Американски колеж - тринадесета тема

• 67 234
  • 740
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Да посъбудя темичката, че не сме писали отдавна... Simple Smile)))

За български ученици, успешно положили приемния изпит в 7. клас
Колежът предлага четири пълни стипендии за новоприети ученици, успешно положили приемния изпит в 7. клас - стипендиите „Полански" и „Обербауер". Те се отпускат еднократно и покриват пълната такса за обучение за петте години в Американския колеж. Всички семейства на български ученици, успешно положили приемния изпит в 7. клас и поканени за записване в колежа, могат да кандидатстват за стипендиите „Полански" и „Обербауер".
Честито - една стипендия повече, респективно шанс за още едно дете .... Simple Smile

Последна редакция: вт, 06 ное 2018, 14:30 от Hellsun

# 466
  • София
Имате родител с дете, следващо в Германия стоматология. Но нямам идея дали чете още темата Simple Smile

# 467
  • София
От вчера ми се искаше да отбележа представянето на учениците на колежа на есенното състезание по физика, но не посмях да ги похваля, за да не излезе, че внасям състезателен елемент в темата. Така че тихо им се радвам. http://zpg-sandanski.com/fizika-esenno-sast-2018.pdf

# 468
Аз пък като имах повод, си ги хвалех Smiling Imp
И се радвам на момичетата в отбора, особено при големите... Випуск 2018 ни една година и поне едничка за разкош си нямаха Flowers Hibiscus

# 469
Да си дойдем на думата, Пенева! 😀

# 470
Ежко, ти сигурен ли си че пожелаваш на синовете си точно такава прелест дама физик-математик Smiling Imp
Скрит текст:
Да те свържа с настоящия и бившия ми мъж за разяснения, как това нещо да не ти е в къщата... Аз не съм стигала чак тскива класирания, но... бившия математик-програмист, настоящия ядрен инженер физик... единодушни, че жена математик вкъщи хич не е добра идея Smirk
Я по-добре ги насочи да се поогледат в списващите за "Беседа" или участващите в клуба по драма или мюзикъла Hands V

# 471
Всъщност широко разпространеното схващане, че математиците са сухари, е голяма заблуда. Често те са много остроумни и духовити хора.
Попитали великия математик Давид Хилберт какво прави негов бивш ученик. "О, този ли, той стана поет, за математик той имаше твърде малко въображение".
Пословични с духовитостта си са и нашите професори Тагамлицки и Брадистилов.
http://www.tagamlitzki.com/bg/folklore.html

# 472
Аз да съм казала, че са скучни!?! Като сухари в никой случай не бих ги квалифицирала! Съвсеееем други "характеропатистики" имах предвид, но не е по темата и го скрих в предишния пост Hands V
Точно от катедра БЕЛ съм чувала, че най-добрите есета ги пишат профил Физика Wink Може би съвпадение, може би не, но и по "Превод" чух много хвалби... Може би заради търсенето на точност в предаването на информацията, та и в превода се стараят да предадат стила, момента и детайла Wink (или синковеца е бил "някаква друга бира", но не ми се вярва)
Спокойно, в Колежа ни математиците го оставят без писателстване, ни хуманитарния профил без математика и всички науки Smiling Imp

Със сигурност няма директна и категорична връзка на профила им в АК и специалността им в университета. Да, доста физици отиват в инженерни специалности. Да, доста информатици отиват директно в посока компютърни науки, но хуманитарния профил се разпределят в каква ли не посока Hands V
Сина ми още се ядосва, че в UK няма гъвкавостта да "вземе" и едно "Творческо писане" в добавка Yum

Последна редакция: ср, 07 ное 2018, 09:18 от peneva_a

# 473
Ежко, ти сигурен ли си че пожелаваш на синовете си точно такава прелест дама физик-математик Smiling Imp
Скрит текст:
Да те свържа с настоящия и бившия ми мъж за разяснения, как това нещо да не ти е в къщата... Аз не съм стигала чак тскива класирания, но... бившия математик-програмист, настоящия ядрен инженер физик... единодушни, че жена математик вкъщи хич не е добра идея Smirk
Я по-добре ги насочи да се поогледат в списващите за "Беседа" или участващите в клуба по драма или мюзикъла Hands V

Аааа, моля-моля! Аз поддържам non-discriminatory политика като потенциален свекър.
Проблема не е в това, че им липсва насока на синовете. Проблема е в отрицателните ефекти от образованието.
Научили са се да бягат от отговорност.
Големия син, например си беше съвсем правилно възпитан до първия си учебен ден:

А ето какво се получава след единадесет години образование:

По всяка вероятност ще доживее да стане стар ерген на 18 години през януари. И което е по-лошо, ще излезе извън моята юрисдикция.

ПС Колкото до математички и информатички - имам само една забележка към съпругата: няма кандидат-снаха, дето да може да и хареса....
Grinning

# 474
Мили родители, да ви подсетя, че на 15.11 - четвъртък от 18,30 ч. ще се проведе годишното събрание на РУА. Силно се надявам и вярвам, че не ви е безразлично с какво се занимават децата в свободното време, какви инициативи имат и как ние можем да ги подкрепим и ще се радвам да се видим на това събитие. РУА има нужда и подкрепа от хора, които могат да отделят малко време и много желание!

# 475
Мили родители, да ви подсетя, че на 15.11 - четвъртък от 18,30 ч. ще се проведе годишното събрание на РУА. Силно се надявам и вярвам, че не ви е безразлично с какво се занимават децата в свободното време, какви инициативи имат и как ние можем да ги подкрепим и ще се радвам да се видим на това събитие. РУА има нужда и подкрепа от хора, които могат да отделят малко време и много желание!
...Сега е времето и да участвате в избора на новото ръководство, а защо не и да станете негов член?

# 476
Здравейте, малко глупаво питане-на Мемо-тата, които получават родителите, нали не се очаква да отговарям нещо?

# 477
Здравейте, малко глупаво питане-на Мемо-тата, които получават родителите, нали не се очаква да отговарям нещо?

Не, просто идвате на срещата...

# 478
  • В офиса
Е, за memo of commendation, или за tardies покана за среща няма. Нищо не отговаряте.

# 479

Малко глупаво е и моето, но мемо-тата , къде ги получавате, на мейла или с engrade/engage? Предполагам, че не  всички получават Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт