Гримиране - идеи и техники (Тема №71)

• 55 830
  • 763
  •   1
Отговори
# 675
В Сефора има Urban decay, Too faced, Becca, Kat von D, Benefit. В Дъглас има Pretty vulgar, theBalm, Smashbox.

Благодаря, досега разглеждах сред тези марки какви палитри имат, но са толкова много и не знам кои точно палитри от сайтовете им ги има тук, че по-добре направо да попитам. Към кои марки да се насоча от тях? Търся си палитра с по-скоро топли тонове, класически и да има черен цвят в нея, нищо шарено или цветно. Също така да не са сухи, а по-мазни и добре пигментирани, особено черното. Не държа да са много цветовете.
Също се зачудих, а самите Дъглас и Сефора си имат техни сенки и палитри, те хубави ли са?

# 676
Струва ми се, че Too faced Semi sweet е перфектната палитра за теб според описаното. Шоколадовите палитри са ми едни от най-любимите.

Виж и Pretty vulgar rising phoenix:

Добре пигментирани са и двете, но чак мазни не са. Но и не са тебеширени или прашливи.

# 677
Хахаха, и аз имам мини Benefit Dandelion руж! Което ми напомня, че Dandelion lip gloss-a е най-наЙ-нАЙ-НАЙ любимият ми естествен глос за устни.  Ружът си проличава деликатно на моята далеч-не-снежнобяла кожа някъде след 2-3 тлъсти пласта. За девойките, които случайно са пропуснали тези чудеса на козметичната индустрия показвам Wink

Руж допреди 2-3 години слагах изключително рядко и винаги този от палитрата, която съм използвала за очите и то все на някакви вечерни, тежки макияжи. Абсолютно неразбиран от мен продукт до момента в който не се влюбих в тази визия (в списание) и както се казва "Остапа понесло" - ха това ружче, ха онова. Излишно е да казвам, че съм много по-умерена от вдъхновящите примери, но концепцията за монохромност я изпълнявам - очи=бузи ИЛИ очи=бузи=устни. И като стигне до ситуацията "стандартна" употреба на руж запецвам и гледам тъпо Simple Smile))) та реших да ви питам за малко личен опит от първа ръка, освен че снощи четох и гледах видео в кревата по въпроса! Много благодаря на споделилите!

Ето тук от 11:11
https://youtu.be/FTIfoP0zkNk?t=669
и тук:
https://www.youtube.com/watch?v=6pyRi_9gv-c
https://www.youtube.com/watch?v=S4GiCywMi38
и тук, но това е по-драматично и не за всеки/всеки ден:
https://www.youtube.com/watch?v=dFty3XoUaEY

Последна редакция: вт, 11 дек 2018, 17:33 от Agent Provocateur

# 678
Съобразявам го с червилото,сенки не използвам често и не се интересувам от палитри.Спирала ми е абсолютно достатъчно.
Да задам един въпрос - някой ползва ли Dior Addict Lip Glow Color Reviver Balm? Добър ли е? Търся хидратация и подчертаване на естествения цвят на устните. Не е бюджетен, но ако го похвалите, го вземам!
За мен е кофти продукт. Имам и балсама и глоса-нищо, което да не можеш да намериш в h&m.

Последна редакция: чт, 13 дек 2018, 07:34 от Анонимен

# 679
Имаше нещо за избора на руж според цвета на долната устна отвътре. Аз нв ползвам, бях вдигнала мерника на Глухарчето на Бенефит, обаче на хайлайтъра.

# 680
За хидратация препоръчвама две ръцв балсама на Мак, с адски сухи устни съм ,само той ме спасява.

# 681
Имам много палитри в който има ружове, който аз не харесвам и използвам върху лицето си. Но за сенки обаче са трепач.
Какви други продукти използвате с други предназначения?

# 682
  • в 1001-та нощ
Има матови течни червила на МАС, които са супер за очна линия Simple Smile

# 683
Ползвам хайлайтър като сенки.

# 684
  • София
Хайлайтър като сенки и обратно.
Червило смесено с кафяв молив за очи като сенки.
Червило смесено с пудра като руж.
Всички тези като пътувам, а мо се прави различна визия Simple Smile

# 685
  • София
Алена , супер идея за ползване на матови червила за очна линия. Тъкмо и по-голямо разнообразие от цветове Simple Smile

# 686
  • в 1001-та нощ
Алена , супер идея за ползване на матови червила за очна линия. Тъкмо и по-голямо разнообразие от цветове Simple Smile

Да, а има едно много тъмно кафяво с акцент на бордо и лилаво - за червило не става да се ползва, но за очна линия е трепач. Както и едно синьо-зелено. Разгледай ги Simple Smile

# 687
  • София
За по-лесно можете леко да се усмихнете и на изпъкналите части лекичко се мацва с мека четка, после донанасям с преливане навън.

Когато слагам руж, което е веднъж на две години, правя точно това, само че се усмихвам не леко, а с най-широката възможна усмивка и на най-изпъкналата част слагам ружа. При мен се пада точно под очите, но това зависи от лицето, за всеки е различно. Тъкмо това било начинът да имитираш естествената руменина, но нямам идея кой ми е го казал или къде съм го чела.
Това с ружа към ухото е по-скоро древна техника за контур, като не е имало хиляда вида и още толкова марки фондьотени и стикове и какво ли не, с ружа жените са се опитвали да си нарисуват скули. Според мен не стои добре с руж и почти винаги състарява.

# 688
Руж на сгъвката на окото и хайлайтър на подвижния клепач се случва да слагам. Друго не разменям. А, наскоро ползвах сетинг пудрата на ТФ цвят медиум вместо бронзър, но и за това не става.

# 689
Аз общо взето всичко си ползвам по предназначение, но ми се е случвало да използвам сенки вместо бронзър. Имам едни, които са абсолютно същия цвят като бронзиращата ми пудра и в случай, че пропусна да си я взема, когато съм на път ( понеже е по-обемна), ползвам тях.

Общи условия

Активация на акаунт