Китна пролет се задава, юнското бебче ритничета раздава! - тема 3

• 14 387
  • 427
  •   2
Отговори
Бъдеши майки с термин
ЮНИ 2025г.

Кои сме ние:

Felita - 27.05
EL* - 02.06
Mimss10 - 02.06
Змейчо - 03.06
LoVe_DoGs - 04.06 
Змейчо - 04.06
Linaexp - 06.06
ElysiaN_Sunshine - 06.06  
Ivanna Lazarova 77 - 10.06 
Sal.fet.ka - 11.06
Венета2020 - 13.06
Gamzenyz - 14.06
Mel_ - 15.06
Lilleina - 15.06
GULSELI - 16.06
Мариелката - 17.06
Rubitooo - 18.06
Krassini - 18.06
Dobrana - 18.06
KuKuMayc - 19.06
Dzhe - 21.06
Rarina - 22.06
ancho66 - 23.06
Потребител11 - 26.06
Eksi - 20.06
Eunoia - 29.06  
MonicaGeller

[/b]

Последна редакция: сб, 22 мар 2025, 22:03 от Eunoia

# 1
Eunoia, благодаря за новата тема! Нека има само добри новини!
Честит празник, момичета! Нека сме здрави и спокойни!🌷

# 2
  • Пловдив
Благодаря за новата тема, Eunoia супер си Heart
Писала съм ти на лично.

# 3
Новата тема е супер, много благодаря Eunoia! 💐

# 4
Благодаря ти, Eunoia за новата тема! Heart

# 5
Момичета, някоя от вас беше питала за комплекти за изписване за момченце. Аз вчера разглежах за чувалче за сън на angel baby и видях, че на сайта имат и комплекти за изписване. Според мен се различават от "масовката" и на мен лично са ми по-сладурски. Като идея, ако не сте ги разглеждали все още. 😊

# 6
Благодаря за новата тема Simple Smile

Мацки, къде в София има голям магазин за бебешки колички, днес мисля да обиколя. Но нямам никаква идея къде да отида.
Благодаря ви! Simple Smile

# 7
Благодаря за новата тема Simple Smile

Мацки, къде в София има голям магазин за бебешки колички, днес мисля да обиколя. Но нямам никаква идея къде да отида.
Благодаря ви! Simple Smile
Дундьо, Рая тойс, Вис виталис, Галикс.

# 8
  • София
Здравейте,
Виждам, че вече има няколко бъдещи мами, които се следят в Токуда.
Аз също съм там, при д-р Атанасова. Много съм доволна от нея. Аз се следя и при друго аг, по каса, в бившата Тина Киркова. Така че ме гледат 2 пъти на месец и за сега нещата изглеждат добре.
Видях, че EL* също е при Атанасова.
Знаеш ли кога ще е отпуск, защото на мен ми беше споменала нещо за май месец.
Моят термин е 03-04.06 (всяко аг си ме води по своя преценка), но при 2рата фетална си ми казаха по-скоро около 30 май, че ще е, ако раждам естествено.

За фетална ехокардиография, ако не успеете при Маринов, има една кардиоложка в Марковс, която също хвалят. Аз при нея ще ходя другата седмица, иначе и в Оскар има - доц. Чилингирова, тя също прави фетална ехокардиография там, а е и отличен кардиолог за деца и възрастни, така че има и други алтернативи, ако ви трябва бърза консултация или преглед.

Дрехи за бременни...взимала съм си от Waikiki, но не бих казала, че са кой знае какво.
Взех си и едни дънки от H and m. L номер (аз съм 81 кг в момента) и ми хареса, че са слим, а не moms. Също са с ластик отпред на корема, а отзад на гърба си е все едно нормални дънки, доста по-добре стоят от онези с ластичния плат навсякъде. Обаче, са си тесни и ако надебелея в краката ще отеснее бързо.

Сутиен си взех от sinsay, за кърмене. Става, удобен е и беше 12 лв. На мен още ми стават моите сутиени за ежедневието.

Ходих на ангеолог по съвет на аг и там ми казаха, че нямам разширени вени, но в 3ти триместър се случвало това и ми каза, ако се подуват краката - стягащи медицински чорапи номер 1. Сега профилактично ходя с едни от ДМ, които също добре стягат.
Интересното е, че ми препоръча да си взема стелки. Това, което тя ми каза и аз после четох, е че се получава плоскостъпие заради кг и корема и после може да имаме хем разширени вени, хем проблеми с гръбнака, болки и тн. Та за 90 лв се снабдих с едни и са ми супер удобни.
Всичките ми близки и приятелки са с проблеми с гърба след бременността, дано това ми помогне.

# 9
Здравейте,
Виждам, че вече има няколко бъдещи мами, които се следят в Токуда.
Аз също съм там, при д-р Атанасова. Много съм доволна от нея. Аз се следя и при друго аг, по каса, в бившата Тина Киркова. Така че ме гледат 2 пъти на месец и за сега нещата изглеждат добре.
Видях, че EL* също е при Атанасова.
Знаеш ли кога ще е отпуск, защото на мен ми беше споменала нещо за май месец.
Моят термин е 03-04.06 (всяко аг си ме води по своя преценка), но при 2рата фетална си ми казаха по-скоро около 30 май, че ще е, ако раждам естествено.

Моят термин е 02.06, беше ми казала, че в този период няма планиран отпуск. За май нищо не е споменала. Ще я попитам следващата седмица като отида на преглед. Надявам се да не е в края на май.

# 10
  • Пловдив
Привет, привет, момичета, случвало ли ви се е да усещате бебето в корема все едно потреперва, нормално ли е, запознати ли сте изобщо? Последните няколко дни отново съм малко по-емоционална и не знам дали е заради това или е нормално и да не го мисля особено. В сряда съм на преглед и ще си питам , а и ще го видя дали е добре, но до тогава да се успокоя с вас.

# 11
  • София
Здравейте на всички!
Малко късничко ви открих, но ви открих! 😄 Ако приемате нови членове, бих искала да се запиша с термин 23.06.2025г.

В момента съм в 25г.с. (даже тъкмо днес влизам). Изследванията са ми добре, но в петък бях на преглед. Мериха ми килограмите и се оказа, че съм качила 7 кг за период от 2 месеца. Лекарката ми се накара и ме сложи на "диета" от месо, салата, яйца, извара, възможно най-малко въглехидрати. От петък се мъча да го спазвам, но постоянно усещам глад. Будя се по средата на вечерта от глад. Усещам как съм и доста раздразнителна.
Похапвах си и сладичко, а сега не може, или може по 2 парчета черен шоколад на ден.
Вие как сте с наддаването и с хранителния режим?

# 12
Здравейте, дами, препоръчайте ми кардиолог, който да преглежда и бременни - в последните дни съм с висок пуск (около 100) и кръвното ми е в горната граница 140/90.
Вечер особено усещам огромен задух и сърцебиене без нищо да правя.
Следя се в Токуда и се чудя дали там има подходящ доктор.

# 13
Привет, привет, момичета, случвало ли ви се е да усещате бебето в корема все едно потреперва, нормално ли е, запознати ли сте изобщо? Последните няколко дни отново съм малко по-емоционална и не знам дали е заради това или е нормално и да не го мисля особено. В сряда съм на преглед и ще си питам , а и ще го видя дали е добре, но до тогава да се успокоя с вас.

Да, аз също понякога го усещам така. Особено, когато е ниско долу и рита или блъска с ръчичка надолу, го усещам точно като потреперване, като някаква вибрация. Понякога, когато пък се мести или се обръща, го усещам направо като някаква вълна в корема ми. 😆 Аз преди доста се шашках, че движенията му и моите усещания са всеки път различни, или пък когато няколко дена подритва съвсем лекичко и по-рядко, но след това на прегледите винаги всичо си е било наред, така че сега си повтарям, че е нормално и просто и човечето все пак си се развива и и то си открива нови движения. 😆

# 14
Моят си потрепва постоянно дори да не съм притеснена. От няколко дни въобще не спира и вече е с много силни движения - най-дългата пауза без да усетя някакво движение да е половин час. Казват ми, че е нормално, но мен ме притеснява понякога, че постоянно е в движение. Много жени усещат и т.н. хълцания на бебето, което мисля, че си е нормално. Миналата седмица на няколко пъти се случи точно преди лягане - като силни вибрации за около 2-3мин, чудех се дали е добре, но на прегледа му нямаше нищо, нито се беше увил в пъпната си връв, нито нещо в неговите показания беше извън норма.

Относно кг - вчера се мерих и съм точно +5кг спрямо тези, които бях като забременях. Постоянно съм гладна в последно време. В 4 месец имах доста запек, бях се уплашила, че цяла бременност ще е така, но за моя изненада ходя по няколко пъти на ден Neutral Face . В 28г.с. съм. Бях на вторичния при нефролог - имах първа степен хидронефроза, защото ми притискаше уретерите и задържах в бъбреците + вадих песъчинки + се оказа, че имам камък в бъбрека, който се надяваме уж да не тръгне. На вторичния преглед вече хидронефрозта я нямаше, бебето се беше поразместило, но ме предупредиха, че е желателно да намаля протеина, защото има негативно влияние на камъните в бъбреците, а на мен основно протеинови храни ми се ядат и това ми препоръчва и АГ. Та съм на чуденка вече как да ям. На следващата консултация ще питам допълнително.

Моят пулс от началото още е ок.100-110. Но пък кръвното ми е 90/60. Няколко пъти и 100/60.

Благодаря за новата тема Heart Аз въобще не я бях видяла, а в старата не бях видяла линка към тази и се чудих защо никой не пише, та за малко да не разбера Grinning

Общи условия

Активация на акаунт