Гримиране - идеи и техники (Тема №71)

• 55 786
  • 763
  •   1
Отговори
# 660
Според мен шамарите са били леки, Laughing Laughing, майтапа настрана, напоследък съм фен на печените ружове на флормар си взех цвят 05, страхотен даже не мога да го определя към коя гама спада. Пробвах го на топъл грим, на по-студен пак като универсален ми е.

# 661
Аз харесвам по кафеникаво-златисти ружове, или директно използвам бронзъра и за руж. Тъй като си имам леко по розови бузи, понеже имам едни капилярчета, мразя розов руж.
Така че нищо не съобразявам със сенките или червилото, просто ако слагам руж той винаги е в златистата гама в много малко количество

# 662
Аз от експериментите си забелязах, че когато очите преобладават в студената гама, слагам пестеливо бронзър в топла гама за баланс. Обратното (сенбки в топла гама и студено розов руж) обаче върху мен не ми харесва. Червилото го съобразявам с цялостния изглед. Сега зимата, обичам силно подчертани очи и нюд устни.

# 663
Съобразявам го с червилото,сенки не използвам често и не се интересувам от палитри.Спирала ми е абсолютно достатъчно.

И аз така. Вместо сенки нанасям на клепача много пестеливо течен коректор, колкото да изравня цвета. Затова държа на качествена спирала и ви следя за нови попълнения  Heart Eyes
Руж не ползвам, не ми стои добре, споделяла съм и друг път. Или по-вероятно е аз да не го нанасям по начин, който е подходящ за моето лице, което е квадратно, с изразени скули. Но не ми е проблем, харесвам се и без руж. Хайлайтъри имам доста, като най-често ползвам пресовани метеорити, за което благодаря на Денси!
Да задам един въпрос - някой ползва ли Dior Addict Lip Glow Color Reviver Balm? Добър ли е? Търся хидратация и подчертаване на естествения цвят на устните. Не е бюджетен, но ако го похвалите, го вземам!

# 664
Не ползвам често руж, ярките цветове не ми отиват без значение в коя гама са. Но имам два много приятни неутрални ружа, които почти не личат на лицето, толкова са фини и светли - с тях най-много се харесвам, в неутрално розови цветове са и стоят добре и на топъл, и на студен грим.

# 665
Не ползвам често руж, ярките цветове не ми отиват без значение в коя гама са. Но имам два много приятни неутрални ружа, които почти не личат на лицето, толкова са фини и светли - с тях най-много се харесвам, в неутрално розови цветове са и стоят добре и на топъл, и на студен грим.

Есмералда, би ли споделила кои са ружовете?  bouquet

# 666
Ружовете ми са в розовата и кораловата гама. За моята светла кожа съответно и са в светлата гама.
Слагам според облеклото – сега на светло-синьо няма да сложа коралово, на зелено-кафява-бежова гама слагам корал.
Нанасянето на ружа е много тънък момент и изглежда комично, ако не е поставен както трябва. Всяко лице има собствена архитектура и базовите насоки винаги трябва да се съобразят с индивидуалните характеристики. Нещо, което е универсално – никога не трябва да е много ружът.

Агент, с този руж ме върна преди години имах една приятелка, която много се поддържаше, козметика, грим, всичко. И като излезем, ние бяхме компания от 5 мацки тогава, тя натокана, нагласена, мига сериозно и съблазнително с едни огромни черни очи, прекрасни мигли и хоп – 2 огромни прасковени петна на бузите. Но тя имаше самоирония, смеехме се доста на ружа ѝ. Е, научихме я, но ружът всеки път е тема за смях.

Аз спазвам за моето лице следната техника – тъй като лицето ми е малко, дребно ружът никога не нанасям по скулата от ухото до устата (както има една разпространена техника). Ружът трябва да се нанесе съвсем деликатно леко под (по) скулата (според типа лице) без да стига близо до ъглите на устните. За по-лесно можете леко да се усмихнете и на изпъкналите части лекичко се мацва с мека четка, после донанасям с преливане навън. Трябва да изглежда наистина като естествена руменина и с ефекта на лек шамар. Всеки друг ефект на ружа изглежда клоунски. Поне при мен.

# 667
Elian,
Sigma Aura powder blush - rose нещо беше цветът
Misslyn - Be my blush crush
TheBalm Frat boy

# 668
Elian,
Sigma Aura powder blush - rose нещо беше цветът
Misslyn - Be my blush crush

bouquet

# 669
Elian, сега се сещам, че преди време много ползвах и TheBalm Frat boy.

# 670
  • София
В случаите, когато искам много лек и ненатрапчив руж, използвам Benefit Cosmetics Dandelion blush. Стана ми любим през последните месеци.

# 671
Хайлайтъри имам доста, като най-често ползвам пресовани метеорити, за което благодаря на Денси!
Удоволствието е мое! Heart Eyes Hug bouquet

И аз използвам много напоследък Benefit Cosmetics Dandelion blush. Открих си едно мини в несесерчето, от коледен миналогодишен календар и понеже аз без руж никога не излизам,  го нося почти всеки ден.
Препоръчвам го горещо, защото е ненатрапчив и хубав. Тип матрьошка не прави дори и доста да вземе четката.

# 672
  • София
Моето лице е голямо и с много изразени скули, все си мислех,  че ружът е излишен и правещ ме на клоун продукт, докато не се престраших преди 3-4 години да сложа. И сега нямам спирачки. Слагам почти ежедневно и експериментирам с цветове.
Избирам руж според настроението и общото излъчване, което искам да постигна. Ако се стремя към нещо естествено, тогава се спирам на пепеливо-розов, тъмно телесен или прасковен. Ако искам дързост, посягам към по-наситените цветове - лавандулово (всъщност е много особен неутрален, но по-тъмен цвят), по-наситено розово, коралово или тези с блесстящ финиш. Не нося напоследък ярки червила и ми е лесно да играя с цветовете на ружа. 

# 673
Аз слагам и бронзър вместо контур, и руж. Бе да се се намира мат'реал дето се вика.
Затова ружа го слагам леко да припокрива бронзъра и малко над него. Над ружа хайлайтър.

Иначе и аз се харесвам понякога само със спирала и без друг грим на очите, но много трудно ми се удава да не си изцапам клепачите със спирала, а после като се опитам да изтрия с клечка за уши примерно, някак ми се слягат миглите и докато ги пооправя става едно ненужно напластяване.

# 674
Аз без руж и коректор под очите не излизам. Всичко друго мога да пропусна. Всякакви ружове като цветове и консистенция ползвам, съобразявам с останалия грим по-скоро интензитета, а не цвета.

Общи условия

Активация на акаунт