Гримиране - идеи и техники (Тема №71)

• 55 782
  • 763
  •   1
Отговори
# 645
Скрит текст:
PS Абе, хора, аз ли съм единственият човек, който се потриса колко продукт ползват масово ютюбърките Simple Smile Ако аз си сложа толкова ще пада от лицето ми на парчета, като стара мазилка! Корейките ми са много по-реалистични с количествата, които ползват. Но може да е личен стил, знам ли...
Smiley Е, ти пък, все едно не си наясно, те си имат таргети – нали трябва да се продават и рекламират продукти. Важното е да изглежда внушително и достатъчно убедително.

Техниката на устните с по-тъмен нюанс в центъра на долната устна го прилагам още преди да има влогъри. Научи ме един гримьор преди "сто" години. Придава сочност и естествен вид на устните без да е гротескно или сложно.Wink

# 646

PS Абе, хора, аз ли съм единственият човек, който се потриса колко продукт ползват масово ютюбърките Simple Smile Ако аз си сложа толкова ще пада от лицето ми на парчета, като стара мазилка! Корейките ми са много по-реалистични с количествата, които ползват. Но може да е личен стил, знам ли...

Не, не си сама.
Аз ползвам много на брой продукти всеки ден, обаче количествата нямат нииииищо общо. Убедена съм и че тези с 10-те кила грим изглеждат доста по-различно, когато не са пред тези светлини.

# 647
Те ютубърките затова са с такива "идеални" кожи.
Аз лично ползвам само корейска козметика и започвам и корейски грим, като ползвам молив за вегди, къшан или бб крем и спирала това е за сега корейския грим.
Харесвам как корейките поставят сенки и     
Лип тинт.

# 648
Сенките за базов цвят могат и с розов и с жълтеникав цвят да са, има всякави. Изборът има ли значение спрямо подтона на кожата? И изобщо различните цветове такива, придават ли според вас различен ефект?
Както и можете ли да ми кажете тук в Сефора и Дъглас, не онлайн, кои марки палитри сенки има?

# 649
По-скоро при избора на цвят за преливане има значение цялостният цвят на грима, който ще правиш. Ако примерно ще правиш лилав грим, ще избереш светлолилав или розов цвят за преливане. Ако ще правиш топъл грим в кафявата гама, ще избереш съответно топъл бежов цвят за преливане. Цялостният очен грим може да е съобразен с подтона на кожата, с цвета на очите, с цвета на червилото, на дрехите, на куп неща.

В Сефора има Urban decay, Too faced, Becca, Kat von D, Benefit. В Дъглас има Pretty vulgar, theBalm, Smashbox. И в двете има и типа марки гримове за госпожи над определена възраст от типа на Кларанс, Ести, Диор и тн., които аз лично не поглеждам.

# 650
Много, много ми харесаха омбре устните в поста на Агент  Heart Eyes
С какви червила /освен показаните Диорски/ го правите това? И задължително ли по-тъмният нюанс се полага с четка?

# 651
😂😂😂, поне с Диор, ако не с Шанел!
Извини ме, развеселих се, защото при добро желание става и с молив и вазелин, без майтап!

Ето от тези каки го научих аз:
https://youtu.be/GvU-hdnVdBc
https://youtu.be/h5pv7vhH2ks

Точно количеството ме втрещява, с фдт-ти, което масово слагат за 1 грим аз се правя 3 дни 😂 иначе и аз обичам да имам много продукти, че да си мисля, че много се поддържам 😂😂😂

Я кажете, девойки бивши, с какво си съобразявате цвета на ружа!? С червилото, с очите или как?

# 652
Винаги с червилото и грима на очите.

# 653
Агент, благодаря за идеите, много полезно!

# 654
Много са сладурски тези корейки Simple Smile Ще го пробвам и аз това с по-тъмния нюанс в средата. Надявам се след това поне да не ме спират на входа на дискотеките за лична карта Laughing

Ружът го съобразявам с червилото, сенките и дрехите, макар че днес сутринта по едно време доста се чудих какво ще стане, ако сложа коралов руж на лилави сенки и червено червило. Е, за жалост нямах много време за експерименти, но някой ден ще пробвам да видя.

# 655
  • Бургас
Съобразявам го с червилото,сенки не използвам често и не се интересувам от палитри.Спирала ми е абсолютно достатъчно.

# 656
  • Пловдив
Ружът го съчетавам с грима на очите, без значение молив ли ще е само или и сенки, а пък червилото съобразявам с крайния резултат, като понякога това налага само гланц. Това е в кратце, иначе вие знаете, че не е толкова просто една жена да реши с какво червило, руж или хайлайтър да е 😂🤦♀.

И друг път съм споменавала, че ползвам много пестеливо тониращи продукти ( мярката ми е - лещено зърно максимално ФДТ), защото каквато и база и подготовка да подложа, кожата ми не понася наслагване и плътни слоеве грим. Суха е и сравнително тънка, и след има няма два часа, когато бъде абсорбирана и последната молекула “влага”, започва т. н. свличане, чувство на опъване, цялостен дискомфорт в областта на лицето. По тази причина и нанасянето на пудра е само един повърхностен щтрих, колкото да кажа, че ползвам 🤷🏼♀.

Последна редакция: вт, 11 дек 2018, 10:04 от AlexaS

# 657
  • София
С ружовете при мен е голяма борба. Повечето не ми отиват. Затова като си намеря някакъв нюанс, който ми стои що-годе добре, а не като нещо, с което съм си нацапала бузите, слагам го с всякакво червило и сенки. Simple Smile

Една позната ми каза,  че за подходящ нюанс руж се ползвала следната "техника" - заставаш пред огледалото без грим, биеш си няколко шамара по бузите и гледаш естествения цвят на лицето след шамарите - ето това бил най-добрият нюанс руж. Simple Smile   Пробвах го и установих, че не ставам нито розова, нито червена, нито коралова, нито кафява, нито прасковена... почти не си сменям цвета... (Дали това не означава, че съм от типа хора, които би трябвало да ходят без руж?)

Вие как си намерихте подходящите нюанси руж? (Има ли полза човек да си запише час за грим?) Или просто с тестове пред огледалата в Сефора, Дъглас и т.н.?

# 658
  • София
Аз уж с очите съобразявам ружа, въпреки че днес съм със златно-розово-прасковени сенки и сливов руж. Според мен не е въпрос на цвят, а по-скоро на нанесено количество.

# 659
  • някъде под слънцето...
Не харесвам руж на себе си, дори и да е нанесен от професионалист.
Използвам бронзър и хайлаитър много пестеливо.

Грим при професионалист е добра идея .Още по добре е да се направи сравнение между работата на няколко такива.
Виждаш различни гледни точки  за визията си и се ориентираш кое е по добре.

Последна редакция: вт, 11 дек 2018, 10:12 от sl

Общи условия

Активация на акаунт