Студенти в UK - 10

• 85 258
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
Когато фърма е шотландски, а иншурънса- английски/ или обратно/, едновременно ли се подава за финансиране и в SAAS и Student Loans, или се подава за фърма, а за иншурънса чак през юни/ако фърма отпадне/...?
Подава само firm

# 661
  • Варна
valentinakis , благодаря ,полезно ми беше , бях се отказала от DHL, но утре ще им звънна да питам за актуална цена.

Когато фърма е шотландски, а иншурънса- английски/ или обратно/, едновременно ли се подава за финансиране и в SAAS и Student Loans, или се подава за фърма, а за иншурънса чак през юни/ако фърма отпадне/...?

Синът ми като кандидатства през далечната 2012 г., бяхме в това положение. Тъй като тогава нямаше много информация в мрежата и в публичното пространство , той реши да кандидатства за заем и в Стюдънт финанс и в  СААС едновременно. Беше одобрен и от двете финансови институции. В последствие след като прие офертата на Глазгоу, писа до Стюдънт финанс ,че е приет в шотландски университет и отказва тяхното финансиране , направи го преди началото на учебната година. След това 3 години подред получаваше писма от тях, че дължи студентски заем на стойност нула лева . После писмата спряха . Но, въпреки нашия опит по въпроса , и аз мисля ,че правилното е да се кандидатства първоначално само за заема за фърма .

# 662
Здравейте, някой кандидатствал ли е в UCL или King’s College с Психология? Имам няколко въпроса.

# 663
Здравейте.
Някой има ли вече оферта от UCL ? Кога отговарят?

# 664
  • Бургас
Здравейте! В петък изпратих парички чрез TransferWise ( за първи път) и от тогава до сега гледам, че е на едно положение, парите все още се изпращат до тяхната банкова сметка( в unikredit). Това според мен е прекалено дълго време за една операция..... Имате ли идея така ли е по принцип, толкова ли е бавен процесът или е нещо друго? Благодаря! Хубав ден на всички Simple Smile

# 665
  • София
Сметката им от доста месеци не е в Unicredit, а в Reiffeisen мисля - при стъпките на превода в техния сайт (на Transferwise дават актуалната си сметка) - тази, предполагам старата им, откъде я взехте?
Edit: Потвърждавам - в Райфайзен им е сметката. Последно на 15.02 съм превеждала и от-до преводът се случи в рамките на няколко часа до сметката на крайния получател. Ако следвате стъпките на сайта им, няма как да сбъркате.

# 666
  • Бургас
Milenita, бях чела, че е в Уникредит.... не съм въвеждала сметка. Следвах стъпките и всичко беше ок, но от петък ми дава, че стои в едно положение и ми изписва, че от моята банка до тяхната може да отнеме 5 дни, което ми се вижда много.

# 667
Това зависи от твоята банка, виж си там статута на превода. Вече между техните сметки (българска и в UK) отнема около час и малко
Скрит текст:
(беше следобяд около 15ч наше време и се притеснявах как ще се случат нещата - час и половина ДСК->Райфайзен, около 30 мин Райфайзен->тяхната локална, и след 15 мин ги получи в сметката си в Шотландия и още в рамките на банковия работен ден сумата беше налична)
. За превод с карта става за 2 минути, но е за по-малка сума.

# 668
  • Бургас
Сега ще пробвам и с карта. Благодаря peneva_a!

# 669
Виж си първо статута на предишния превод и то в твоята банка, може да е блокиран / забавен по някаква причина от тях.
При нас се чудех дали превода да е през РИНГС, отказах се, уж бързахме, но дали щеше да е в петък или понеделник ни беше все тая... та пуснах през БИСЕРА Simple Smile

# 670
  • София
Аз само не разбрах как така не си въвеждала сметка? Как ще стане превод, без да се въведе сметка на получателя (в случая Transferwise)?

# 671
  • Бургас
Аз само не разбрах как така не си въвеждала сметка? Как ще стане превод, без да се въведе сметка на получателя (в случая Transferwise)?
Тяхна сметка не съм въвеждала. Сега пробвах превод от дебитната ми карта, като всичко направих по абсолютно същият начин само разликата е че чекнах превода да е от дебитна карта и си написах номера на картата  и пристигна веднага.

# 672
  • София
това го пиша за всички, незапознати с transferwise, защото не искам да остават с впечатлението, че банковите им преводи са проблемни - няма такова нещо.  Последните две години сигурно над 40 пъти съм превеждала с тях пари и никога не е имало забавяне или някакъв проблем.

Reni, няма начин да си следвала стъпките за банков превод и да не се е наложило да въвеждаш тяхната сметка в БГ. Къде си превела парите си тогава??

Последователността при банков превод с transferwise е детайлно разписана на сайта им. Ти въвеждаш банковите данни на крайния получател, както и сумата, след което ти показват тяхната сметка в БГ, където да я преведеш с код, който да въведеш в основанието на превода. Имаш си бутон, с който потвърждаваш, че си наредила превод към тяхната сметка и те ти съобщават, че щом го получат, ще те информират и ще наредят парите към крайния получател. Та, просто няма как да не въведеш тяхна сметка. Предполагам нещо си пропуснала и затова статусът е такъв.

# 673
  • Бургас
това го пиша за всички, незапознати с transferwise, защото не искам да остават с впечатлението, че банковите им преводи са проблемни - няма такова нещо.  Последните две години сигурно над 40 пъти съм превеждала с тях пари и никога не е имало забавяне или някакъв проблем.

Reni, няма начин да си следвала стъпките за банков превод и да не се е наложило да въвеждаш тяхната сметка в БГ. Къде си превела парите си тогава??

Последователността при банков превод с transferwise е детайлно разписана на сайта им. Ти въвеждаш банковите данни на крайния получател, както и сумата, след което ти показват тяхната сметка в БГ, където да я преведеш с код, който да въведеш в основанието на превода. Имаш си бутон, с който потвърждаваш, че си наредила превод към тяхната сметка и те ти съобщават, че щом го получат, ще те информират и ще наредят парите към крайния получател. Та, просто няма как да не въведеш тяхна сметка. Предполагам нещо си пропуснала и затова статусът е такъв.
Стопирах превода. Следващият път ще видя какво съм пропуснала. Благодаря! Simple Smile :*

# 674
...
Т.е. да я преведеш от твоята банка (електронно или в клон) с преводно нареждане на междубанков/вътрешнобанков превод към тяхната сметка. През тяхната система превод от твоята сметка няма как да стане Hands V

Общи условия

Активация на акаунт