Американски колеж - тринадесета тема

• 67 328
  • 740
  •   1
Отговори
# 285
Тинки,
1% от златния милиард е 10 милиона. Останалите нямат много шанс за читаво образование...От които 10 милиона в работоспособно състояние са да кажем 3. Само в компанията, в която аз работя има 150 хиляди служителя.
Даже за форчън 100 не стига кадровата база...
И тука говорим за интелектуален труд, но я да те питам какво прави интелектуалеца, като му избие канализацията, под моста ли спи или фотосинтезира? По-леко с елитарните залитания.
CAS помагат не да се смесиш с тълпата, а да намериш това, което те прави различен и полезен едновременно, докато се учиш да уважаваш и ползата от различието на другите...
По една случайност знам как се извършва отбора в НАСА от първа ръка.
Дали си екипен работник и т.н. е ЧАСТ от умението да решаваш проблеми. За дадени позиции (ръководните) по-голяма, за други (експертните) по-малка, но винаги критична за успеха на интервюто.
Кой точно ще изнесе речта не вълнува чак толкова завършващите. Научили са много преди това, кой къде е приет Simple Smile
Трябва да има някакви критерии и настоящите вършат достатъчно добра работа е пребладаващия майндсет Simple Smile

Последна редакция: чт, 04 окт 2018, 17:49 от Ezhko

# 286
  • София
Американските колежи не вярват на нашите кръгло 6.00 дипломи, за тях такава диплома е показател за некоректно оценяване.

Не знам ... От СМГ всяка година има ученици, приети в топ US университети (MIT, Princeton, Stanford) ,  и съм убедена, че дипломите им са 6.00, може би без матурата по БЕЛ, но приемът е така или иначе преди нея).  
А и за някои университети в UK, както и за някои специалности в Германия, пълно 6.00 в дипломата е не само необходима, ми направо задължителна.

# 287

Ракета не се прави от един човек, но съм убедена, че ако кандидатстваш за НАСА дали си тиймплеър, дали си организиран, дали имаш странични интереси - тези въпроси имат много по-малка тежест на интервютата от това колко знаеш и как решаваш проблеми.

Аз говоря за това защо най-заслужилия да произнесе реч на завършването (чест и признание) е този с най-много CAS, а не е националния състезател по волейбол, или първенецът от международна олимпиада по физика, или момчето, написало книга, която се чете....

Тинки,
В компании от ранга на НАСА кандидатстват хиляди и те всички трябва да могат да се справят и с техническото интервю, и да имат профил, който да се вписва в съответния екип. Всеки пропуск те вади от списъка, няма по-малка или по-голяма тежест. Интервютата се правят от различни хора(екипи).

По втория абзац: Не съм АК, но познавайки политиката им, си мисля, че и те са на твоето мнение. Едва ли е ставало въпрос за количествени показатели, без качество. и точно изброените от теб показатели отличават децата. Във всяко американско у-ще има CAS и няма да впечатлиш никое уни, с това че си бил президент на клуб или си участвал в н-клуба. Хиляди деца са с такъв профил. Наистин трябва с нещо да си надскочил другите.

Бунова,
Браво! Поздравления и за майка и дъщеря!

Призма,
Не е била водеща дипломата за унитата от САЩ, приели ученици от СМГ.

Последна редакция: чт, 04 окт 2018, 18:44 от rosss

# 288
  • София
Ross, ясно е това. Исках да кажа, че пълно 6.00 в дипломата не им е попречило и не са ги гледали подозрително Simple Smile
Извън кръга на шегата, по-ниска диплома може би пък щеше да им попречи, няма как да знаем.

Споделете за някои хубави electives за горните класове. Тийнът си избра за тази ходина History and Pop Culture и му харесва ужасно много.

Последна редакция: чт, 04 окт 2018, 20:40 от Prizma

# 289
Големия препоръчва Duke of Edinburgh's Award. В момента е записан на подготовка за матурата по БЕЛ.
Дребния е на адвансед мат Sad
Прасе.

Последна редакция: пт, 05 окт 2018, 09:42 от Ezhko

# 290
  • София
Призма, и моята се чудеше за History and Pop Culture. В крайна сметка реши да се запише на пиано. Така поне едно извънучилищно занимание отпадна - свири в Колежа. Много е доволна за сега, ще видим как ще се занапред.

# 291
Синът ми е много разочарован от клуба по волейбол, каза, че учителят е обръщал внимание само на големите, осмокласниците са били оставени в страни от не просто играта, а цялата тренировка.
Много му харесва клуба по медицина, чака да види как ще са клубовете по роботика и програмиране.
Като цяло беше доста ентусизариан на тема клубове, но сега идва известен спад в настроението, още си търси мястото.

# 292
  • Cobrs
И моята девойка обмисля дали да се включи в клуба по програмиране. Тя тепърва се сблъсква с програмирането в АК, било много интересно и забавно! Госпожата дава бонус точки (вече знам какво е това!) за по-трудните задачи и е обещала класът с най-много бонус точки да бъде награден с пица парти. По пощата си получава покани за опознавателни срещи на клубовете и се чуди дали ако попълни изпратените й заявления се записва за участие в срещата или в самия клуб! Знаете ли с какво се занимава Conspiracy club? Ripple, жалко че учителят не е съобразил ситуацията. Тепърва и девойката ще трупа впечатления от клубовете! За съжаление, при нас проблемът с тежката чанта остава - тежи 6 кг, мерих я. Госпожата по английски език държи да се носят учебниците и двете тетрадки от по 80 листа. Алтернативният вариант бил да се закупи remarkable таблет, което не е никакъв вариант в момента.....

# 293
Ние обмисляме клуба по футбол за девойки , или волейбол девойки  но все още го мисли. Предпочита първо да види дали ще се наложи да ходи на доп. занимания по англ.език , защото и е най-важно сега. Коментирали сме и клуба по медицина , че е интересен ....Мисля в събота ако иска да се разходи с мен и да я оставя да си гледа клубовете ( видях, че ще има представяне пак).Нейната чанта също е ужасно тежка, дано скоро имат шкафчета .

# 294
Предишното представяне беше на елективите (водят се от учител и се пишат оценки). Сега става дума за клубове (самоуправление от учениците и без оценка, но пък в тях се трупат прословутите CAS часове). CAS часовете имат необходим за покриване минимум (75 на година) от 9-ти клас нагоре Simple Smile
Шкафчета трябва вече да имат. Моите си получиха катинарите преди седмица.
Даже с двете тетрадки раницата на препче не би следвало да е над 4 кг.

Последна редакция: пт, 05 окт 2018, 11:30 от Ezhko

# 295
И моята девойка обмисля дали да се включи в клуба по програмиране. Тя тепърва се сблъсква с програмирането в АК, било много интересно и забавно! Госпожата дава бонус точки (вече знам какво е това!) за по-трудните задачи и е обещала класът с най-много бонус точки да бъде награден с пица парти. По пощата си получава покани за опознавателни срещи на клубовете и се чуди дали ако попълни изпратените й заявления се записва за участие в срещата или в самия клуб! Знаете ли с какво се занимава Conspiracy club? Ripple, жалко че учителят не е съобразил ситуацията. Тепърва и девойката ще трупа впечатления от клубовете! За съжаление, при нас проблемът с тежката чанта остава - тежи 6 кг, мерих я. Госпожата по английски език държи да се носят учебниците и двете тетрадки от по 80 листа. Алтернативният вариант бил да се закупи remarkable таблет, което не е никакъв вариант в момента.....

На моя син раницата трябваше да я вдигна с две ръце, за да я сложа на кантара - 8 кг Simple Smile
Когато имат и спорт просто не знам къде си събира стоножките и долнището...
Всекидневния ми въпрос за шкафчетата се посреща само с вдигане на рамене. Явно не знаят кога и дали ще имат.
Пътува по 75 минути в едната посока...Ако някой знае как стои въпроса със шкафчетата, моля да сподели.

# 296
Моите познания са до там, че се раздават катинарчетат , като са започнали от 12 клас. 8 клас ще са последни вероятно.

# 297
  • софия
 Утре е родителската среща, въпроса за шкафчетата ще си дойде тъкмо на място!

# 298
  • София
Тази седмица са разпределили шкафчетата на деветокласниците. Предполагам от понеделник и осмокласниците ще получат своите.

# 299
Тази седмица са разпределили шкафчетата на деветокласниците. Предполагам от понеделник и осмокласниците ще получат своите.
Или още днес Hands V

Общи условия

Активация на акаунт