За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 69

• 36 988
  • 745
  •   1
Отговори
# 375
На тези които са имали бактерия , секрета имаше ли цвят?
Не на моята дъщеря нямаше цвят.. А нас от родилното ни бяха изписали със стафилококи

Последна редакция: вт, 25 сеп 2018, 22:19 от Моника Николова-Минчева 602551

# 376
И при моя син нямаше цвят. При нас обаче беше мораксела, незнайно от къде, най вероятно и при него от родилното.

# 377
  • Варна
Носът на моя син продължава да хърка, главно вечер преди да заспи, през деня рядко, няма секрет, аз точно щях да питам също за цвят при бактерии. Явно ще пускам секрет, но се тревожа как ще стане да не е ял. Сутрин плаче ужасно, ако не му дам да яде веднага.
Моля за съвет и идеи, какво постилате на пода за игра и опити за пълзене, имаме килим, но искам да е нещо, което не стои постоянно на пода, а да го навивам и прибирам. Оглеждам, ама все са 100 на 100 килимчетата за игра, малки ми се струват. И сякаш тези пъзели не искам, ако намеря друг вариант да е цяло.

# 378
Носът на моя син продължава да хърка, главно вечер преди да заспи, през деня рядко, няма секрет, аз точно щях да питам също за цвят при бактерии. Явно ще пускам секрет, но се тревожа как ще стане да не е ял. Сутрин плаче ужасно, ако не му дам да яде веднага.
Моля за съвет и идеи, какво постилате на пода за игра и опити за пълзене, имаме килим, но искам да е нещо, което не стои постоянно на пода, а да го навивам и прибирам. Оглеждам, ама все са 100 на 100 килимчетата за игра, малки ми се струват. И сякаш тези пъзели не искам, ако намеря друг вариант да е цяло.
И моята дъщеря нямаше.. Не и течеше носа, но като отидохме при лекарката за съвсем друго нещо.. Тя само като чу как хърка и каза, че си залага дипломата, че има бактерии и имаше.. Но на нас не са ни искали да не е яла.. Само един път искаха, защото аз профилактично преди всяка ваксина й пускам носен и гърлен секрет, за да съм напълно сигурна, че е абсолютно здрава не само привидно!

# 379

И мен ме интересува дали няма по-големи килимчета.

# 380
Аз взех цяло килимче 150/180, като имаше и 120/150, и от двата размера има 0,5 и 1 см. от Играчки ООД и за сега съм доволна.

# 381
  • Варна
Единствената ми алтернативна идея към момента е: от Декатлон, постелки за йога, спорт.

# 382
Единствената ми алтернативна идея към момента е: от Декатлон, постелки за йога, спорт.

Е, те са много тесни, 50-60см. Бебето няма да се опитва да пълзи само напред. Моята се върти на 360 градуса за части от секундата, а е минала 60см ръст отдавна. Освен ако не вземеш няколко, ама пъзел по-добра идея ми се вижда, защото парчетата ще са по-стабилно залепени едно за друго.

# 383
Слагах аз постелки и той отказваше да пълзи на тях. Най- уверен е на ламината. Зимата какво ще правим не знам..

# 384
  • Варна
Да, няколко мислех да взема, видях, че са тесни, гледах и фирми, които обзавеждат детски кътове, 100 на 100 са, явно се купуват по няколко парчета. Моя позната скоро каза, че с пъзела срещат проблеми, защото се вади и размества, а и ако искам да мия, да поддържам, едно е 2-3 големи рула, друго е 30 парчета. Така си мисля, надявам се някоя мама да сподели някоя полезна хрумка по този повод, ние сме на паркет и килим, ама ми се иска да е на настилка преди да проходи, ще видим какво ще стане.

# 385
Има едни огромни пъзели в Джъмбо , аз взех от малките и моите 20 части съравняват на 6 от големите..

# 386

Ето такова килимче взехме от амазон. Изправила съм бордюрчетата и е като кошарка. Оставям го там с играчките, за да свърша нещо набързо. Размерът за нашата детска стая е добре.

Последна редакция: ср, 26 сеп 2018, 01:03 от teo_p

# 387
  • Велико Търново
Много е хубаво teo_p, браво!
Аз ще вземам едни космати килими от икеа и с тях мисля да покрия почти целия под на стаята. В инструкциите им пише, че лесно се пришиват, ще ги пришива шивач ( не аз, аз копче не успявам да сложа, камо ли килим).

# 388
А това за носния секрет на гладно кой ви го каза? Какво общо има носен секрет и яденето? Никаква логика. 😒  Няма такова нещо. Дори и профилактичните кръв и урина не се взимат на гладно при бебета.

# 389
  • Плевен
И аз видях килимчетата в Играчки ООД има размер 150/180. Въщо има и в креза подобни.

Общи условия

Активация на акаунт