Американски колеж - тринадесета тема

• 67 459
  • 740
  •   1
Отговори
# 45
Кога се провеждат дните на отворени врати?

# 46
Кога се провеждат дните на отворени врати?
Засега първия е 5ти Октомври.

# 47
Здравейте, и двамата с осмокласника бяхме доволни от родителско-ученическата среща вчера. Той-защото беше впечатлен от базата, количеството учители, атмосферата и т.н.,  аз-защото беше различно от всички подобни срещи, на които сме ходили до момента. (Не сме били на Отворените врати, защото към онзи момент не предполагахме, че ще кандидатства в АК)
Имам конкретен въпрос, в листите, които им разададоха, има много клубове по интереси.
Колко клуба е нормално да могат да се посещават?
Синът ми е като дете в сладкарница, харесват му прекално много неща.
Кои клубове бихте препоръчали? Знам, че въпросът е субективен, защото зависи от интересите на детето, но той има интереси всякакви и разностранни.
Нещо за клуб Медицина?

# 48
В осми клас нямат много свободно време, а и трябва да се ориентира как ще му си разпределя времето за учене... (с друг ритъм са си). Тъй като CAS не се изискват за осмокласниците ( и май не влизат във финалната сметка) аз препоръчвам един клуб, "най-любимо" занимание Simple Smile Тепърва ще има представяне на клубовете, имате време за мислене...

# 49
  • София
Издавам малка тайна: Астрономията и инженерството при Йънгс са  от най-интересните. Записването е малък ад, трябва много да се бърза, защото се изчерпват бройките. Йънгс е "легенда", преподава уникално увлекателно и децата "пламват" по това, което учат при него.

Моят син миналата година беше в 3 клуба плюс един електив, в 8 клас - пак в 3 клуба.  Няма ограничение за бройката.

Оставете го да опита от всичко, което му е интересно, тази възраст е за това - да опитват.

# 50
Издавам малка тайна: Астрономията и инженерството при Йънгс са  от най-интересните. Записването е малък ад, трябва много да се бърза, защото се изчерпват бройките. Йънгс е "легенда", преподава уникално увлекателно и децата "пламват" по това, което учат при него.

Моят син миналата година беше в 3 клуба плюс един електив, в 8 клас - пак в 3 клуба.  Няма ограничение за бройката.

Оставете го да опита от всичко, което му е интересно, тази възраст е за това - да опитват.

А може ли да опита, и след месец-два, ако установи, че не е неговото, да го смени с друго?

# 51
  • София
Другите клубове към този момент ще са вече запълнени.

# 52

+1
И не се водете по съображения за целесъобразно звучене на името на клуба. Да избере по сърце, интереси, симпатии към настоящите активни членове на клуба.

# 53
  • София
А може ли да опита, и след месец-два, ако установи, че не е неговото, да го смени с друго?

Може... От една страна учениците в 8-ми клас са адски натоварени и почти не им остава свободно време, от друга - никой не им изисква още участие в клубове по интереси (стават задължителни от 9 - ти клас), така, че 8 - ми клас, според мен е идеалното време тийна да опита един, два, три...колкото иска клубове и да прецени, кои от тях са му "по сърце" за след 9- ти клас Simple Smile

# 54
Само дето ако запише 5 клуба, а остане да посещава 2 от тях, някой 9то или 10то класник, който трябва да си натрупа точките няма да може да ги запише, защото бройката места са вече заети... и ще не ще, ще запише нещо не много любимо... А мястото желан клуб реално след 3тата седмица ще си отлежава празно... Затова съветвам за малко здрав разум и мисъл не само за собственото "забавление" Hands V

# 55
  • В офиса
Не е така. На клуб може да се запише/отпише по всяко време. Т.е.ако 8-окласник освободи място, то 10-окласник може да се запише. А и клубовете са толкова много, че не си представям някой да закъса за кас, заради липса на места. Освен това мисля, че от самия колеж го препоръчват това с пробването на различни клубове за 8-окласниците. А и ограничения си има. Времеви. Няма как да разположиш във времето сбирките на всички клубове, а само максимум  3-4-5.

Шарки, шшшшшш за Йънгс. Не искаме тарапана Simple Smile Инженерството за малките бе неофициално втория срок. Той самия не може да поеме толкова групи. Нали имаше и сериозен проблем с очите. Но честно си казвам като взема да мисля + и - на училището, Йънгс е толкова огромен плюс, че неутрализира поне 10 минуса Simple Smile

# 56
Не е така. На клуб може да се запише/отпише по всяко време. Т.е.ако 8-окласник освободи място, то 10-окласник може да се запише. А и клубовете са толкова много, че не си представям някой да закъса за кас, заради липса на места. Освен това мисля, че от самия колеж го препоръчват това с пробването на различни клубове за 8-окласниците. А и ограничения си има. Времеви. Няма как да разположиш във времето сбирките на всички клубове, а само максимум  3-4-5...
Питай 11-12сетокласниците как на юруш събират CAS. И е малко сложно да тръгнеш да записваш през ноември, като очевидно ти трябват и ти трябва посещаемост, че да ги натрупаш. И е изключително досадно да не можеш да запишеш 2 от предпочитаните 5 клуба... а да се окаже, че никой не ходи на сбирките и да тее информират през декември-януари "ми виж сега, може вече да идваш...". Ограниченията (времеви) ги има, но не при записването, а изведнъж се оказва, че не просто клубовете съвпадат, а нямаш реално време да се включиш...
И максимум 4-5 са много, 2-3 са оптимално за редовно посещаване и най-важното активно участие, не просто статист Hands V
И да, закъсват за CAS, защото наистина имат интерес към конкретни клубове.... и то конкретно (например) към астрономията като наука, а не просто заради любимия ментор. Между другото местата в клуба по астрономия станаха ограничени още преди да го поеме Йънгс Simple Smile
Как точно си представяте освобождаването на място в клуб? Реално дали някой отива при президента на клуба или при ментора, че да му каже - от утре няма да идвам? И ако случайно го направи, то президента кой от незаписалите/чакащи да покани като те вече са запълнили времето с друго?

Многословно се опитах да кажа: не се изхвърляйте в 8ми клас да се запише всичко що се предлага, защото просто няма как да се получи във времето, а само ще е отнета възможността на реално заинтересован да се възползва от участие в желан клуб. 3-4 клуба са максимума за реално участие в дейност на клуб Hands V
(Ако едното е мюзикъл, даже с два клуба ще се заеме "свободното" време Simple Smile)

# 57
  • софия
Нека децата си питат учители, адвайзъри, съученици за клубовете. Ясно е, че са любопитни, нека не им кършем хътъра. Да си изчакат първите дни, да попият атмосфера, впечатления пък ще има време и за клубовете да помислят. Родителите, много много не се впрягайте, там за всичко ще им обяснят както трябва! Прекрасни първи дни им предстоят Heart

Разглеждам програмата за тази година и виждам нови имена в колежа. Вкъщи цари нетърпение за новата учебна година Simple Smile

# 58
Не сме вкъщи за да погледна в папката дали пише, та може ли съвет: 8ми клас трябва ли да носят раници утре? 🤔

# 59
  • София
Да. Започват да има връчват учебниците: всеки учител си раздава по неговата дисциплина.

Общи условия

Активация на акаунт