Американски колеж - тринадесета тема

• 67 349
  • 740
  •   1
Отговори
# 240
В случай, че не отида на родителската среща в събота, дали ще пропусна нещо важно относно осмокласниците?!

# 241
Препоръчвам да отидеш. Всеки си преценява, кое е важно - няма как ние да ти кажем кое и дали нещо "важно" според теб ще изпуснеш.
Аз например с изненада установих (преди 5 години беше), че учителите му по английски за 2 седмици са го опознали достатъчно, че да знаят някои негови особености в характера, които му пречат/възпират да прояви други специфични положителни черти (които също бяха видели). Споделиха ми как те ще работят относно представянето му и ми препоръчаха аз върху какво да работя (осигуряване на почивка, сън и време за развлечения Wink).

# 242
В случай, че не отида на родителската среща в събота, дали ще пропусна нещо важно относно осмокласниците?!
Първата година не бих пропускал родителски срещи ...
ПС Аз научих много нови и полезни неща в тях. И не само за колежа и учителите в него, а и за собствените си чада. За голяма моя изненада.

Последна редакция: вт, 02 окт 2018, 11:23 от Ezhko

# 243
  • София
Все пак е добре да обясним, че тези родителски срещи не са като "онези" родителски срещи, в държавните училища, където ви посрещат със списък за събиране на пари. Точно тази в събота е за запознаване на родителите  с учителите, един вид сами да се си създадете впечатление за учителите, а не само на база тийнейджърски преразказ.

# 244
За 4 години съм ходила на една родителска среща.

# 245
Винаги бяха полезни... и по някое време доста приятни... и да се видя с учители, а и с родители Simple Smile
Мнооого по-различни от родителските срещи за малките ми деца, особено първата за всяка учебна година при тях... с ежегодното четене на правилника (все едно съм неграмотна да си го прочета сама вкъщи, ако някой ми го предостави целия, разбира се!) и купуване на помагала и тоалетна хартия по списък...

# 246
Аз смятам да отида, а и винаги съм ходила в предишното училище. Въпрос на виждане , но за мен е важно. Освен това в нашият случай ми се иска да чуя (ако вече имат някакво мнение ) как се справя с езика, при условия, че нивото, с което започва е много ниско ( учила е немски). Така, че аз ще съм там Simple Smile

# 247
Един бърз въпрос за кандидатстването. Има ли значение, че по-голямото дете учи в АК за приема на по-малкото? Най-вероятно не, но аз да попитам за някое неписано правило. Благодаря!

# 248
Един бърз въпрос за кандидатстването. Има ли значение, че по-голямото дете учи в АК за приема на по-малкото? Най-вероятно не, но аз да попитам за някое неписано правило. Благодаря!
Не, никакво значение няма. Характерно за AK e че има само писани правила. И са писани на камък Simple Smile

# 249
  • Cobrs
Здравейте! Как върви адаптацията на децата? Моето дете много харесва г-жа Цветкова! Явно госпожата има подход към децата. Взискателна е, но за моето дете това качество не представлява пречка.  Материалите са достъпни онлайн (статии, въпросници). Всички четат една и съща книга - a Giver, и я коментират помежду си (което всъщност правят и за домашно). Днес в часа по музика едно дете попитало г-жа Воденичарова дали може да изсвири на пиано Деспасито и госпожата го изсвирила!!! Впечатления от учителите по математика и български език все още няма. В събота започва клубът по математика (стискам палци да й хареса).

# 250
Да попитам?Има ли оценки на куизовете и те имат ли значение?Моето чадо не може да ми обясни,а пък и ние в Плевен ,той в София-трудно е...

# 251
При нас лека полека нещата влизат в крак. Първите дни беше овесила нос , сега е по-спокойна. Харесва и г-жа Маринова по англ.език , защото както се изрази -  в часа и се учи. Почна да чете една книжка, като начало по-лека заради нивото на езика. Каза, че философията и била интересна. Решава някакви задачи, които били по-желание , като подготовка за входно ниво (по МАТ) предполагам. От вчера има хромбук и ......лека полека

# 252
  • Cobrs
Да, пишат оценки на куизовете. Не съм намерила време да разнищя опциите на guizlet, но разбрах, че може и тя самата да си прави куизове, за да се упражнява. Вие сигурно сте получили мейл с код за достъп до engrade - там можете да видите оценките на детето. А в engage (другата система, до която също трябва да имате достъп), като натиснете бутона view details под снимката на детето виждате надпис attendance и като кликнете върху него виждате дали има отсъствия или не. На мен не всички съобщения в engage ми се отварят, но по-нататък ще реша и този проблем. Bunova, браво на девойката. Много е смела и явно не е свикнала да се оплаква, а да търси решения! Сигурна съм, че ще се адаптира без проблем!

# 253
  • В офиса
The Giver е супер интересна. Нашите я четоха в 9-и клас.
За родителската среща - първата в годината за мен е дъми. Никой не казва нищо за детето ти, защото не го познава. А даже и да го познава, пак не би казал кой знае колко полезни неща. Мисля че даже някъде го пише, че отделното дете няма да се коментира. Но ако се интересувате от програмата, реда, изискванията при даден учител, сигурно има смисъл. За осмокласниците срещата с учителите по английски е обща с всички родители. Полезна е, но не е драма, ако няма възможност да се отиде. За 9-и и нагоре, аз не виждам смисъл, чак на следващата родителска, където са индивидуалните разговори.

# 254
Моят син не се адаптира никак трудно, но се изживява като по-голям и много трудно ми разказва. За да науча едно нещо, трябва да задам 100 въпроса, което понякога искрено ме изнервя Simple Smile))))
Иначе по английски засега няма проблем, но той отиде със сертифицирано ниво B2 и с доста опит в англоговоряща среда и стига да не си повярва много и да не мързелува не би трябвало да има пречки да сведе нивото на езика до това, което ще му послужи за по-натам, както се очаква и за всички деца в края на годината. Както каза Ежко - езикът е средството само Simple Smile
Повече ме притеснява българския, ако трябва да съм честна Wink))))))))
Иначе The Giver (или Пазителят в последното издание на бг. от 1993) е задължителна литература в американските училища. И филм има, но няма да му кажа, за да вземе да я прочете Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт