МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 13

• 69 204
  • 766
  •   1
Отговори
# 585
При 10% фрагментации шансът ти за нормално заченато здраво дете е колкото на всяка друга двойка без репродуктивни проблеми. Имай предвид все пак , че не съществуват мъже с 0% фрагментации. Във сп. винаги има и сп-ди с не чак толкова добро качество, които обикновено отпадат още по пътя към яйцеклетката.  Ако пак се получи проблем със плода, причината няма да е във фрагментациите.
    При синдрома на Даун проблема не е от  фрагментациите. При него има допълнителна, 3та хромозома в ДНК веригата, която е дошла или от яйцеклетката или от сп., т.е. има допълнителен генетичен материал.  Като цяло това е рядко срещана аномалия и ако ти или съпругът ти нямате някакви отклонения в кариотипа, причината би трябвало да е чиста случайност.
    При високи фрагментации по-скоро би могло да се получи разместване на части от ДНК веригата или загуба на генетичен материал, като бременността обикновено приключва на много ранен етап, ако изобщо се стигне до имплантация.

# 586
Имаме кариотип перфектен . Иначе и на нас това всички ни казват че  и двата ни случая е случайност и шансовете са ми пак като при други двойки без проблеми .
Ех . Остава да реша какво ще правя . Но каквото и да правя нервите ще присътстват

# 587
Разбирам как се чувстваш. Обаче нервите и тревогите могат само да ти навредят. Опитай се да си запълваш времето с приятни неща, разходки и т.н. и да не го мислиш толкова. Каквото и да решите, все ще е за добро.  Hug

# 588
Момичета дайте мнение ,ок ли са реэултатите или не
Инсулин basal-5,7  (1,9-13 )
Инсулин 60'- 59,30 (1,9-101)
Инсулин 120'- 21,6 (1,9-30 )

# 589
Чудни са. Няма ИР, а как е захарта?

# 590
Инсулинът на гладно е добре, но на първия час не е ли висок?

# 591
Чудни са. Няма ИР, а как е захарта?

Често каэано неэная как се отбеляэва эахарта в иэследванията,(иэвенете ме эа невежетството).Цял лист с иэследвания са,а той отиде най-вече а ИР.Эахарта не се ли прави эаедно с ИР.

# 592
Трябва някъде да пише глюкоза на 0, 60 и 120 мин.

# 593
Трябва някъде да пише глюкоза на 0, 60 и 120 мин.

Не са правени в Бг,эатова не мога да се ориентирам,написани са само със съкращения,та эатова попитах дали няма эа эахарта медицинско съкращение.

# 594
Blood glucose е кръвна захар
Fasting glucose е кръвна захар на гладно.
Това е на английски, не разбрах на какъв език са вашите.

# 595

На немски ,но glucose се каэва и на немски.В листа с иэследванията имс само съкращения от три и четири букви,явно не са му иэследвали кр.эахар.
ММ ми раэкаэа ,че са му дали да иэпие сладката течност.Аэ при първата бременност също правих иэследване эа кр.эахар, ( с таэи сладката течност ).
Оф че объркано иэлеэе,добре де не е ли една и съща течноста и эа двете иэследвания.

# 596
Една и съща е сладката течност-75гр глюкоза, разтворена в малко вода. Правилно е да се измери захар и инсулин, явно при него е само инсулин. При бременните се мери само кръвна захар, зашото инсулинът по време на бременност си е завишен.

# 597
Изследването на немски е Glukosetoleranztest и също се мери кръвна захар - Blutzucker се казва.
Blutzucker nüchtern - кръвна захар на гладно. Използват по-често милиграм на децилитър, например 100 mg/dl е нормата за кръвна захар на гладно при тях.

На немски ,но glucose се каэва и на немски.В листа с иэследванията имс само съкращения от три и четири букви,явно не са му иэследвали кр.эахар.
ММ ми раэкаэа ,че са му дали да иэпие сладката течност.Аэ при първата бременност също правих иэследване эа кр.эахар, ( с таэи сладката течност ).
Оф че объркано иэлеэе,добре де не е ли една и съща течноста и эа двете иэследвания.

# 598
Бубанка, качи резултатите ако можеш. Може и да успеем да ги разгадаем.

# 599
Мислим да направим в Турция защото вече се обърках тотално ! Реално след тази в Геника където имаме 7% и 27% фрагментация , После е минал Бъчваровското 3 месечно лечение и сега е 2% и 10.8% фрагментация , Но тук са от 200 сперматозоида а в Геника от 400 , Тоест сегащното би трБвало да е 4% и 21,6% фрагментация . ако ги приравнявамме горе долу ! Никакъв ефект от лечението Sad Многг ми е интересно какво ще излезне в Турция защото аз два пъти забременявам просто с кофти ембрион . Сега вече не знам дали да пробвам трети път сама или направо инвитро да правя . Отчаяна съм

Спермограма не се прави в Геника, а в специализираните лаборатории на Репродуктивна клиника !

Пуснете си нова СГ след 2 месеца и с 2 спермограми от 2 разкични клиники кандидатствайте за Фонда.
Ако забременееш ествествено у успешно просто няма да си ползваш заповедта.

Да пускаш спермограма в Турция при положение, че имаме куп клиники - малко странно.

Общи условия

Активация на акаунт