За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 69

• 36 835
  • 745
  •   1
Отговори
# 570
  • Стара Загора
Просто нека си има нейна отделна завивка, може и по- тънко чувалче. Ако въздуха е сух, има овлажнители, може да са много причините, зъби, колики, зависи на колко е детето.
Няма такова дете дето да мрънка, защото спи при мама, освен ако не е тийнейджър вече Grinning

# 571
Ако се проветрява редовно, няма как да е сух въздуха. Ако не живеете някъде из Сахара, разбира се.

# 572
Lalence, на колко е бебето? Може да е от зъби. Синът ми също не спи спокойно от 2 месеца, а едва предната седмица изби зъб.
За сухия въздух, да може да е от това закашлянето. Аз самата съм като барометър, ако у нас стане по сух въздух не мога да се спра да кашлям и веднага търся начин да овлажня малко. За щастие рядко се случва при нас.
За спането при вас - спомнямм си как се заричах, че детето никога няма да спи при нас понеже е опасно. Но синът ми имаше един период, който продължи около месец и половина, в който само като видеше кошарата и се скъсваше от рев ама с цяло гърло. Това можеше да продължи с часове. Ами или трябваше да стоим изнервени по цели нощи и да слушаме писъци, или да го вземем при нас. Избрахме второто, колкото и преди да съм твърдяла, че няма да спи при нас. Беше период, премина, сега отново си спи в кошарата.

# 573
  • Стара Загора
Ако се проветрява редовно, няма как да е сух въздуха. Ако не живеете някъде из Сахара, разбира се.
Ако се отоплява стаята въздуха става сух бързо, а през нощта няма как да става постоянно да проветрява.
Новородените имат много суха лигавица, овлажнителя действа добре Simple Smile

# 574
Ако се отоплява стаята въздуха става сух бързо, а през нощта няма как да става постоянно да проветрява.
Новородените имат много суха лигавица, овлажнителя действа добре Simple Smile

Аз постоянно държа прозореца отворен няколко милиметра - ден, нощ, държа го, защото и парното е нон стоп.

За спането на спалнята съм против, обаче ... вчера съм забравила едното там, намерих го чак след 1 час. Joy

Защото ги слагам там, като им сменям чаршафите, после се занимавах с другото бебе, нещо ми се хили там и се отплеснах, после отидох да си правя кафе, онова горкото заспало на спалнята ... После влизам, гледам го там и се чудя, егати, какво прави това малкото на леглото ми ...

# 575
  • София
После влизам, гледам го там и се чудя, егати, какво прави това малкото на леглото ми ...
Оправи ми настроението.
Аз бях с едно "малко" и пак ми се е случвало Simple Smile

# 576
Имам от предложеното чувалче, но вече ми се струва тънко за температурите през нощта, а и на малкия му ставаха студени носа и вратлето.

Овлажнителят при нас се оказа много полезен (май най-вече за мен). Също гледам да държа отворено, но не винаги се получава, а и не винаги става достатъчно влажно. Купих овлажнителя от Лидл за да реша дали ни трябва и сега вече гледам нещо по-хубаво.

Аз също понякога забравям къде съм го оставила и обикалям да си го търся. Като от вица дето един мъж карал жена си да нахрани детето, а тя му казала “по-късно, като зареве, че забравих къде го оставих”:joy:

# 577
Синът ми също много се отвива, но си спи в стаята. Пуснах му климатика на 21°. Когато се събудя през нощта го гледам на монитора. Ако е отвит - завивам. Вратлето му е топло, нос и крака също, така че не се притеснявам.
През деня като го гушкам да спи го събличам само по боди и дори така се поти. Той си е малко като белите мечки Grinning

# 578
Lalence, на колко е бебето? Може да е от зъби. Синът ми също не спи спокойно от 2 месеца, а едва предната седмица изби зъб.
За сухия въздух, да може да е от това закашлянето. Аз самата съм като барометър, ако у нас стане по сух въздух не мога да се спра да кашлям и веднага търся начин да овлажня малко. За щастие рядко се случва при нас.
За спането при вас - спомнямм си как се заричах, че детето никога няма да спи при нас понеже е опасно. Но синът ми имаше един период, който продължи около месец и половина, в който само като видеше кошарата и се скъсваше от рев ама с цяло гърло. Това можеше да продължи с часове. Ами или трябваше да стоим изнервени по цели нощи и да слушаме писъци, или да го вземем при нас. Избрахме второто, колкото и преди да съм твърдяла, че няма да спи при нас. Беше период, премина, сега отново си спи в кошарата.

На 6+++ месеца е, зъбче й изби преди няколко дни, без драми, реване, температура и зачервени подути венци. Направо се учудих като ми захапа пръста и усетих зъб. Сега и другото май е тръгнало да избива, но пак през деня е много спокойна. Само вечер е драма и както казваш и аз не исках да спи при нас, но в кошарата, ако я оставя или ще се скъсва от рев, или ще се буди на половин час.
За проветряването няма какво да ми обяснявате, в квартал с ужасен въздух живея. През деня прозореца е почти нон-стоп отворен и пак е сух въздуха. През нощта да го държа отворен е абсурд, ще измръзнем. Спалнята ни е малка и леглото е до прозореца, а и става течение.
Мисля си, че и тези чувалчета няма да свършат работа, защото ще я дразнят. Има ли есенни с крачета?

Последна редакция: вт, 02 окт 2018, 10:49 от Анонимен

# 579
Ние през нощта не отопляваме спалнята, температурата пада до 20-21 градуса и спи много спокойно в чувалчето. Даже започна да се събужда по- рядко.. има 5-6 часа непробуден сън.
Бяхте писали за ухапвания от комари, има един спрей Биотрейд Калмакс - много съм доволна. Успокояват сърбежа и пъпките минават значително по-бързо.

# 580
Не е опасно да спи между вас. Стига таткото да е свикнал да я пази. Напротив, бебето спи по-спокойно като усеща дишането на мама и тати. Да, възможно е да й е горещо, щом се отвива. Но е възможно да я дразнят колики/зъби в зависимост от възрастта. Моята спи още в лятно чувалче, но сутрин винаги я кърмя в леглото и си доспиваме тримата заедно после.

# 581
Не знам дали детето спи спокойно като е с майка си и баща си, но аз веднъж спах с него на едно легло като беше бебе и не спах въобще! Той си спа като пич, разперил ръце, а аз не мигнах. Не ми е спокойно да е до мен. Радвам се, че спи в кошарата си

# 582
Не знам дали детето спи спокойно като е с майка си и баща си, но аз веднъж спах с него на едно легло като беше бебе и не спах въобще! Той си спа като пич, разперил ръце, а аз не мигнах. Не ми е спокойно да е до мен. Радвам се, че спи в кошарата си

Да. Спят, като ветропоказатели - разперени ръце, разперени крака, то трябва да се свива човек по ъглите и да пада от леглото цяла нощ.

# 583
И аз спя на ръба на леглото, че като се върти на 180 градуса, ама буквално, и само да се допре до някой от нас двамата, и се събужда. В кошарата пък само си удря главата, нищо че съм сложила обиколниците. Няма перфектно положение.

# 584
  • София
Нашето спи в кошарата и по принцип си спи 10-тина часа. Но има нощи, в които не знам какво го мъчи, но реве. Без да е буден. Просто си проревава и като му дам бибата и го погаля по главичката се успокоява и продължава да си спи. А често и без моя намеса се успокоява. В особено тежки нощи, когато през 2-3 часа така проревава, си го взимам при мен. Спим си гушнати и ако стане неспокоен му слагам бибка и го галя, но поне не ми се налага да ставам и да ходя в другата стая (той спи в отделна стая). Но фактът е, че когато е при мен на леглото, аз само придремвам...не може да се каже, че спя. Той си кърти доволен.

Вашите бебенца, между другото, плачат ли така в съня си? От какво може да е? До около 2-ри месец не го правеше.

Общи условия

Активация на акаунт