За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 69

• 36 934
  • 745
  •   1
Отговори
# 510
И на мен ми звучеше страшно, но с обикновените аспиратори нищо не ставаше. Носко ми го препоръча педито https://apteka.framar.bg/30035456/аспиратор-за-нос-носко-бебе реално аспиратора дърпа с 0.2 бара независимо от мощността на прахосмукачката. Много бързо става и наистина изчиства. Безопасно е. Има и на други фирми такива, baby vac ако не се лъжа. По аптеките ги има, разпитайте.

# 511
По- добре да види педиатър и да прецени от какво са сополите. Моят син като имаше хрема му предписаха черни капки

# 512
  • София
Аз препоръчвам аспиратор за нос - имах на Маример, но го счупих. Сега взех Чико и съм по-доволна. С мек накрайник е.

# 513
И на мен ми звучеше страшно, но с обикновените аспиратори нищо не ставаше. Носко ми го препоръча педито https://apteka.framar.bg/30035456/аспиратор-за-нос-носко-бебе реално аспиратора дърпа с 0.2 бара независимо от мощността на прахосмукачката. Много бързо става и наистина изчиства. Безопасно е. Има и на други фирми такива, baby vac ако не се лъжа. По аптеките ги има, разпитайте.
Да и аз го прочетох.. Взехме.. Благодаря много.. Много й хареса само впръскването на разтвора е голяма мъка

# 514
Първите пъти и при нас беше мъка, галкам я и й говоря нежно и пръскам лекичко, свикна и вече седи мирна. Стряскат се в началото, ама със спокойствие и търпение става 😉

# 515
Първите пъти и при нас беше мъка, галкам я и й говоря нежно и пръскам лекичко, свикна и вече седи мирна. Стряскат се в началото, ама със спокойствие и търпение става 😉
Да и ние така с таткото се правихме на клоуни, че що годе да мирува 😂

# 516
  • Варна
С аспиратора и малките дози физиологичен разтвор беше по-лесно, сега с Маример спрея като го види и започва да плаче, много му е гадно това рязко впръскване. Аспираторът не трябва да се ползва често го разбрахме доста късно.  Понеже нали като новородено чистихме всяка вечер, по инерция продължихме. Да, ама не, изтънявала лигавицата. И сега основно с разтвор само, но няма хрема, понамалява така хриптенето, чакам резултати за бактерии.

# 517
  • София
Ооо въобще не ми пука, да реве колкото иска. Хващам го здраво и дърпам, иначе е по-зле. После бяга при баща си де Joy

# 518
  • Плевен
Здравейте, момичета. От събота сутринта бебчо е с хрема. Чух се с педиатърката вчера тя каза да капя коларгол. Аз му взех и шуслерови соли. Но тази нощ му беше много тежко. Не можеше да диша, пресипна. Заведохме го в спешното сутринта. Лекарката там сложи слушалката по един път и каза, че имал бронхит и трябва да пие антибиотик, че иначе пневмония ще стане. Изписа му зинат, калциев глюконат, фенистил капки. Звъннах пак на педиатърката, каза да не давам антибиотик, самп останалите неща плюс стодал. Имам и доверие, винаги е лекувала децата ми адекватно. Но ме е страх, защото все пак не го е видяла и до утре знам ли как може да се усложни всичко. Нямам конкретен въпрос и се извинявам за дългия пост, просто исках да споделя.

# 519
  • София
Някои добри специалисти могат и със слушалка да "хванат" бронхити и пневмонии. Обикновено обаче се прави снимка.
Отидете утре до личната. Ако се наложи да пие АБ може и от утре да го започне.

Моят син в момента е болен. Не е на АБ. Утре ще ходим до личната. Надявам се да не стигне до рентген и АБ.

# 520
Ще задам един глупав въпрос, но ми е интересно. Кое считате за първа думичка, например сега беба си пее "бабабабаба, папапапапа, мамамамама" счита ли се това за думички или трябва да е ясно, точно, единично "мама", за да се брои като първа дума?

# 521
Трябва да е осъзнато на първо място, за да се брои за думичка според мен.

# 522
Бебето си смуче езика. Вашите правят ли го? Че ми е много странно.

# 523
Здравейте, момичета. От събота сутринта бебчо е с хрема. Чух се с педиатърката вчера тя каза да капя коларгол. Аз му взех и шуслерови соли. Но тази нощ му беше много тежко. Не можеше да диша, пресипна. Заведохме го в спешното сутринта. Лекарката там сложи слушалката по един път и каза, че имал бронхит и трябва да пие антибиотик, че иначе пневмония ще стане. Изписа му зинат, калциев глюконат, фенистил капки. Звъннах пак на педиатърката, каза да не давам антибиотик, самп останалите неща плюс стодал. Имам и доверие, винаги е лекувала децата ми адекватно. Но ме е страх, защото все пак не го е видяла и до утре знам ли как може да се усложни всичко. Нямам конкретен въпрос и се извинявам за дългия пост, просто исках да споделя.
Нз дали, ако има бронхит зинат може да помогне, защото аз знам, че зинат се използва за лекуване на стрептококи, скарлатина, която е причина от стрептококите... Този АБ е доста силен..

# 524
Трябва да е осъзнато на първо място, за да се брои за думичка според мен.

А, как да разбера дали е осъзнато? Joy В смисъл, тя, когато плаче доста често вика "ма-мааааааа", осъзнава ли, че аз съм мама и ме вика така?

Общи условия

Активация на акаунт