Има ли смисъл от стартиране на бизнес с натурална козметика?

• 1 019
  • 16
  •   1
Отговори
Здравейте,
имам въпрос - има ли смисъл да правя и продавам натурална козметика - парфюми, кремове, лосиони, скрабове, балсами за устни и т.н.?

# 1
Как си представяш това „правене“? Вкъщи да бъркаш разни бъркочи, да ги пълниш в бурканчета и да ги продаваш?
Имаш ли нужните познания за производството на козметични продукти? Подходящо образование? Каква гаранция даваш, че ще спазваш нужната хигиена и няма да навредиш на клиентите си с неподходящи или дори вредни съставки?

Аз лично никога не бих си купила такъв продукт – произведен от незнайно кого с незнайни съставки и незнайно в какви условия, за другите – не знам.

# 2
Здравейте,
имам въпрос - има ли смисъл да правя и продавам натурална козметика - парфюми, кремове, лосиони, скрабове, балсами за устни и т.н.?
Съжалявам, но и аз не бих купила натурални неща правени от някого. Преди време ми подариха ръчно правен ексфолиращ сапун - миришеше на гранясала мас. Не бих се мазала с такива неща, но може да си избистриш идеята и поне да дадеш повече информация. За всяко нещо си има хора. Аз например не бих си купила дрехи или обувки или каквото и да е с досег до кожата ми от Али или Тему, но хората си купуват 🤷🏻♀

# 3
Ако е качествена има смисъл.

# 4
Проучи какви са изискванията за откриване на такова производство/ бизнес с такива продукти.
Иначе пазар мисля, че има, доколко е голям не мога да кажа. Моята тийнка ползва биопродукт за лицето, който закупувам от магазин за биопродукти. Не знам какъв им е оборотът, не съм се интересувала.
Но както са написали и други, за да правиш и продаваш такива продукти ти трябват не само познания, но и съответните разрешителни.

# 5
Зависи как го рекламираш.
Аз, например, ползвам ексфолиант от кафе с няколко капки масло от бадем и портокал плюс лъжица бърбън. Ароматът е божествен, ефектът - също. Но няма как да го подаря на приятелка в бурканче от пюре, затова към купувала на една марка, която предлага много подобен продукт.

# 6
  • Melmak
Не разбрах съвсем идеята. Искаш ти да ги правиш у вас ли?

Или да сключиш договор с лаборатория/производител, който да създава продукти с твоя идея и бранд. Понеже първото е дори незаконно, второто вече е друга бира.

# 7
Разбирам, че въпросът ти е дали ще се купува твоята козметика. Няма как да се каже, има търсене, но има и предлагане. Ако например имаш козметичен салон, мога да си представя да продаваш на клиентките и от твоите продукти. А ако идеята ти е да имаш онлайн или реален магазин, знаеш колко много такива има - ще трябва да "блеснеш" някак. Едва ли е лесно.

А вече какви са изискванията... На прима виста намирам ето тази наредба, но може да има и други:
https://lex.bg/laws/ldoc/2135513887
Ще трябва да се запознаеш добре, защото можеш доста да загазиш, ако не работиш по правилата.

# 8
  • София
Как си представяш това „правене“? Вкъщи да бъркаш разни бъркочи, да ги пълниш в бурканчета и да ги продаваш?
Имаш ли нужните познания за производството на козметични продукти? Подходящо образование? Каква гаранция даваш, че ще спазваш нужната хигиена и няма да навредиш на клиентите си с неподходящи или дори вредни съставки?

Аз лично никога не бих си купила такъв продукт – произведен от незнайно кого с незнайни съставки и незнайно в какви условия, за другите – не знам.
Следя една дама във ФБ. като пусне някакъв "бъркоч" обикновено свършва за 1-2 дни "партидата" (не са много евтини). Не казвам, че са лоши, но се правят в домашни условия и не знам колко е "правилно" това.
ПП: Сега слушам че НАП ще им повишават правата и ще имат доста повече правомощия (разпитват и т.н.)

ПП 2: Къде мога да проверя даден състав на мазило, което е спрямо - с бг произход продавано в аптека?

Цитат
Аз например не бих си купила дрехи или обувки или каквото и да е с досег до кожата ми от Али или Тему, но хората си купуват 🤷🏻♀
Защо?

# 9
Цитат
Аз например не бих си купила дрехи или обувки или каквото и да е с досег до кожата ми от Али или Тему, но хората си купуват 🤷🏻♀
Защо?
[/quote]
Защото боите, с които ги боядисват често не отговарят на никакви изисквания. При веригите се случва да има акция и да обявят за връщане на партида заради вредни бои. Тогава връщаш стоката и си вземаш парите. При тези китайски стоки никога няма да се случи. Ясно е, че в днешно време всичко се произвежда в Китай, но сериозните производители имат и сериозни изисквания и контрол.

# 10
Според мен ,има. Пък дали ще потръгне няма как да разбереш докато не опиташ. И аз не пазарувам от китайските сайтове и магазини .

# 11
  • София
Не.

# 12
Проучи добре изискванията от законова гледна точка за да не стане проблем след време. Иначе като цяло мисля че има търсене за такъв тип продукти, особено ако можеш да гарантираш качество чрез сертификат или там нещо такова.

# 13
Аз не бих се захванала.

# 14
  • Mediterraneo
Що пък не, като знам хората какви боклуци купуват, нищо чудно и за такава козметика бързо да се намери пазар. Агресивната реклама в ИГ и Тик ток ще направи чудеса. Я колко хора препродават китайските парцали по разни страници, върви в темите за придобивки, купуват се. И козметика се купува със сигурност, на мода е все още еко- био- натурално.

Общи условия

Активация на акаунт