Гримиране - идеи и техники (Тема №71)

• 55 822
  • 763
  •   1
Отговори
# 540
Любим ми е ББ за мазна кожа на Garnier.

# 541
Хър Пробвала ли си да нанасяш коректор с влажен бюти блендер? При мен се оказа, че само по този начин ми харесва как изглежда коректора, иначе все ми се струва, че се впива в невидими линии и бръчки и ме състарява. Много рядко нося коректор, само когато съм много недоспала, смесвам го с 1-2 капчици течен хайлайтър и го нанасям с влажен бюти блендер.
Crystal Noir, мислех и за такъв вариант. Но нямам такова животно вкъщи. Имах един фалшив, който взе да ме нерви и го хвърлих. От това, което се намира по магазините в БГ кое е подходящо за подобни цели.
С пудра пробвах, но нещата не изглеждат особено по-добре. Допускам, че и самият коректор може би трябва да е по-рядък като консистенция.

# 542
Хър Пробвала ли си да нанасяш коректор с влажен бюти блендер? При мен се оказа, че само по този начин ми харесва как изглежда коректора, иначе все ми се струва, че се впива в невидими линии и бръчки и ме състарява. Много рядко нося коректор, само когато съм много недоспала, смесвам го с 1-2 капчици течен хайлайтър и го нанасям с влажен бюти блендер.
Crystal Noir, мислех и за такъв вариант. Но нямам такова животно вкъщи. Имах един фалшив, който взе да ме нерви и го хвърлих. От това, което се намира по магазините в БГ кое е подходящо за подобни цели.
С пудра пробвах, но нещата не изглеждат особено по-добре. Допускам, че и самият коректор може би трябва да е по-рядък като консистенция.
Много хубав съвет за бюти блендъра. Не помня от къде, но имам едни гъбички, малки но много в пакет. Мекички са и вършат почти същата работа. Това в случай, че не ти се дават пари за оригинален бюти блендър. Единственият начин да нанеса нещо под очите заради мимическите бръчки (разбирай озарител, коректор не ползвам) е с влажна гъбичка. И в някои случаи с малка четка запечатване с перлите на Герлен, но много леко. Тях малко и като хайлайтър ги ползвам понякога. А ти си много права, че ако продукта е по-рядък като консистенция е по-добре когато имаш бръчици. Ако можеш пробвай някой път с YSL touche eclat, мисля ще ти хареса.

# 543
Изключително рядко слагам коректор под очите (1-2 на 3 мес), пoлзвам миниатюрно количество над озаряващ крем (в момента комбинацията ми е Origins A Perfect World SPF 20 Age Defence Eye Cream + Shiseido Natural FInish Cream Concealer 2 light-medium) или смесвам крем с коректор. Запечатването е абс. минимум и гледам да не е с матиращите пудри, които слагам по Т-зоната си. Влажен бютиблендър e винаги, винаги добра идея,  когато се гони естествен и лек завършек ИМХО, абсолютно съгласна с Crystal Noir.

Последните ми 2 ББ крема (мазна кожа, естествени) - Shiseido Perfect Hydrating BB Cream SPF 35 (за студените месеци) и много по-евтиният и чудесен Rimmel BB 9-in-1 Matte Beauty balm.

По какво съм пощуряла от 2 дни - грим от Pat McGrath (Pat McGrath MBE is a British make-up artist. She has been called the most influential make-up artist in the world by Vogue magazine) за ревю на Anna Sui (Anna Sui is an American fashion designer from Detroit. She was named one of the "Top 5 Fashion Icons of the Decade" )
Като се абстрахираме от венцехвалните имена, цитирани във връзка с тази визия, просто ми харесва естетиката - има цвят, но не много, има negative space, има графичност също, може да бъде деликатно изпълнено, може и драматично Grinning

Последна редакция: вт, 04 дек 2018, 17:27 от Agent Provocateur

# 544
  • София
Агентче, с тези красиви бохо дрехи, кой ти гледа грима!
Този тип грим обаче го слагам в графа много празничен. Заслужава си експеримент за предстоящите поводи Simple Smile

# 545
  • България моята родина
Днес пробвах по вашия съвет други цветове и мисля,че все по-добре се случват нещата.Доволна съм от сенките на Revolution,въпреки  че нямам база за сравнение с по-хубавите марки.За този ценови клас ме устройват и вече 5ти час не са мръднали.Ще кача снимка в скрит текст и цялостен грим и ще я премахна скоро,моля не ме цитирайте.
И благодаря за съветите и идеите на всички тук много неща научавам от вас.

Последна редакция: вт, 04 дек 2018, 21:05 от Gapamilo9292

# 546
  • Пловдив
На мен не ми харесва отделната линия от сенки над подвижния клепач. Наблюдавам я тази тенденция от известно време, но имам чувството, че е непочистен тридневен грим. Иначе всичко останало си е много мое 😍.

# 547
Gapamilo, все по-добре се получава. Браво. Пробвай и с опашка на очната линия и малко да оправиш формата на веждите.

# 548
  • България моята родина
Опашка не направих нарочно,защото имам чувството,че прави визията по-официална за ежедневието,а и щях да направя две различни и щях да трия да се ядосвам Joy
Веждите са ми огромен проблем едната е по-различна от другата,трудно ми е да ги оеднаквя,но и за там ще си трябва тренинг доста.Благодаря за съвета Blush

# 549
Каква си сладурана Simple Smile аз бих препоръчала още малко блендване на сенките, иначе според мен е сполучливо.

# 550
  • България моята родина
Г-жа Вейдър благодаря.Надявам се ,че ще става по-добре,пък и гледам с годините се налага да се нанася все повече грим.Преди няколко години не ми пречеше да излизам без фондьотен и т.н. а сега като изтрия грима виждам вече и сенки под очите и други настъпващи промени,въпреки че не съм толкова възрастна Grinning

# 551
С подходящата грижа и практиката ще става все по-добре. А умело нанесеният грим може да свали известно количество години, особено при дами 50+.

# 552
Този тип грим обаче го слагам в графа много празничен. Заслужава си експеримент за предстоящите поводи Simple Smile
Нали!? Grinning

Девойки, кои палитри на Urban Decay са ви любими, че текат едни разпродажби, но нямам време да чета/гледам ревюта за толкова продукти? Аз съм топла, имам Heat, Heat mini, Naked Basic, Naked Ultimate. Ще съм благодарна да споделите, а защо и не да ми кажете да си седна на задника и че нямам нужда от повече :О
(вчера грабнах едно червило + молив и гледах тъпо палитрите цели 3 мин)
Работя си тук и си мисля за въпроса на Гапамило. Ето това видео не успях да намеря онзи ден, пускала съм го и преди, за основен грим за мен и според мен е чудесно. Всичко по-екстравагантно е надграждане след като се усвоят основите!

# 553
Това видео не е ок. Първо е демонстрация върху твърде младо лице, което няма нужда от толкова грим и продукти, второ не е приложимо за дами около 40-те.

Аз лично харесвам видеа-та на Андреа Али. По-реалистични са и доста по-практични.
https://www.youtube.com/channel/UCcng5aBy0ZmX7g2PfHf4gJA

# 554
На essence някой пробвал ли е ББ крема или CC крема им.

Общи условия

Активация на акаунт