Нашите кухни - 76

• 72 851
  • 751
  •   1
Отговори
# 690
Дъбът си е дърво отвсякъде, Станция, ама кремът никак не е капучино. Wink Казвам аз, че не четеш, ама кой да прочете! Wink Hug

За другото си абсолютно права и даже аз бих те допълнила - взимайте от всякъде, от където е възможно, мостри и си ги носете с вас да налагате на място.

# 691
Говорихме и за количеството мляко, нали?  Grinning
А кремът си е много изсветлено капучино. Или пяната на капучиното Grinning
Между другото оказа се, че и ванилията е същата стока като крема. И още няколко подобни цвята има, всеки производител си избира как да си кръсти продукта.

# 692
Алиена, то тук ако питаш за цвят в някоя от интериорните теми, то отговорът в 99% от случаите ще е: бяло в комбинация с дърво!
Бяла баня, че правело малките бани по-просторни, под дървесен, евентуално този дървесен гранитогрес и в душ-зоната.
Кухня бяла, в смисъл шкафове, че било класика и никога нямало да й мине модата.
Хол /кухньохол с бели стени и бели мебели, бели пердета, тук-там някой "акцент/аксесоар"  в цвят, най-вече тюркоаз, ако има една стеничка в цвят, то тя  да е тюркоаз, възглавничка - тюркоаз и така.
Понякога, случайно, дръзват да покажат снимки или да си "признаят" и потребителки, които не са изцяло в бяло в цялата къща, но това е рядко. Явно има не малко, които не са с бели къщи, но не смеят да си кажат.

Аз подкрепям Черна станция, мини по магазините да видиш различни комбинации, за вдъхновение. Може да си потвърдиш избора или да си харесаш нещо друго.
На моя монитор твоята снимка много ми хареса. Ако ти харесва този цвят - давай! Ако пък решиш бяло - пак давай, кухнята си е твоя, ти ще си я гледаш, не бг-мамите.

# 693
Напоследък не е бялото на мода, а сивото. Всички си боядисват в сиво и тюркоаз за акцент. Трима от съседите ни си направиха ремонт и о! изненада! - и в трите къщи е сиво с тюркоаз. Което не е лошо всъщност.

# 694
  • In transit
Напоследък не е бялото на мода, а сивото. Всички си боядисват в сиво и тюркоаз за акцент. Трима от съседите ни си направиха ремонт и о! изненада! - и в трите къщи е сиво с тюркоаз. Което не е лошо всъщност.
Ако си ходят на гости ще се чувстват като у дома си. Grinning

# 695
явно ако не е бяло с тюркоаз, е сиво с тюркоаз Satisfied
Като едно време, дето имаше 2-3 модела плочки за баня и 2 цвята боя /постна/ за стените - жълто и зелено.
А скш-тата в кухнята - бели, естествено, който е по- с връзки - чам.

# 696
Намерих една с цвят капучино и дъб
http://www.mebelni-idei.com/кухня-в-дъб-шато-и-мдф-боя-гланц-капучин/
Бялото ми харесва, но ме притеснява чистенето и матовото ПДЧ да не простее много.
Сивото и тюркоаз е супер, но преди 13-14 години по модните тенденции се обзавеждаме, та синята кухня ми бърка незнам къде вече. Всичко беше синьо и оранжево, бързо им мина модата, подменихме почти всичко. Този път ще заложа на класиката, а модерните работи ще са бързо и евтино сменяеми.

# 697
Ако си ходят на гости ще се чувстват като у дома си. Grinning
Което само показва две неща - първо, че българинът абсолютно няма собствен вкус и мнение, ами прави всичко сляпо по модата и второ, че сме с едни 20 години назад от останалия свят, нищо че всяко БеГе си мисли, че е голямата работа. Wink

Примерът на Алиена от горния пост много ясно и за пореден път показва необходимостта всички перманентни неща в един дом да бъдат максимално изчистени откъм стилове и по възможност съчетаеми с максимално повече цветове и форми (модата е циклична и в интериорния дизайн един тренд трае около десет години), освен ако не искате през 5-10 години да инвестирате наново в грандиозни ремонти. Тук във форума потребителките хвърлят повече енергия в това да мислят в какъв цвят да боядисат стените (при положение, че една кофа с боя струва някакви смешни пари), вместо да помислят по-глобално за кухнята, плочките в банята и подовите настилки, в които се инвестират хиляди левове и чиято смяна съвсем не е шега работа. И въпреки това съвсем не е нужно подът да е дървесен цвят, плочките в банята да са бели или пък една кухня да е бяла, за да бъдат непреходни, стига човек да съумее да погледне картинката в по-голям мащаб. Simple Smile Но все пак трябва да признаете, че бялото, дървото и някои камъни са възможно най-щадящите за джоба и най-изчистените за прелитащите модни тенденции цветове, защото вървят на всичко. Simple Smile

# 698
Но все пак трябва да признаете, че бялото, дървото и някои камъни са възможно най-щадящите за джоба и най-изчистените за прелитащите модни тенденции цветове, защото вървят на всичко. Simple Smile

Така е. И ние вкъщи гонихме "безвременен" стил - нещо, което никога няма да бъде топ модерно, но и никога няма да бъде демоде. И което НА НАС ни харесва и НИЕ считаме за уютно. Последното е много важно, защото интериор за УАУ и интериор за уют не са съвсем едно и също. И не ми пука дали гостите ще ахнат, а ми пука ние да се чувстваме добре и всичко да е трайно и функционално.
Единствено не харесвам снежно бялото, а предпочитам екрю. Но дървото винаги ще е актуално, а това значи, че и всичко, което си отива с дървото, ще е също актуално.

# 699
  • Софиянка в Пазарджик :)
И аз не съм съгласна,че няма добри съчетания м/у дърво и капучино.И при дървото и при капучиното има толкова много нюанса,че винаги има вариянти за добри съчетания.

# 700
  • София, Лагера
И аз не се ръководя от моди, въпросът е да ми харесва. Досега кухнята беше черно-бяло-сива. От другата седмица ще бъде кафяво-жълта (патешко жълта). Седя, гледам си старата кухня, и не мога да си я представя новата дори ( и стените ще бъдат жълти също). Отделно и голямо помещение е кухнята, нямам ангажимент към други мебели.

# 701
Аз пък в бяло не мога да си представя да живея - в което и да е помещение.  Много ми прилича на болница и на соц- интериорите. Ще ме вкара в тотална депресия. Скандинавският стил е много на мода, но дали се замисляме защо там е бяло с бяло - дали пък не е заради това, че няма слънце. И дали в България е същото - тъмно и мрачно през по-голяма част от годината.
Кухнята ми си я представям в жизнерадостни цветове, а банята - в освежаващи, за хол или стая - бялото е абсурд.
Ако е жилище за даване под наем - слагам бяло с дървесно и отговарям на 90% от вкусовете/модата. Но за мое ползване - твърдо не. Важното е всяка жена да си избере такива цветове, които на нея й харесват, защото  пак казвам, тя ще си гледа кухнята всеки ден и то за поне десетилетие напред.
Трудно се избират съчетанията на цветовете, факт. И изборът на мебели също не е лесен, защото първо търся функционалност, а ако намеря функционалност вероятността да е търсеният/харесван от мен цвят не е голяма.
С кухнята е по-лесно, ако е по поръчка, защото има много голям избор.
Бих предложила да се вземе предвид и осветеността на помещението - ако е отделна кухня с прозорец - какво е изложението и етажът, светло или тъмно е. Ако е кухньохол и кухнята е в тъмното дъно на помещението, пак има значение колко е светло, макар и по-малко. Цветовете и материалите - мат или гланц, ще изглеждат различно на светло/слънчево и на изкуствена светлина. Светлите цветове от бежовата палитра - крем, ванилия или капучино, огрени от слънцето, може да жълтеят, особено първите два цвята, а на студена лед светлина ще изглеждат по друг начин.

# 702
  • на Мелмак
И аз не харесвам бялото за мебел, в което и да е помещение, всъщност, в банята имам бял шкаф 😀. Не мога да си обясня модата с цветовете на мебелите. Тюркоаз също не харесвам за вкъщи, всъщност всички нюанси на синьото. Не съм модерна, определено. Приятелка си направи модерна бяла дървена кухня, с дървен плот, ами освен за картичка, казва, че тази кухня за друго не става, няма търпение да смени поне плота, но нали кухня на 2 месеца, пак майстори, средства.... Щяла да чака поне година и си скубе косите, слугува на този плот!
Та, излезте, разходете се, вижте, помислете и цветове на под, врати, дограма, масата, столове..... Направете го, така, че като сте в кухнята да ви е уютно. Поне в моите представи кухнята е уют 😀.

# 703
И аз не съм съгласна,че няма добри съчетания м/у дърво и капучино.И при дървото и при капучиното има толкова много нюанса,че винаги има вариянти за добри съчетания.
Покажете го това добро съчетание между дърво и капучино, ще се радвам да видя поне една хубава комбинация в тези цветове.

Не е нужно на човек всичко да му е бяло вкъщи, за да е тренди или таймлес. През цялото време говорим за фиксирани и трудно подменяеми елементи, не бъркайте тези неща с диван или ТВ шкаф. И бялото съвсем не задължава останалите цветове да бъдат тюркоаз и сиво (които, междудругото, в останалия свят бяха на мода преди 20 и 10 години - сивият тренд е към края си, в момента белите стени набират скорост, ама при нас в БГ с нашите соц реотани децата ни ще боядисват в бяло Simple Smile ), напротив - и любимите ви патешко жълто и капучино на стената ще стоят прекрасно с него. Но хайде, извадете палитрата с боите и кажете в колко точно цвята може да пребоядисвате стените на жизнерадостната жълта/оранжева кухня? Пак и отново, само солидни дози бяло ще ви спасят да не изпаднете в страната на чудесата, без значение кой нюанс на жълтото ще изберете:

A колко по-лесно и удобно би било вместо жълти/оранжеви шкафчета, с които да векувате, да си вземете оранжева посуда, керамични съдове за печене, вазички, фруктиери, кърпи за съдове - утре като ви писне оранжа, ще ги смените със зелени/сини/розови и пак ще ви е добре, ако кухнята ви е в цвят, който носи на промени. Или пък да освежите помещението с една боя и само за ден за по-малко от 100 лева, вместо да чакате 10 години, за да смените (евентуално) кухнята за няколко хиляди.

Силата на пачуърк плочките вече премина, усетихте ли? Бурна, но много краткотрайна мода беше. А кремът не е капучино... по тази логика и сивото е много изсветлено черно, ама едното стои по един начин, другото по друг, нали така? Wink

Ще чакам да видя една хубава кухня в цвят капучино и дърво, да не ме забравите, ей! Blush

# 704
По повод жизнерадостните кухни - преди 6 години купихме апартамент, обзаведохме го в всякакви цветове, защото аз социалистическо бяло не харесвам. Цветна баня, спалня, кухня,, кородор.... Е, дали сега не сменяме абсолютно всичко? Още на първата година ми омръзнаха всички цветове. Сега направих всичко бяло. Бяла кухня, с дървесен плот. За шест години ми писна една ваза да не мога да си купя, защото няма да отива на цялата дъга от цветове, дето бях наредила у нас. Сега нито имам стени за акцент, нито имам тюркозени възглавнички. Ако бях мислила тогава, всичко това нямаше да ми струва сега време, средства и живот в ремонт последната година.
Та като чуя шаренка кухня и просто колабирам.

Общи условия

Активация на акаунт