Гримиране - идеи и техники (Тема №71)

• 55 752
  • 763
  •   1
Отговори
# 690
Аз редовно използвам за контуриране светли сенки от комплект за вежди с пепелив подтон, получава се чудесно.

# 691
  • София
От години използвам течни червила като очни линии. При чувствителни очи не е препоръчително обаче, хубаво е да се знае. Освен това някои червила оставят като стейн върху клепача по-дълго време.
Бронзъри, контуриращи продукти и ружове слагам и за сенки. Сенки много често използвам като хайлайтъри.
Ако имам проблем с преливката на някои цветове на очите използвам пудри за междинната преливка.

# 692
Wayne Goss имаше доста добро видео, в което обясни защо apples of the cheek е старомодният подход, който на всичко отгоре и състарява. Чак тогава ми просветна защо години наред не носех руж и в редките случаи като опитвах, не се харесвах. А съм била твърде далеч от възрастта, в която да се притеснявам за оптическо или фактическо увисване на кожата.
Но да, някои злоупотребяват с "ружа към ухото" и го теглят и наслояват все едно е контур, факт.

Използвам си ружа (MUG - Bliss, прилича много на Мелба) като преливащ цвят при сенките или пък самостоятелна. Бронзъра също го използвам върху очите. Но това е сякаш, не съм фенка на кремообразни продукти и преливането им, съответно червило като руж няма как да сложа.

# 693
Аз понякога слагам руж на устните. Имам предвид върху балсам или кремообразно червило леко потупвам с малка четка. За лек блясък или леко изменяне на цвета.

# 694
  • София
Оползотворявам неуспешните покупки на някои ружове (които не изхвърлям) в сенки. На клепачите стоят ок Simple Smile

Пробвала съм и бронзъри да слагам като руж.

# 695
Как ще се сложи руж си зависи и от визията, която гониш, не само от формата на лицето, ИМХО.
Матови червила ползвам като сенки също... или като база за сенки, когато гримът ще в същата гама. Много малко количество, с потупване. Искам да опитам глос върху сенки Simple Smile

# 696
Определено е така за ружа. Има много различни начини на поставяне в зависимост от визията, която искаш да постигнеш. Може да се постави от средата на скулата до челото или да обхване и клепач дори. Също така доста зависи и от формата на лицето. Кръгло лице като питка не търпи руж като продълговато или квадратно.

# 697
  • някъде под слънцето...
Лицето ми не е кръгло, като питка.Имам изразени скули,  бледо жълтеникав  тен ,   стъклено прозрачни очи За капак съм брюнетка .С две думи "трагедия отвсякъде" няма техника на поставяне , марка или нюанс руж с който да се харесвам.
При професионален грим уточнявам, че не искам руж.За толкова професионални  грим сесии веднъж не съм се харесала с руж.
Трудна работа тепърва да се харесаме.
През лудата ми младост съм се плескала като за световно(не че имаше кой знае какъв избор тогава, но определено  като идея съм била  на грешната позицуя).
Добре, че по някое време попаднах на професионалисти, за да осъзная, че не важно колко цвята  от коя марка ще използвам и как ще ги прелея, а кое ме представя на макс.
Най доброто е , човек да пробва професионален грим.
Не този на консултант в магазин  на дадена марка,  а такъв от професионалист.
И не само при един гримьор.
Докато когато вземеш огледлото след сесията и   не не кажеш  WaW това аз ли съм?
Продукти  не по предназначение:
пестеливо бронзър в свивката на клепача,  хактлайтър( цвят лавандула във вътрешния ъгъл на окото и във водната линия върху молив в същия цвят) и цвят ванилия под извивката на веждите.
Един от любимите ми  моливи.за очи,  лилав молив за контур на устните на Кико.
PS  Любимите ми моливи са на Кико. а   гел очна линия индигово лилаво на Инглот.
За жалост свлективните марки не работят в гамата, която ме интетесува.

Последна редакция: чт, 13 дек 2018, 10:41 от sl

# 698
https://youtu.be/g3rmTxOiuBc   Уникална!   https://youtu.be/mjcYW8nYpgs   някой пробвал ли е да контурира така?

# 699
Наистина ли се обръсна тази девойка?! Леле...ами после...не загрубява ли този...мъх?

# 700
  • Пловдив
Аз спрях да я гледам точно там, където приключи с обирането на мъха и веднага след него започна да се шпаклова🤦♀👎🏻. Такива “едноминутни” ефекти не са ми по вкуса.

# 701
Аз много харесвам Chloe, готина е, клиповете й са приятни за гледане. Но не бих си обръснала лицето. От показаното клипче научих 1 трик и той е как да си слагам шнола на конската опашка 😂

# 702
Не става никакъв по-груб мъх Wink и повечето го правят, много често виждам. А Клои е наистина красавица, много я харесвам,гримира се божествено

# 703
Момичета от 2-3 дни съм с новата формула на сс крема на Шанел и никак не съм доволна, не е така покривен като стария. Някой може ли да ми препоръча някой хубав?

# 704
  • Пловдив
Ми той си е хубав...
Между другото и старата формула не е с осезаема покривност. Защо не го тества предварително?

Общи условия

Активация на акаунт