Гримиране - идеи и техники (Тема №71)

• 55 800
  • 763
  •   1
Отговори
# 600
ЗДравейте,препоръчайте ми очна линия която не се размазва? Tired Face

# 601
  • в 1001-та нощ
ЗДравейте,препоръчайте ми очна линия която не се размазва? Tired Face

На МАС.

# 602
Agent Provocateur много ми хареса това момиче, точно мой тип е. Влогове не следя, хеле пък бюти влогове, но тая мацка ме спечели.
Този номер с лекото размазване на червилото го правя от 20 години сигурно.
Не съм обърнала внимание, отскоро следя тук темата, но с удоволствие ще я погледна. Изглежда много мой тип, благодаря.
По темата с цветовете – не харесвам цветове по очите, в определени случаи опушен грим в сивата, кафявата гама или цветна спирала. По очите си играя с различни нюанси хайлайтъри, когато искам повече цвят.
Радвам се, че ви харесва Simple Smile Глътка свеж въздух ми е, Виолет, много вдъхновяваща да излизам от канона!

Flip - и аз изкл. рядко очертавам, но защото имам обратния на твоя проблем и особено с по-ярко червила винаги ми се е струвало някак твърде прекалено и вулгарно - голяма и ярка уста, че и очертана! Но с годините и обемът и контурът изчезват при мен, та да не се заричам и аз - може да почна да очертавам през ден Simple Smile
https://www.youtube.com/watch?v=7OCes9Eubxs

Basila - сподели, моля, за хайлайтърите по  очите! Какви, колко и къде ги нанасяш?

Какво щях да пиша - а, да - стиковете за контур - моите любими стари Криолан и отскоро и 2 на АБХ.
Купих си нюд матови сенки на KVD Simple Smile)))
(смея се, че нали ви проглуших ушите за цветни палитри онзи ден и крайна сметка пак не купих шаренко и лъскавко,  но пък си купих 4 нови ружа, които са х3 в кутия, та съм с 12 нови ружа - като ще е гарга да е шарена!)

Последна редакция: сб, 08 дек 2018, 20:29 от Agent Provocateur

# 603
Здравейте, ще бъда кратка:
1. Как се гримира лице с такава форма?
2. Как да си оправя веждите (не искам микроблейдинг)

Скрит текст:

# 604
Извинявам се за директния отговор, но ще го направя.
1. Отговорът за грима е дълъг и сложен.
2. Веждите не могат да се оправят без микроблейдинг. Паднали са в следствие на общо смъкване на кожата. Могат да се вдигнат и с ботокс в челото всъщност и после обикновена пинсета ще свърши работа. При това всичко ще е временно.

# 605
Извинявам се за директния отговор, но ще го направя.
1. Отговорът за грима е дълъг и сложен.
2. Веждите не могат да се оправят без микроблейдинг. Паднали са в следствие на общо смъкване на кожата. Могат да се вдигнат и с ботокс в челото всъщност и после обикновена пинсета ще свърши работа. При това всичко ще е временно.

Веждите ми са си такива откак се помня. За грима имах предвид как се контурира и хайлайтва в общи линии..

# 606
Отговорих според заданието. Веждите няма как да са такива по рождение, смъкнати са. За контуриране и всичко останало пише в началния пост на темата, както и къде ли не.
Мисълта ми е, че не се влиза в тема поредно издание само за да се пита за какво изобщо се пише в тази тема.
По-добрите души могат да дадат линк към първа страница или каквото искат. Коледа е все пак.

# 607
  • София
Какво смъкване, какви 5лв Laughing
Това е млад човек. Без бръчки и някакви кофти неща по кожата си.

Видът на грима не е само според формата на лицето, а според предпочитанията, повода и други. Аз лично не рабирам въпроса особено. Но все пак:
Това е относително правилна форма на лицето, с леко смъкнат клепач, т.е. очна линия би била странна и по- трудна. Леко опушен грим би отивал най- много на подобни очи според мен. Няма смисъл от еквилибристики като cut crease. Не че не могат да се докарат, ама просто не пасват добре и не стоят в пълния си блясък. Очите са широки и като се опушат няма да стоят мънички, а готино. Като под опушен нямам предвид само чернилка, просто като тип грим- в най- различни гами.
Устните са сравнително плътни и къси, плътното очертаване с червилото също ще стои т.е., няма нужда да се разнася с пръст (ако не иска) като в горното видео.

# 608

Веждите са смъкнати и явно и тя го знае, щом пита как да ги оправи.

# 609
Според мен с правилното оскубване с пенсета и после с молив или помада биха се повдигнали, за да отворят окото. Виждам, че веждата има горница, така, че търпи такава промяна.

# 610
 По мое мнение веждите имат нужда от добро оформяне на формата, да се вземе на специфични места отгоре и отдолу, дори да се направят по-тънки, а после да се корегира формата с помада за вежди или молив. Определено не са нужни ботокс или опъване при такова младо момиче.
Що се отнася до грима на лицето, не слагай силен контур, по скоро само леко бронзиране по краищата на челото и за лек цвят на скулите.
Гримът на очите можеш да го вдигнеш с една идея по-ногоре от естествената сгъвка, за да се вижда по-добре при падналия клепач. Очна линия по-тънка и с хубава опашка определено стои добре.

П.С. ще си поиграя да ти едитна снимката по отношение на веждите, за да видиш каква форма имам предвид.

# 611
  • София

Веждите са смъкнати и явно и тя го знае, щом пита как да ги оправи.

Това е много грубо Sad
Момичето е на няма и 27/8 години, как ще е със смъкнати вежди и кожа.

Ако няма какво да кажем, по-добре да си замълчим, вместо да обидим човек и да му нанесем комплекси.
Защо сте такива, бе, хора.

# 612
bethefirst, ще следя с интерес какво ще ти предложат, защото и моите вежди са подобни като височина.
Струва ми се, без изобщо да съм експерт по темата, че клепачите ти са леко паднали (като моите) и затова имаш малко като по-ниски вежди.
На мен рисуване с боя ми ги прави хубави, но е ужасно нетрайно - на 2 дни трябва, че боята пада от вода. Тъй като ми писна от това, си ги рисувам с молив

При всички положения, за веждите специално - отиди на козметик, за да ти ги оформи. Освен, че отскубват с пинцети, част от космите ги и подстригват. Защото ако ги си правиш сама, има опасност да ги направиш прекалено тънки. А косъмчетата по веждите не винаги растат отново. И остават перманентно тънки.

Последна редакция: нд, 09 дек 2018, 20:20 от Luchia^^^

# 613
  • София
Има скосено лице при брадичката, по- "ъгловати" вежди ще стоят добре. С лека чупка оформят такова лице. Поне на мен ми допада.

Може да са надолу, но не са смъкнати с кожата. Щото момичето е младо и не виждам смъкната кожа аз. Голям зор да се изкарате по темите опънати и перфектни на петдесетак, но да обяснявате на младите хора, че били смъкнати. Смешно е.

Разбира се, че има как да са такива по рождение. Както и смъкнатия клепач. И 13-14 годишни момичета го имат, надали е щото са много увиснали.

# 614
Ей това предлагам аз за веждите. Не съм експерт във фейстюн, но се постарах да се вижда нагледно какво имам предвид. Едната вежда е оправена, другата е естествена. Отиди при добра козметичка и нека ти ги оформи. След това рисуване с помада или молив за прецизиране на формата.

П.С. И аз подкрепям мнението, че е по-добре да замълчиш, ако не мислиш да казваш нещо хубаво, полезно или стойностно.

Последна редакция: нд, 09 дек 2018, 00:56 от esmeralda23

Общи условия

Активация на акаунт