Американски колеж - тринадесета тема

• 67 313
  • 740
  •   1
Отговори
# 345
  • софия
закъснения

# 346
а кои са феймъсите?

# 347
Кое те учудва deshi? Че са невъзпитани, груби и нетолерантни?  Ами такива са! Или че са копия на родителите си? Това ли те учудва?!?! Че са копия?!?! Странни чуденки имаш. И не, не е нормално един тийн да се държи просташки. Ако това го прави значим, то родителите са тези, на които трябва да им светне лампичката, че нещо не е наред с агесията. Да, ама ако и родителиъе са такива?!?! А? И не, не говоря само за децата от колежа. Има ги навсякъде.
Това за пълния игнор го практикуваме и ние. Ама поне да не пречат на останалите по време на час. След училище да ходят да се перчат ... Щом това могат ...

# 348
  • София
Поименно ли или като описание?

# 349
Ти сега като оня професор по история, дето имал зъб на един студент и на изпита го питал колко жертви е дал СССР във Втората световна война; студентът му отговорил - 20 милиона и професорът му казал: "Поименно, колега, поименно!"

# 350
  • София
Такъв е животът, kassii. Има всякакъв вид деца и възрастни - едни могат да се справят със ситуациите, други  - не. За мен проблем има не само дете, което се държи нетолерантно и надменно, но и дете, което не може да намери решение в такава среда. Едните родители не могат да научат децата си да се държат възпитано, другите не могат да ги научат да се справят с проблема.
Странни чуденки имам за тези категорични изводи, които не мога да разбера на какво са базирани.
Нима, когато ти си била в гимназията не е имало такива тийнеджъри, просто не са се наричали феймъси.

# 351
  • София
За термина "феймъс" поемам вина аз, аз така ги кръстих миналата година, синът ми ме поправя, че "онези" не били феймъси, един вид явно аз нещо бъркам термините ...Аз съм доста по-възрастна от повечето родители в темата, и слабо запозната с юношеските субкултури, та моля за извинение за объркването, което внесох.

# 352
За "феймъси" ги обяви и моя син в осми клас, но после каза, че не им пасвал термина... Че са "популярни", такива са си, но не в готиния смисъл...
Хубавото е, че в Колежа са популярни (положително) и децата от президентския списък, не само "феймъсите" (в друго езиково училище все още термина е "гъзарчета")

Kassi, очевидно си много силно афектирана от дисциплината и отношенията в класа. Ако се усетех толкова притеснена (дори наполовина колкото теб), бих потърсила среща с адвайзор!

# 353
Поименно ли или като описание?

И двете.

# 354
  • София
dechy, не си сама в съжденията си. Аз ги премълчах, защото на човек, който категорично лепи етикети и обобщения, нищо различно не може да се обясни Close. А като добавим и многото препинателни знаци и ептен трябва да се подмине.
Иначе познавам дете, бивш колежанин, вече възрастен календарно, ама поведението по-скоро кат на 16 годишен, който се държи безобразно и непоносимо според мен, но израснал и възпитаван в коренно различна среда. Отявлен чалгар в семейство, което обожава рока и класическата музика. С просташки език в дом, в който никой не псува. Егоцентрик с родители, за които основна ценност е да помагаш и се грижиш за околните. И съвсем не мисля, че е единствен и/или изключение.
Но ако на някого се налага да се обясняват такива елементарни неща, обяснението всъщност е безсмислено.

# 355
С какво гъзарчетата, където някъде прочетох, че са феймъсите, са по-различни от гъзарчетата в другите училища? Създават конфликти ли? Това би ме притеснявало. Всякаква форма на  агресия за мен е притеснителна.
Останалото по-скоро не, защото нищо ново под слънцето. Такива имаше и в моето училище някога, в училището на сина ми до 8 клас, а отсега мога да кажа, кои ще са "феймъсите" от групата на сина ми детската градина като станат първи клас. Такъв е живота...... "феймъса" с мазератито на улицата не ме бърка, ако не паркира на моето място на кратко.

# 356
  • София
Такъв е животът, kassii. Има всякакъв вид деца и възрастни - едни могат да се справят със ситуациите, други  - не. За мен проблем има не само дете, което се държи нетолерантно и надменно, но и дете, което не може да намери решение в такава среда. Едните родители не могат да научат децата си да се държат възпитано, другите не могат да ги научат да се справят с проблема.

В училището има правилник и учениците са се подписали, че ще го спазват. Ако това не се случва, проблемът трябва да се ескалира и да се разреши.

# 357
  • София
Терминът "феймъс" не е дошъл от темата. Децата от колежа си го употребяват отдавна.

# 358
  • София
...и доколкото знам "феймъсите" не са парадиращите със средства и възможности. Такива има във всяко микро общество, независимо дали ги наричаме лидери на мнение, инфлуенсъри или други подобни изчокани термини. Имаше ги навремето и в нашите класове/випуски, има ги макар и не толкова вероятно ясно изразени във всеки екип, група.

# 359
  • София
Аз си мисля, че прекалено много акцентираме върху т.нар. феймъси. От споделеното от дъщеря ми оставам с впечатлението, че тази група се движи в друг коловоз и много, много не се "омешват с нефеймъсите".
Обаче, ако дете или група пречат на нормалното провеждане на часа, трябва да се вземат мерки. Не може цял клас да страда от липсата на възпитрание и дисциплина на няколко ученика. Да не говорим, че това ще се отразява и на успеха, който постигат на тестове, файнъли. Изпитването е едно за всички и никой не се интересува, че в даден клас учителя не е успял да предаде урока.

Общи условия

Активация на акаунт