Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 8

• 54 975
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
Кате, успех! Hug
Аз не мисля, че пропускът е някаква спънка,
и без това много силна ми се вижда тази стимулация.
Стискам ти силно палци! Hug

# 586
  • София
Благодаря ви момичета за подкрепата. Значи много за мен.

# 587
Хормоните не са категоричен показател. При мен са варирали от хиляди до стотици. Става въпрос за Е2, който би трябвало да показва броят зрели яйцеклетки. Дано имаш успех с извадените във вторник. Да, цялата ситуация е напрегната около теб и няма как да се успокоиш. Просто се старай да не пренавиваш напрежението в теб допълнително.
Момичета, това че Естрадиолът е показател за брой зрели яйцеклетки вярно ли е? Моят в деня, в който поставихме таймирали инжекция беше 3300 pmol/l и от 4 фоликула не извадихме яйцеклетка. Казаха ми, че няма, фошикулите били празни. Чудя се това възможно ли е? Очаквах да са незрели, некачествени, да не се оплодят, ама въобще да няма ...

# 588
pepinaD, всъщност няма такова понятие "празен фоликул".
Яйцеклетка има, но е некачествена или незрязряла, залепя се за стената на ф.
и не може да се извади. Най-вероятно се е получило така от силната стимулация,
защото е малко вероятно пък и четирите да са празни.
Също така Естрадиолът невинаги е надежден показател,
познавам момичета, които са били с хубав Естрадиол,
и накрая няма качествена я.
Болките минаха ли ти?

# 589
Аз също мислех, че няма празни фоликули. Затова попитах доктора какво има предвид - не е имало яйцеклетки или не са се отлепили от стената на фоликула. Той каза, че не е имало. Дори каза, че виждал недоверието в очите ми, но било така. Аз не очаквах да са супер качество, но се надявах, че ще извадят поне 1-2. Ще видим на спонтанен цикъл как ще е. Ако пак няма, явно не произвеждам, въпреки фоликули, които имам всеки месец.

# 590
Аз също мислех, че няма празни фоликули. Затова попитах доктора какво има предвид - не е имало яйцеклетки или не са се отлепили от стената на фоликула. Той каза, че не е имало. Дори каза, че виждал недоверието в очите ми, но било така. Аз не очаквах да са супер качество, но се надявах, че ще извадят поне 1-2. Ще видим на спонтанен цикъл как ще е. Ако пак няма, явно не произвеждам, въпреки фоликули, които имам всеки месец.
Този доктор така скопоса моя приятелка,
че не искам да го коментирам колко е "кадърен".
Момичето сега е бременно от първи опит в Бахчеджи,
след като претърпя няколко интервенции там.

# 591
И на мен ми се струва странно,при такъв естрадиол да няма зрели яйцеклетки.Мисля,че ги е изпуснал.Ако не е тайна кой е този лекар?

# 592
И на мен ми се струва странно,при такъв естрадиол да няма зрели яйцеклетки.Мисля,че ги е изпуснал.Ако не е тайна кой е този лекар?
Владимиров. На друга съфорумка, Ваня, ти я познаваш - Дес,
поискал, без да се знае още какво ще правят, 8 хиляди лева,
като не й дал почти никакви шансове.
А тя в ТР даде много по-малко от 8 хиляди.

# 593
Владимиров е докторът. Не мога да коментирам качествата му, засега съм с леки резерви. С добра успеваемост е. Прие да работи с мен, въпреки възрастта ми и изчерпания в резерв. Ще мисля на къде и как да продължа след като се отърся от емоциите.

# 594
  • София
Не знам. Аз при първата стимулация имах е2 х 1000 на ф= към 5000 за 5 ф. Извадиха 1я. Четох и аз, че нямало напълно празни ф, а просто прецакани я в тях. Говорих и с док, и с ембриоложката. Казаха, че наистина 4ф са били напълно празни. Можело всички да са така, можело и да е грешно реагиране на конкретна стимулация в конкретния цикъл. При втората от всички 4 налични големи ф извадиха я.

# 595
  • София
Хормоните не са категоричен показател. При мен са варирали от хиляди до стотици. Става въпрос за Е2, който би трябвало да показва броят зрели яйцеклетки. Дано имаш успех с извадените във вторник. Да, цялата ситуация е напрегната около теб и няма как да се успокоиш. Просто се старай да не пренавиваш напрежението в теб допълнително.
Момичета, това че Естрадиолът е показател за брой зрели яйцеклетки вярно ли е? Моят в деня, в който поставихме таймирали инжекция беше 3300 pmol/l и от 4 фоликула не извадихме яйцеклетка. Казаха ми, че няма, фошикулите били празни. Чудя се това възможно ли е? Очаквах да са незрели, некачествени, да не се оплодят, ама въобще да няма ...
Аз не съм специалист изобщо, но някъде бях чела, че Естрадиола преди пункция трябва да е 200-300 на фоликул над 18 мм, не било хубаво нито да е по нисък, нито по висок. Подробности обаче защо и как не мога да дам, просто се сетих, че бях попаднала на това инфо, четейки поста.

# 596
Сиси, това не е така. Не искам да го защитавам, но никога не ми е говорил за пари. Има ценоразпис в сайта му, всеки може да го види. Една процедура е между 2700 и 3200, в зависимост от оплождането. Включва пункция, оплождане и трансфер. Плащаш само това, което е направено. Прегледите и изследванията по време на процедура се заплащат отделно, лекарствата - също. Цената се вдига от цената на лекарствата, работи с много силни стимулации. Аз съм платила около 450 лв. за 5 прегледа и хормони на всеки преглед и 450 лв за пункцията вчера. Лекарствата си ги купуваш от където искаш.

# 597
pepinaD, точно така й е казал, самата тя се чудеше на каква база и иска тези пари
и как ги е изчислил.

# 598
Пепи,ако опитът ти е самофинансиран и не си по фонда,наистина може да помислиш за опит в Бахчеджи.Дъщеря ми не успя при Карликая,но много момичета успяха.Докторът не се плаши от висока възраст и заплетените случаи за него са предизвикателство.Не искам да кажа нищо лошо за Владимиров,но ако сменяш клиниката..Бахчеджи е добър вариант.

# 599
Благодаря Ваня, аз също го обмислям.В София нямам много алтернативи. Повечето не работят с жени над 40 или се чака по 1 година, а аз нямам време. Даже вчера мислех да отида до Турмед, но бях много зле след пункцията и не успях. Проблемът ми е, че не мога да отсъствам от работа до 18-20 число на месеца, а не знам дали ще може да се планират нещата да се случват в последните 10-12 дни на месеца.

Общи условия

Активация на акаунт