Цветята в нашия дом /тема 75/

• 55 479
  • 752
  •   1
Отговори
# 615
Почакай още докато се разбере какво е-често ми се случва в сандъчетата да не мога да позная на такъв етап,ще вирее ли нещо цветно...
Преди време и аз бях питала тук бурен ли имам или?и Добри "ме светна",че е "мускетарчета"(както каза дребен)-ето ги,оцеляха

Последна редакция: сб, 06 апр 2019, 16:52 от denyil

# 616

Оцеляват без проблем и се саморазсаждат. Лошото им е, че бързо прецъфтяват.

# 617
Каланхоето ми прецъфтя и днес му изрязах с ножица сухите цветове. Правилно ли съм постъпила?

# 618
Искам малко помощ,подариха ми жасмин.Беше страхотен,но явно се разболя всички листа и цветове му окапаха остана само пръчката му .Преместих го на друго място започна пак да развива цветове и нови пъпчици ,но са го пръсъдили без мое знамие и миличкото,май вече е тотално пред умиране.Много искам да си го спася,но днес видях,че двете клончета в основата си са започнали да изсъхват и новите цветчета на клончето са пожълтели.Според вас,ако му сложа тор за цъфтящи растения дали няма малко да живне.
В това се превърна горкото.
А изглеждаше по този начин (снимката е от нета просто да добиете представа).

Последна редакция: нд, 07 апр 2019, 00:32 от Bubi99

# 619
  • София
По-добре изчакай да видиш дали само ще се съвземе, с още тор най-много съвсем да го умориш. Остави го на шарена сянка или на старото място, където му е било добре. И не го преполивай, поливаш, като изсъхне почвата.

# 620
Ха, една към едно с моя стефанотис... Ето го в момента... На път е да остане гола пръчка, а беше отрупан с цветове... Днес ще видя корените, така ме посъветваха тук... Ще снимам да покажа...

# 621
Момичета, чета темата с интерес и с удоволствие разглеждам цветята, които показвате.
Идвам с въпрос - на моята драцена пожълтяват листата.

От този вид е /снимката е от нета/.
Скоро я купих, не е преполивана, не е от нещо което аз правя неправилно, защото още в магазина имаше две пожълтели листа. Листата и са сочни, дори жълтите, които махам.

Проблемът е в корените според мен. Извадих я, разгледах ги - не са гнили, няма "нашественици". Посадена е в торф или нещо подобно, не мога да я отделя от него без да унищожа кореновата система.

Какъв препарат да купя - топсин, моспилан или нещо друго?

# 622
Sweta здравей. Сипи малко зелен камък, или зелен кристалон и ще се оправи. И най добре я пресади в друга почва. Малко оборски тор също им се отразява добре, но угнил не пресен.

# 623
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
теменужките са цветя на късия ден. ще стане горещо и ще станат едни неугледни. тънки и дълги пръчки с едно две мизерни листа накрая. това ако оцелеят.

за градинка най-трайни са астри и тагетеси.
миналата година сях и едногодишни флоксове. красиви са, но много рехави Simple Smile трябва да си до тях за да ги видиш.

ако има по какво да се катерят - ипомеи (грамофончета).
и латинки - ниски и каскадни.

# 624
Можете ли,да ми препоръчате и градински цветя.Искам цъфтящи да си насея в градинката,но не знам какви.Да цъфтят,поне до есента.Миналата година си взех семенца карамфилчета и теменужки нищо не стана от тях.Петунийки,дали ще виреят в градина и теменужки (много ги харесвам).

# 625
Можете ли,да ми препоръчате и градински цветя.Искам цъфтящи да си насея в градинката,но не знам какви.Да цъфтят,поне до есента.Миналата година си взех семенца карамфилчета и теменужки нищо не стана от тях.Петунийки,дали ще виреят в градина и теменужки (много ги харесвам).

Градински цветя бол. Хризантема, хортензия, далия, тагетес, циния, турски каранфил, мак, лилиум, лале, минзухар, люляк, зюмбюл, индийски люляк, дамско сърце, рози, маргаритки, здравец, божур, гладиол, ирис, примула, рододендрон, градинско мушкато, космос, орлов нокът. За градински избора е голям, зависи от твойте предпочитания. Например, розиъе и лишиумите цъфтят от май , до лъсна есен, или поне при нас е така. Цинията също цъфти дълго и има различни видове и цветове

# 626
Аз една година година насях цинии. Ей няма такъв цъфтеж! Цяла година не се спряха. Станаха едни високи,по метър,на гъсто,всякакви цветове,супер бяха. Сега си купих по-ниски,но чакам май месец да ги насея направо в градината. Та препоръчвам ги. 😃Недостатък за мен е,че са едногодишни,но го преживявам.
Запалих се много по хоста и ще търся. Не знам защо ми харесаха така всичките й разновидности,не знам и как се гледат,но много ми харесват.

# 627
  • София
Посадена е в торф или нещо подобно, не мога да я отделя от него без да унищожа кореновата система.

Торфът най-лесно се маха след хубаво накисване и после под течаща вода, иначе да, корените се късат.

# 628
Мерси, Елица

# 629
Имам два хибискуса от мин.година.Тази година клюмат,никакви ги няма.Идеи как да ги оправя?

Общи условия

Активация на акаунт