Американски колеж - тринадесета тема

• 67 312
  • 740
  •   1
Отговори
# 360
.
Че са "популярни", такива са си, но не в готиния смисъл...
Ами много просто - не са "феймъси" , а "ноториъси" тогава.

# 361
Ако информацията ми е правилна, термина идва от едно известно частно училище, заедно с пакет от представители. Според моя първороден източник са вредни най-вече за себе си и спазващи правилата на колежа що се отнася до агресивно поведение извън клас. В час не е имал честта да ги наблюдава, но силно се съмнява, че биха си позволили волности. От колежа човек може да си тръгне и по средата на срока...

# 362
  • Cobrs
Преди 20+ години в моето училище нямаше феймъси. Имаше бунтари, които тайно пушеха трева в тоалетната и бягаха от часове в близката кръчма! В началото ми се струваха интересни, но след няколко разговора с тях прецених, че нямам обща приказка с тях! Не се е случвало обаче да пречат на провеждането на часовете. Ако някой нарушава дисциплината, няма как да остане в час!

# 363
  • В офиса
Основния проблем с "феймъсите" е, че има голяма разлика в ценности, теми за разговор, виждане за прекарване на времето и прекарване на времето. Това е ОК, но не е приятно когато целият ти клас е от такива и ти реално общуваш с около 5-6 от съучениците си. Както казах, по неясни за мен причини феймъсите вървят на клъстери в разместването на класовете. Моето дете бе 2 години без особено голям брой феймъси в класа, но тази година е в клас с доста повече. Питайте си децата, те веднага ще ви кажат кои са класовете на феймъсите.
Някои от тях (не казвам всички, не знам за всички) си позволяват презрително отношение към "не-феймъсите", които не носят готините дрешки, не ходят по куул местата и т.н. Ми, не е гот. Нямам идея как е да правиш проект с такива. Между другото сред тях има доста умни. Но пренебрежителното отношение е кофти.

Дали само те пречат на часа не знам, мисля че проблем с дисциплината в часа по немски имаше и миналата година.

# 364
  • София
Тинки, миналата година на въпрос от съученик към щерката за марката на анцунга и, тя му беше отговорила, че е лимитирана серия, няма никакъв шанс да се намери същият, защото е купен от Лидл и бройките отдавна са изчерпани. Толкоз. От тогава не са и правили коментари за дрехите Simple Smile
Истината е, че има деца, на които просто не им пука и лесно подминават подобни подмятания, но има и такива, които се засягат.

# 365
Моя синковец в 11 клас прави проект с такава групичка... след многократни подсещания, подбутвания, ръчкания... ги информира "От мен - толкова!" (съгласно предварителното разпределяне на работата) и не си отвори повече чата и не пипна повече по проекта... Но той си беше "подковал" всичко с 99+% по предмета и заяви "бОли ме..., аз и с 80% за това, ако си продължавам с работата до края на срока с моето темпо, пак ще съм поне с 95% за срока!"  Smiling Imp . След презентацията следващия ден беше казал "О, чудо! Можело! Довършили до 7 сутринта нещото, помолиха да презентирам - ОК, добутахме се до 87%!"

# 366
  • София
Тинки, прекарване на свободното време казваш? Дали защото нашият випуск е по нова програма, не знам, но са много заети. Съдя и по това, че по всяко време - вечер, съботи, недели - се коментират домашни и проекти и то не от 2-3 деца, мисля, че е масово в класа. А още не са стартирали клубовете и големите задания...
Само аз ли мисля така, или и родители на други деветокласници са с такива наблюдения? 

# 367
Не е защото випуска ви е по новата програма, 9ти клас си е натоварен - много предмети, съответно повече на брой домашни... Но по някое време децата си подреждат графика и имат време за едно размотаване из града при хубаво време, някое и друго кино, боулинг...

# 368
  • София
Тинки, прекарване на свободното време казваш? Дали защото нашият випуск е по нова програма, не знам, но са много заети. Съдя и по това, че по всяко време - вечер, съботи, недели - се коментират домашни и проекти и то не от 2-3 деца, мисля, че е масово в класа. А още не са стартирали клубовете и големите задания...
Само аз ли мисля така, или и родители на други деветокласници са с такива наблюдения? 

Не мислиш само ти така. Много са натоварени и имат много за учене тази година.  В класа на щерката е същото, непрекъснато се коментират домашни, проекти, уроци. Но трябва да кажа, че в събота всички учители казаха, че класа им е много хубав и всички деца са страхотни, много амбициозни и трудолюбиви.

# 369
Тинки, да добавя, че приятелите могат да дойдат и от клубовете и да са не само от различна паралелка, но и от различни класове.

# 370
  • софия
На мен не ми се струва, че в никакъв случай не са  толкова натоварено колкото миналата година. Мисля си, че просто още не са подхванали здраво. Или просто наистина школовката на мис И от миналата година си казва думата. Чак се усмихвам с умиление какво преживяха в 8 клас, ама ето, че има защо!
За щастие хлапето тази година е с уникални преподаватели! у н и к а л н и !

# 371
  • В офиса
Prizma, до дете си е, до начин на работа, дълбочина на вникване в задачите и т.н.. Моето не учи, казвала съм го и друг път. Има супер силна краткосрочна памет и работи ултра бързо, за това не си личи. Единствените гафове са от забравени задания Rolling Eyes
А иначе свободното време за повечето е петък и събота, струва ми се.

# 372
  • София

Амели, да не са в един клас Simple Smile Защото и моето е във възторг от учителите си.

# 373
  • София
Моя юнак спи всеки ден след като се прибере след училище. Ученето и проектите започват след вечеря...Имам чувство, че по проекти се вихрят в диапазона 10-11:30.

# 374
Тинки,
И вие ли бяхте при мис И в 8 клас?

Общи условия

Активация на акаунт