Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР- тема 8

• 55 012
  • 742
  •   1
Отговори
# 465
Аз също съм с 2 хистероскопии миналата година и вече почти пети  месец след отворена коремна операция заради миоми и полип. И на мен ми казаха да изчакам 6 месеца преди опитите. Каква ирония, с amh 0,05 и fsh 40 все едно ще стане каквото и да било. Дали са достатъчно 6 месеца (ако някоя от вас има опит), или така ни казват, за да не ни откажат от операциите? При мен всичко беше наред през юли на контролен преглед, а следващия реших да е направо през ноември, когато ще се надявам на разрешение за опити. Как преценяват зарастването на тъканите? С обкновен вагинален ехограф? При операцията тръбите са ми били ок, но все се притеснявам дали при зарастването след коремна не може да се случи проблем. Понякога на работа се налага да вдигам 5-10 кг, понякога и повече. Вече по-рядко се пазя от това, уж "за да се стягам", за да тренирам всяка част от тялото си. В началото разбира се се пазех, просто вече се старая да се пренастройвам.

# 466
  • София

mandaria,

ти не направи ли стимулация и замразяване на я/ембриони преди операцията?

При мен я отлагат, защото всички лекари са единодушни, че трябва да съберем материал. Вероятността операцията - самият стрес за организма да убие или омаломощи яйчника - предвид възрастта и я резерв - намален - е значителна.

# 467

mandaria,

ти не направи ли стимулация и замразяване на я/ембриони преди операцията?

При мен я отлагат, защото всички лекари са единодушни, че трябва да съберем материал. Вероятността операцията - самият стрес за организма да убие или омаломощи яйчника - предвид възрастта и я резерв - намален - е значителна.

Никога не съм правила нищо по въпроса, защото не съм предполагала, че имам проблем. Т.е. цял живот съм се пазила от непланирана бременност. А репродуктивните хормони пуснах месец преди коремната, бях стресирана от резултатите и никой не пе мосъветва да правя каквото и да било преди операцията при положение, че отидох за консултация за забременяване с миомите. След хистероскопиите fsh беше 4, ако мога да се доверя на резултатите на Р...с, а година след това - 40 (в репродуктивна клиника). Сега се зобя с витамини и добавки и се моля всички лоши стойности да са лабораторна грешка. Имам проблеми и с ендокринната система (хипофиза и щитовидна). Просто все по-често се питам дали след месец да започна с някакви опити (ин витро и ин виво). Което разбира се само операторът ми може да каже, но се зачетох в последните коментари и Sad отново паника

# 468
  • София
mandaria,

с паника няма да стигнем далече. Вярвай, приемай добавките, храни се пълноценно. И аз това опитвам да правя.

Стискам палци от сърце.

Всякакви чудеса се случват. Flowers Four Leaf Clover

# 469

Eemona , не мога да ти изпратя съобщения, нещо си забранила...

# 470
Момичета, попаднах на инфо, че не се препоръчва шоколад след трансфер. Аз си изяждам по 2 блокчета черен шоколад на ден и се зачудих дали е фатално.

# 471
  • София
на мен преувеличено ми се струва  Rolling Eyes
с какво пък ще навреди?

# 472
Момичета, попаднах на инфо, че не се препоръчва шоколад след трансфер. Аз си изяждам по 2 блокчета черен шоколад на ден и се зачудих дали е фатално.
Аз при първия трансфер и по време на стимулацията ядях шоколад, резултат - 0, при втория трансфер и по време на стимулацията - нито кафе, нито шоколад, абсолютно въздържание от каквото и да е сладко, резултат - 0.
То очевидно,ако е писано да стане, ще стане!!

# 473
Бамба, и аз смятам, че е прекалено, както и доста други забрани след трансфер. Ама си викам за успокоение на съвестта да попитам и без угризения да си нагъвам шоколада Grinning

# 474
  • София
аз след първия трансфер спазвах всичко което бях прочела, без кафета, алкохоли, шоколади, ядох ананас, и още работи имаше, ама вече съм ги забравила. болничен си взех даже.
после лека полека на всеки следващ трансфер отпаднаха всичките тия работи.
даже веднъж лекаря ми ми каза че чаша вино или бира съвсем няма да ми навреди, напротив действа много успокояващо.
та на най-успешния трансфер си хапвах каквото си исках, кафе си пиех стандартно, вечер си пийвахме с мъжа той чаша вино, аз половин чаша. на работа ходех и се случиха нещата.
прекаляването на нещо сигурно влияе, ама в нормални количества ми се струва че нищо не вреди.

# 475
И аз така знам, но черният, натурален,
който е с високо съдържание на какао, е полезен.
Не мисля, че е фатално, ама го избягвай, също и кафето.
Стискам ти силно палци! Hug

# 476
По етикет шоколада, кофеина... предизвикват контракции. Също така и абсолютно всички чайове, без плодовите. В тях също има кофеин. Но според мен всеки организъм сам си подсказва от какво се нуждае или не. Вслушвайте се. Умерено.
Сладкото като цяло не е полезно изобщо, захарта. Теорията е че предизвиква възпаления. Ето например гъби, дори като си настинал и приемаш АБ трябва да спреш сладкото и шоколада. Алергени са. Доста отрицателни качества, а толкова наслада носи.
Аз като бях бременна, преди да разбера, сама се отказах от кафето и шоколада. Просто ми се повдигаше от тях.

# 477
Аз ям само 85% черен шоколад, по 2 блокчета на ден. Малко ми е странно  за контракциите - нали шоколада  съдържа  магнезий,  пък той се препоръчва  при контракции...

# 478
Колкото е по-черен толкова повече кофеин има.

# 479
Това получих на съобщения !!!!

Здравейте!

Последователните постове са забранени. Имате възможност да редактирате предишния пост до 24 часа след публикуването му. Моля, възползвайте се от тази възможност тъй като всеки след първия се изтрива, а при системно нарушаване на това правило, се ограничава профила на потребителя.
Поздрави!
Гледам че вие си пишете какво е това тогава което аз получих Anguished

Последна редакция: пт, 12 окт 2018, 18:46 от tsvetentse

Общи условия

Активация на акаунт