В момента чета ... 59

• 70 918
  • 753
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Аз никак не харесах финалът на Под купола... иначе преди това беше ок.

Аз започнах Текст, прочетох само една глава до тук, но мога да кажа, че ми изглежда хубаво написана, но до тук ужасно депресивна. Ще я чета май бавно.

# 616
И аз чета "Текст" на Глуховски. Типично руска книга. Депресивна, да, но иначе не би била достоверна.
И аз съм в началото /~15%/ , много ми харесва това, че четеш, четеш, и изведнъж бам!  някаква мисъл, която човек съотнася по някакъв начин със себе си, със своя живот.

# 617
И аз й хвърлих око на "Текст", макар че не съм чела друго на Глуховски.

# 618
  • Mediterraneo
Аз пък си губя времето с Чистота на Франзен. След толкова номинации и хвалби, аз имам чувството, че буквално тъпча на едно място с нея, с нищо не ме грабна, с нищо не ме развълнува. Брр!

# 619
  • около Варна
Започнах Хората, които не го заслужаваха на Юрт и Русенфелд, още съм в началото и нямам впечатления.

Запознах се с творчеството на Венета Райкова. Първо прочетох Инсомния - сюжетът има потенциал, но авторката определено няма талант да пише - глуповати диалози, никаква образност в описанията, героите - еднопластови. Въпреки това нигата ми тръгна леко, неангажиращо, за един следобед я прочетох. Обаче с Вещица, тотално ме изгуби, много ..... глупава книга ( не мога да се сетя за подходяща дума).

# 620
  • В един копнеж!
Приключих "Чернобилска молитва". Weary Поплаках си на нея. Много тежко започва и много тежко завършва. Изложението също не е леко за преглъщане.
Сега мисля да започна с " Вълшебникът"

# 621
  • Edinburgh-UK
На Кинг искам да му дам още един шанс .Чела съм "Кери" ,"То",Сейлъмс Лот,"Живата факла"Много ми хареса "Живата факла" до последно ме държа в напрежение.Последната която четох беше "Безсъние"въобще не ми хареса едва я дочетох .Моля ви предложете нещо подобно на Кинг в стил "Живатя факла"

# 622
"Мъртвата зона", " Сиянието", "Тъмната половина"

# 623
  • Ямбол
Аз чета "Лекарство против северния вятър". Хем бързо върви, хем нещо не е моята книга.

Тия дни ще довърша списъка от номинациите и скоро ще пусна гласуването. Така че да напомня - ако има още неноминирали, да го сторят.

# 624
От Стивън Кинг навремето харесах много и "Бягащия човек", и "Мизъри", и някои разкази (имаше един сборник, но сега не си спомням как се казваше, май "Особени сезони").

# 625
  • София
Любимите ми на Кинг са: Дългата разходка, Гняв, Бягащият човек, Особени сезони, Четири след полунощ, Сблъсък, Тъмната кула, Дума Ки, Джойленд, Тъмната половина, Зъл мрак, угаснали звезди, 11/22/63, + За писането: Мемоари на занаята не мога да кажа, дали и кое е точно в стил Живата факла, пък тя и не ми е сред любимите му книги Wink

Харесвам и по-класическите му тип Гробището, Сияние и т.н. но някак на тях повече им се наслаждавах в тийн годините си.

Последна редакция: сб, 05 яну 2019, 09:52 от Angel_Dust

# 626
  • София
След Лятото на покварата (Способния ученик) от Особени сезони не можах да спя добре известно време. Но аз съм от впечатлителните Grinning.

# 627
Имаше един разказ с вампир, който излиза от гардероба - той, наред със "Сейлъмс Лот", ме отказа от Стивън Кинг. Но напълно съзнавам колко добър писател е.

# 628
Пробвай с 11/22/63. Няма вампири, но има исторически личности и пътуване във времето.  Grinning
“Мъртвата зона“ също е доста добра – тя ме влюби завинаги в автора.
„Дългата разходка“ също е много силна книга без свръхестествени елементи.

# 629
  • Mostly in my mind
"Дългата разходка" е много хубава книга.

Общи условия

Активация на акаунт