Американски колеж - тринадесета тема

• 67 385
  • 740
  •   1
Отговори
# 210
Нито на големия, нито на малкия са искали тетрадки? Продупчени листа (десетина), закачени на твърд гръб.
Всяка вечер в къщи се разпределя по предметни папки написаното и съответната папка се носи в колежа само при поискване? Учебниците по правило си седят в къщи (освен тези, които им раздават само за часа). Ако им притрябват там - има библиотека?
Учебните тетрадки, в които се пише си остават за тях. Да се драска в учебник намирам за варварско - учили са ги на система за рефериране на записките (докато са ги учили как да водят такива).
Общо взето бях много впечатлен на какво са ги научили.
Сега с хромбук май се е загубил този елемент?
Не съм виждал тежка раница...

# 211
...Учебните тетрадки, в които се пише си остават за тях. Да се драска в учебник намирам за варварско - учили са ги на система за рефериране на записките (докато са ги учили как да водят такива)....
Учебни тетрадки по Испански им раздаваха, но не за тях, не се пишеше в тях, връщаше се като учебника Hands V А и учебника е от типа на тези (като за малките), дето се дописват изречения, попълват се празни полета в таблици... по-удобно беше да си има негов си Wink
Моя никой не го е учил да не пише в учебник, той просто си е луд на тема, че книгата е нещо свещено (учебниците са към книгите)! (Записки се водят в тефтер с рефериране към глава, параграф...). Само да има една драскотина някъде и направо побеснява Scream има по-малки брат и сестра, та се е случвало да му "пипнат" нещичко Head Band
Един (американски) учебник имаха по философия - дебел, някакъв странен формат (С5 мисля), с меки бели гланцирани корици, чисто нов! Гледа го, гледа влюбено... поиска бяла хартия, и здрав прозрачен материал за подвързване (имах някакъв немски, взет за малките деца, при нужда), опакова, надписа красиво... Ползва си го с удоволствие... Учителката го помоли да не маха опаковката, като го връща, че са й върнали вече не чак толкова бели и с не чак толкова здрави корици Laughing Кръстила съм си го "Монк мамин"!

# 212
  • Cobrs
 За съжаление, учителите по английски език и математика искат отделни тетрадки с по 80 листа. И аз планирах да се ползват само листа, които после тя да си подрежда в класьори вкъщи (това правеше досега в старото училище). Ще премеря утре чантата й, но ми се стори доста тежка днес. А учебниците по английски език си тежат - идея нямам защо... Английски език започват да учат от ниво B2, което за мен е идеалното решение за преодоляване на всякакви дребни пропуски.

# 213
А за нас е голям стрес това, че започват с учебник B2 , защото е учила немски , а англ. и беше  на някакво доста начално ниво. Добре, че лятото гледаше филми на англ. със субтитри и е понаучила доста думи , но .......все пак. Голям стрес и е , аз се опитвам да я успокоя, че системата в АК работи по този начин и дава   резултат.

# 214
Ноут пад не е ли това, което е със спирала на тясната/ горна страна?  Simple Smile

# 215
Въпрос на терминология. В случая иде реч за тефтер с надупчени за папка листа.
В нашия случай се купуваха листа и вечер се сдупчваха изписаните през деня. А иначе се носеха защипани в папка с твърд гръб. Прочее, строгото изискване за поле навремето, беше свързано с нуждата от сдупчване след това. Стандарта беше четири​ дупки последния път, когато съм се интересувал от въпроса.

# 216
  • Cobrs
Днес по английски език домашното е да се напише мейл до автор на статия за училищния тормоз и ролята на социалните медии, с който да се обясни с коя част от статията е съгласна и с коя не (около две страници). Честно казано, май и мен не би било лошо да ме препитат, имам си и аз пропуски! Раницата обаче си е тежка и ще ми трябва работеща стратегия как да се олекоти!

# 217
  • София
Ако учебника може да се намери и купи, може би това ще реши проблема. Плюс шкафчето, където може да се държи физическото, както и несесер с всичко необходимо.

# 218
Здравейте, видях в календара, че на 06.10.2018 има "parent teacher day" . Ако може някой запознат да разкаже за какво става дума. Мерси!

# 219
  • София
А за нас е голям стрес това, че започват с учебник B2 , защото е учила немски , а англ. и беше  на някакво доста начално ниво. Добре, че лятото гледаше филми на англ. със субтитри и е понаучила доста думи , но .......все пак. Голям стрес и е , аз се опитвам да я успокоя, че системата в АК работи по този начин и дава   резултат.

По същия начин беше и големия ми син - беше учил немски като първи език, а английски като втори до 7-ми клас. Но системата на АК не го накара в нито един миг да се чувства некомфортно. Успокойте детето си, ще се справи.

# 220
Благодаря Ви! Те е упорита и с наша подкрепа ще се справи. Това ще отнеме време разбира се .

# 221
  • София
Благодаря Ви! Те е упорита и с наша подкрепа ще се справи. Това ще отнеме време разбира се .
Познато детенце, но с първи френски, бе в същата ситуация преди няколко години, но сега е едно ниво с останалите. Нямате повод за притеснение  Peace

# 222
Щерката отиде в АК от Шилер, от 6-годишна учи немски. Английски имаха в 55-то по 2 часа в седмицата... Е, след първата година никой не се е оплакал, че не й стига езика, за да си гледа училището.
Катедрата ESL е много силна, следят ги изкъсо кой как е има ли проблем с езика и при нужда им назначават допълнителни занимания, за да могат до края на годината всички да са готови за учене на всичко на английски, без български и спорт.... (но и в спорта май вееха някакви хендаути... )
Вижте, езикът е средство в АК, казвали сме го тук много пъти, той не е цел....
Той да е проблемът...

# 223
О да. След овесения нос във вторник и сряда , вчера някак ми си стори една идея по-спокойна.

# 224
  • София
Здравейте, видях в календара, че на 06.10.2018 има "parent teacher day" . Ако може някой запознат да разкаже за какво става дума. Мерси!

И аз се присъединявам към питането.

Общи условия

Активация на акаунт