В момента чета ... 59

• 70 933
  • 753
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Да, така вървят. И ако искаш да следиш личният живот на героите, то най-добре подред.

# 541
Благодаря. Ще ги започна в тази последователност.

# 542
  • Berlin
И аз съм на Хари Хуле. Тези дни прочетох Немезида (#4) и Пентаграм (#5), сега съм на следващата, Спасителя. Започнах с Червеношийка (#3) и е Ок, не усещам липсата на първите две книги. Харесват ми.

# 543
Чета Макбет на Несбьо. Няма го Хари, но е много интересна. Съвременен прочит на Шекспировата пиеса. 

# 544
Към прочелите "Тебеширения човек":
Скрит текст:
Не разбрах или съм проспала - кой е изрисувал църквата с тебеширени човечета при побоя? И Ники ли е имала намеса също - ангелските крила?! Татуировката й?!

Иначе сега чета "Невидимият пазител", Долорес Редондо и разказите "Стъклният човек", Ерих Кестнер.

# 545
  • София
Прочетох " Чаената роза" - просто страхотна. Отдавна не бях чела такъв тип книга - семейна сага и ѝ се насладих максимално. Продължавам със " Зимната роза". Надявам се да е толкова добра, колкото и първата от трилогията.

# 546
  • Ямбол
Започнах "Пощальонът" от Дейвид Брин.
Точно такова ми се четеше след "Присъдата" на Гришам.
Забелязах, че като сменям жанровете, вероятността да не ми допадне някоя книга е много малка.
Тази е нещо апокалиптично, дистопично и много увличащо.

# 547
Някой ще чете ли "Ясновидката" на Атууд?

# 548
alvelly, аз си купих Ясновидката тези дни, но преди нея имам други набелязани за четене.
Приключих с трилогията Живият хаос на Патрик Нес. Като цяло много ми хареса, 4 звезди, защото можеше да е великолепна, но имаше и някои неща, които ме подразниха. Имаше доста оригинални неща, героите не бяха черно-бели и търпяха развитие.

# 549
Приключих "Третото момиче" на Агата Кристи и сега чета едновременно две нейни книги - "Имението Холоу" и    "Аферата в Стайлс". Агата Кристи си е Агата Кристи! Велика писателка за мен!

# 550
Прочетох "Коледна тайна" на Карън Суон - много приятен любовен роман, по-скоро не типичен чиклит, както отначало ми се стори. Действието се развива на шотландския остров Айла и могат да се научат интересни неща и за острова, и за шотландското уиски. Има семейни тайни, перипетии, обрати - и накрая идва неизменният хепиенд. Simple Smile Бих прочела още нещо на авторката, не непременно коледно. То всъщност и тази не може да се каже, че беше коледна, просто действието се развива през декември. Така че заглавието ми е малко подвеждащо и вероятно щеше да ме отблъсне, ако не бях прочела положителния отзив в групата на Блажев на една жена, която четеше книгата още преди да излезе на български.

А сега мисля да продължа с един шведски исторически роман - за двора на крал Густав ІІІ в края на 18-и век. Междувременно напредвам и с "Господарите на времето", разбира се.

Последна редакция: пт, 28 дек 2018, 09:14 от Cioccolata

# 551
  • Belgium
Някой ще чете ли "Ясновидката" на Атууд?

Засега не планирам, но може и да си променя мнението. Чакам повечко отзиви Simple Smile

Вчера започнах The Outsider на Стивън Кинг. Специално си я "пазех" за празниците и адски се радвам, че го направих. Минах над 100 страници на едно сядане, засега страшно ми харесва Simple Smile Още повече ме кефи фактът, че е 500+ страници и има да си я четааааа Heart

# 552
Аз избрах много неподходящо „Никой не знае за нас”. Много тежко четиво, но ще я приключа

# 553
  • София
Чета Макбет на Несбьо. Няма го Хари, но е много интересна. Съвременен прочит на Шекспировата пиеса. 
Приготвила съм си ги и Макбет и Кръв по снега, имам да дочета 2 книжки и вероятно ще почна някоя от тях или Текст на Глуховски (може и да му дам предимство, че дечко ми го подари  и е в очакване да разбере дали е направил добър избор Simple Smile)

# 554
Ще чакам мнение за новата на Глуховски, че съм си я приготвила и аз. Само да свършва тухлата на Дона Тарт, че съм още в самото начало.

Общи условия

Активация на акаунт