Цветята в нашия дом /тема 75/

• 55 473
  • 752
  •   1
Отговори
# 630
Да и хоста забравих да го кажа. Много е лесно гледане на хоста просто садиш в градината и поливаш това е. Ние имаме два вида хоста, ефната е а големи светло зелени листа и цъфти бяло, а другата е с по дребни листа шарени тъмно зелено с бяло и цветовете и са по дребни в бледо син цвят. Цинията която отглеждам аз, е циния елеганс, миналата година купих пакетче семе от пазара и го засях в сандъче, и есента хванах семето и сега пак го засях и вече гледам е изникнала, но ще сейна малко и в градината, но това ме притеснява че в градината може да се окоси с косачката ако не се види, а и охлювите много ги нападат. А бялата хоста не всяка година ми цъфти, имаме я от много години но цъфти през година две, не всяка година, миналата година цъфтя, таз година може да и да не цъфне. А бялата хоста ми харесва повече защото самите цветове са като замбак бели, красиви, и ароматни

# 631
ismailyk.
Много благодаря за споделените от теб видове,но градинката е много малка  и повечето не са удачни.По-скоро да го нарека,тясна лехичка само със зелени ниски цветя и ми се иска да боцна нещо между тях за цвят.От тези много високите няма да стои добре изобщо.По-скоро идеята ми е за нещо от рода на минзухарчета.Теменужки тук там(ма разбрах от вас,че няма да виреят).Или малки цъфтящи храсчета.Нещо,което не прецъфтява бързо или после пак цъфти.Оооо дее да имаххх голяма градинааа, мечта ми е пълна със много цветя.

# 632
Bubi99 може би мини розите ще ти свършат работа, ниски са и не заемат много място, освен това цъфтят от пролет до есен. Лилиумите също не са много високи, а има и декоративни лилиуми. За други ниски не се сещам, но може би някой от темата ще знае и за други ниски цъфтящи. Минзухар аз садих, и цъфтя само първата пролет след засаждане и следващата година дори не поникна.

# 633
Препоръчвам ниския флокс. Направо се влюбих в него. Другите ми любими цветя, които не са високи и цъфтят цяло лято са газаниите (летен гербер).

# 634
Здравейте , момичета!
Дара , чудесна е идеята за флокса ,  а летния гербер при мен не се получи.....
Нещо по специално за неговота отглеждане има ли ?

# 635
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
aко газаниите наричате летни гербери, те искат редовно поливане и много слънце. Simple Smile

ако пишете за цинии - и за тях важи, но издържат и на малко по-сух режим.

моите цинии бяха изядени от охлювите, а уж били твърди и не ги яде нищо. Cry

# 636
Аз нямам проблем с газаниите, като се има предвид, че съм пишман цветарка и съм малко на принципа "ако оцелее - добре, ако не, здраве да е". Обичат слънце, както и да се отрязват прецъфтелите цветове, така цъфти повече. Сутрин се отварят и вечер се затварят. В момента имам едно оранжево, направо грее.

# 637
И аз да помоля за консултация, подариха ми рози- рязан цвят и ги нарязах на пръчици и боднах в саксия и покрих с буркан. Сега имат филизчета, вече подпират дъното на буркана, какво да правя да го махна ли и ако се запазят , кога да ги местя в градината. Благодаря

# 638
  • SHOOT ME 10 $
Новите ми придобивки

# 639
  • SF
Красиви са!
Моите 3 бенджамина вече цяла седмица мръзнат на балкона Simple Smile Още не са променили цвета на листата си след зимата, прекарана в топлия апартамент.

# 640
и аз имам петунии Simple Smile довечера мога да снимам.
направих си кефчето да засадя петунии в мрежеста саксия с мъх.
много съм доволна от себе си Simple Smile

# 641
Здравейте, дами. Аз съм начиещ любител на растенията. Миналата година си купих едно Алое Вера и вървеше много добре, но сега нещо му има. Ще прикача снимки, надявам се, че някой ще успее да ми помогне. Стои до един прозорец, но не точно върху перваза и между растението и прозореца има перде, засадено е в торф. Не знам каква друга информация да дам. Дано това да е правилното място за въпроса ми.  
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 12 апр 2019, 14:11 от AnMary

# 642
Здравейте, дами. Аз съм начиещ любител на растенията. Миналата година си купих едно Алое Вера и вървеше много добре, но сега нещо му има. Ще прикача снимки, надявам се, че някой ще успее да ми помогне. Стои до един прозорец, но не точно върху перваза и между растението и прозореца има перде, засадено е в торф. Не знам каква друга информация да дам. Дано това да е правилното място за въпроса ми.  
Скрит текст:

бих казала "слънчев пригор", което е като изгарянето на кожата, когато стоиш за първи път на силно слънце на плажа. Simple Smile

не е фатално, но няма да се оправи, трябва да махнеш изгорялото листо.
Simple Smile

Последна редакция: пт, 12 апр 2019, 20:21 от bubanka

# 643
А това листо също ли страда от същото, защото изглежда по различно от останалите, които просто са потъмнели ?

# 644
вече и аз не съм толкова сигурна.
ако е от пригор и те ще омекнат по-късно.
но точиците на третата снимка ме притесняват.

аз бих изрязала болните листа до здраво и бих наблюдавала.

Общи условия

Активация на акаунт