В момента чета ... 59

• 70 919
  • 753
  •   1
Отговори
# 600
Лу, ще ме накараш най-после да дам нов шанс на Стивън Кинг. Simple Smile Всъщност аз и преди го харесвах, но в един момент вампирите ми дойдоха в повече и от двайсетина години не съм пипвала нищо негово.

# 601
  • София
Ухааа, Лу, какво ревю само Hushed Heartbeat!!! Благодаря ти Flowers Hibiscus !
Лично аз е ясно, че ще си взема и прочета книгата, когато излезне на български. Тази година съм си казала да ми е по-силна в книжно отношение от миналата; набелязала съм куп заглавия и "Outsider" е сред тях. Хубаво е да има качествен трил от Кинг, особено, както ти казваш, след огромното ми разочарование от "Спящите красавици", които влача вече не знам кой месец и не съм довършила.

♥.Петя.♥, "Трудно е да бъдеш бог" за мен е най-добрата книга на Стругацки, като се има предвид, че съм прочела всичко тяхно. И аз не мога да си обясня как тази книга е в сянка, за сметка на "Пикник край пътя" например, която не е нищо кой знае какво. Радва ме оценката ти и напълно споделям мнението ти!

# 602
  • София
Страхотно ревю, Лу, и аз очаквам романа да излезе на български. Много се надявах да се появи за Панаира, но уви, ще трябва да сме търпеливи. Аз пък харесах "Спящите красавици" и се радвам, че Кинг успява да задържи добро ниво в моите очи Simple Smile.

# 603
Що така рязко ми се причете Кинг?  Stuck Out Tongue Winking Eye
Благодаря за ревюто, Лу! Най-вече ме обнадеждава фактът , че The Outsider е по-добра от "Спящите красавици" Blush

# 604
ЧНГ на всички!
Здраве, радост и интересни книги, като от ревюто на Лу!
Отдавна не ме е спохождала тази радост-да ме грабне книга по този начин!
Пожелавам си го през 2019-та!
През изминалата година не четох, колкото ми се искаше, бях отнесена, а и нямах много добри попадения...
На 1-ви януари вечерта подхванах една к ижка на Амели Нотомб-"Речи против Катилина", главно заради това, че е тъничка и вчера я довърших.
Не е нещо изключително, но на места доста се забавлявах с идиотското и чувство за хумор.

# 605
  • София
Аз довърших Тебеширения човек, интересна е и бързо се чете, но не е от книгите, оставящи дълбока следа и вкус.
Лу, заинтригува ме. Стивън Кинг ми носи доста смесени чувства, скоро ще започна Спящите красавици.
От утре започвам Априлската вещица.

# 606
  • Belgium
Момичета, тоя възторг го изливам от позицията на човек, който беше бая поразочарован от последните книги на Кинг. Представям си как ще се отрази The Outsider на върлите му фенове Simple Smile

Cioccolata, дай му шанс. Напълно разбирам какво те е подразнило и аз с годините някакси охладнях към него, въпреки че в училище бях супер отдаден фен. Обаче той има още какво да ни предложи, да е жив и здрав. Само предупреждавам, че и в този роман има известен
Скрит текст:
свръхестествен елемент.

# 607
А, няма проблеми, че има такъв елемент. Просто вампирите от "Сейлъмс Лот" ми дойдоха прекалено истински. Simple Smile Преди това бях чела и други негови книги, разбира се, и го харесвах, но тогава някак изведнъж спря да ме привлича. Знам, че с годините се е променил, а и той още преди си беше разностранен писател. Така че наистина е дошло време да пробвам отново нещо негово.

# 608
  • Mostly in my mind
А какво мислите за "Под купола"? Отдавна съм я приготвила.
На мен ми остава 1/3 от "Мозайка от убийства". Интересен ми е много, нямам търпение за развръзката. Нямам и идея за убиеца. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 609
  • София
На мен "Под купола" най-малко ми хареса, в сравнение с "22.11.63", "Джойленд", "Възкресяване" и "Спящите красавици" (отбелязвам общо взето сравнително по-новите му романи, които съм чела в последните години). Но пък това е субективно, на теб може да допадне повече.

Лу,
Скрит текст:
Свръхестественото колкото в "То" ли е или по-малко?

# 610
  • Дъблин
И аз си взех тази вечер от библиотеката Мозайка от убийства/Magpie murders и нямам търпение да я започна, изглежда доволно обемна. Много съм щастлива с библиотечната мрежа тук, защото стига да има свободно копие на дадена книга в която и да е точка на страната може да се поръча и я доставят в местния клон. За най-новите книги се чака малко, но не повече от 3 седмици. Единствено някои от скандинавските автори като Ю&Р и Лекберг и издават по-късно в сравнение с България.
Междувременно продължавам с психарията Жестокост в наш стил/Our kind of cruelty, много ми допада, дано финалът не развали хубавото впечатление.

# 611
Чета Под Купола сега, дълго време и аз я подритвах, но си обещах да е първата книга след новата година. Все още съм на 50% от първата книга и развитие кой знае какво няма, заляга се предимно на междуличностните отношения. Наблъскана е с герои и статисти, които трудно се помнят, но като цяло лесно и бързо се чете, просто увлича. Няма общо със сериала.

# 612
Аз да споделя, че чета с голямо удоволствие "Мозайка от убийства", макар че съм още в началото общо взето - наистина се създава атмосфера като от "Убийства в Мидсъмър" или като в книгите на Агата Кристи, много ми е приятно. Simple Smile

# 613
  • Belgium

Лу,
Скрит текст:
Свръхестественото колкото в "То" ли е или по-малко?

Венка,
Скрит текст:
нещо подобно, но според мен даже по-добро. Ако се опитам да обясня ще те спойлна, а не искам Simple Smile

Малко преди празниците прочетох и "Лунно сияние" на любимия Майкъл Шейбон, но още не мога да си събера мислите да понапиша нещо за него. Ще се поправя обаче Simple Smile
Сега нещо януарски зациклих на "Санаториум "Клепсидра" от Бруно Шулц. Първата му книга, която прочетох - "Канелените магазини", адски много ми хареса. Обаче тук магията не се получава...

"Мозайка от убийства" мисля да я номинирам за Книга на 2018 като реша да пусна и моите номинации в темата Simple Smile

# 614
  • София
Мерси, Лу!
Скрит текст:
Аз препрочитах "То" миналата година и свръхестествените моменти ми досадиха, признавам си го Flushed. И в "Спящите красавици" те бяха нещото, което не ми се хареса та заради това питам.
Сега съм зачела "Истината за смъртта на Хитлер". Книгата е документална, но към момента ми е интересна и не е скучно написана.

Писала съм го вече тук, но и за мен "Мозайка от убийства" беше като да се завърнеш у дома след дълго отсъствие - не се пишат вече такъв тип криминални романи и ми липсваше подобно четиво.

Общи условия

Активация на акаунт