc - Total (CORE)      0.018 ПОЛОЖИТЕЛЕН   S/CO   (>1.001-Oтр.);(0-1-Пол.)
До колкото чета, означава, че има прекарана и отминала инфекция с вируса, но се обезпокоих да не би да ми откажат процедурата заради този положителен резултат, въпреки че е отминал....... някой има ли наблюдения и информация ?!

# 629
.. Анормалната морфология може ли да е придобита... или е наследствена или вродена...???

Последна редакция: чт, 14 фев 2019, 08:19 от Gabriela Yanakieva 620702

Общи условия

Активация на акаунт