В момента чета ... 59

• 70 504
  • 753
  •   1
Отговори
# 630
  • Ямбол
Бих добавила и "Зеленият път".

# 631
И „Рита Хейуърт и изкуплението в Шоушенк“.  Simple Smile

# 632
  • Варна

Филмът базарин на повестта е устойчиво подреждан между най-добрите филми за всички времена.
И аз съм се отдала на Стивън Кинг тези дни. Чета в момента The Outsider, вчера я презполових. HBO са закупили правата на романа и ще го превърнат в сериал.
Но мен ме дразнят фантастичните елементи. Не намирам логика в тях. Максимума, който мога да понеса е свръхестественото в "Зеленият път" и в този ред на мисли "Лятото на покварата" и “Мъртвата зона“ имат ли поносима доза паранормални явления Unamused? Изобщо, в кои негови произведения няма митологични същества?Смятам да изчета само тях.  11/22/63 ми хареса заради историческите препратки.

# 633
  • София
част е от особени сезони Wink

По принцип вампирите не са точно характерни за Кинг Wink по-точно са рядкост, иначе може и Огън да пробва, никак не е лоша.
Аз лично и Мистър Мерцедес харесах, най-вече първата, но знам, че по принцип не е много популярна поредицата.

JenniferLopez - Значи в повечето му произведения все има нещо свръх... но най-чисти са Особени сезони (4 новели, лятото на покварата и Шоушенк са вътре), Мистър Мерцедес, което си е кримка, Огън, Зъл мрак, угаснали звезди, Гняв, Дългата разходка...може би Бягащият човек...
Колорадецът, Играта на Джералд (аз лично това чудо не мога да го препоръчам на никого, най-гнусната книга, която съм се пробвала да чета, след 1-2 позива за повръщане я зарязах).
За писането: Мемоари на занаята е нещо средно между автобиография и съвети за писането, но е страхотно написана, с добра доза хумор също така Simple Smile

Последна редакция: сб, 05 яну 2019, 13:42 от Angel_Dust

# 634
  • Belgium
Ооо, разказа с вампира го помня много добре и до ден-днешен.

Доста различна книга на Кинг е "Очите на дракона", писана като приказка за сина му. Сякаш не е толкова популярна, но аз я харесвам.

# 635
  • София
И аз я харесвам Очите на дракона, даже все се каня да я препрочета, но без да ми е в най-най-любимите... те  не една и две са ми така и за това не съм ги споменала в първия пост.

# 636
Аз съм се натресла баш на вампирите значи. Laughing

Но да, и "Зеленият път" е хубава, макар че на мен самата тематика ми е неприятна де.

# 637
  • София
хихихи... сега... ако трябва да сме честни, разказът с вампира в гардероба се казва съвсем откровено Вампирът (мисля беше в сборника Нощна смяна)... по принцип, който не е фен на тематиката е предупреден още от заглавието :Р

# 638
Само мен ли този Вампир в гардероба не можа да ме впечатли? Явно очакванията ми са били завишени, но нещо не ми беше УАУ Embarassed

# 639
  • София
Аз харесвам вампирски истории и съм го запомнила... чак да ме е впечатлил нещо особено - не е .

# 640
Но мен ме дразнят фантастичните елементи. Не намирам логика в тях. Максимума, който мога да понеса е свръхестественото в "Зеленият път" и в този ред на мисли "Лятото на покварата" и “Мъртвата зона“ имат ли поносима доза паранормални явления Unamused? Изобщо, в кои негови произведения няма митологични същества?Смятам да изчета само тях.  11/22/63 ми хареса заради историческите препратки.

За „Мъртвата зона“...

Скрит текст:
...мога да кажа, че няма чак толкова много свръхестествени неща. Става въпрос за човек, който вследствие на катастрофа и дълга кома развива ясновидски способности. Като се има предвид, че сме страната с най-много шарлатани, упс, ясновидци на глава от населението, даже може да се каже, че няма нищо необичайно.  Laughing

# 641
Обожавам Стивън Кинг! Почти всичко съм изчела. Опитвам се да запаля и детето, но явно му се струвам много древна с тази литература. Въображението, което подпалва Кинг, не може никой филм да възбуди. Рисува ужаса директно в главата ти. Simple Smile

# 642
Е, аз по онова време не се бях сблъсквала още с много вампири, та нямах причина да прескоча точно този разказ.

# 643
  • София
И аз обожавам Кинг. Не мога.да изброя любими книги, прекалено много са. Има и книги, които не ми харесват, дразнят ме. Но дори и те ме увличат до степен да не мога да ги оставя. Просто Кинг е ужасно сладкодумен. Сега чета The Outsider и съм като залепена. Wink

# 644
  • Варна
За мен най-добрата му и всяваща ужас, погнуса, съжаление и какво ли още не книга е "Гробището за домашни любимци". Няма такъв автор......

Общи условия

Активация на акаунт