Китна пролет се задава, юнското бебче ритничета раздава! - тема 3

• 31 794
  • 759
  •   1
Отговори
# 15
Привет, привет, момичета, случвало ли ви се е да усещате бебето в корема все едно потреперва, нормално ли е, запознати ли сте изобщо? Последните няколко дни отново съм малко по-емоционална и не знам дали е заради това или е нормално и да не го мисля особено. В сряда съм на преглед и ще си питам , а и ще го видя дали е добре, но до тогава да се успокоя с вас.
И моята бебка е така, не я усещам силно, просто потрепвания. Успокоявам се, че на прегледите всичко е нормално и че я усещам макар и малко. В 27 седмица съм от днес и съм качила 14 килограма, следя се в 1 АГ Света София. Не се притеснявай🤗

# 16
Здравейте! Днес бях на преглед и лекарят каза, че водите са на горна граница и ще трябва да ги следим. Правих обременяване, в норма е всичко. Има ли някоя от вас в подобна ситуация?

# 17
В предната тема имаше няколко момичета със завишени води. Споделям единия отговор, че в него има цитирани предишните мнения и надолу има още отговори. Не знам дали момичетата знаят за новата тема, та да се включат и те.

https://bg-mam.ma/p/1722761/49388182

# 18
Dobrana ,на подледния преглед ми казаха,че съм  със води на Горна граница.При мен в случая е признак за ГД който имам.При теб може да не е така.Какво ти каза лекар?Кога прави обременяването?Ако все пак имаш  съмнения за ГД пусни само кръв на гладно да видиш

# 19
Да ви кажа за моите 26+5  има моменти, в които някои движения на бебето стават леко некомфортни, ето например преди няколко дни докато си лежа на дясно и тя се извъртя и явно направи опит да изпъне кръче или ръчичка надолу към леглото и чак се притесних да не би да я притискам и да и става нещо. Смених позицията и я продължи да си мърда, но вече не така настоятелно, та се успокоих.
Иначе за продължителните потрепвания, чудя се дали може да са от хълцане на бебчето.

# 20
Вчера правих обременяването с глюкоза.

Лекарят каза, че ще следим водите. След 3 седмици съм на преглед пак, то тогава по-малко захар и бързи въглехидрати.

И друго искам да ви питам, сега си огледах резултатите от прегледа. И някой стойности отговарят на седмицата, други са напред, трети назад. Вие обсъждате ли ги тези измервания с лекаря?

Dobrana ,на подледния преглед ми казаха,че съм  със води на Горна граница.При мен в случая е признак за ГД който имам.При теб може да не е така.Какво ти каза лекар?Кога прави обременяването?Ако все пак имаш  съмнения за ГД пусни само кръв на гладно да видиш

# 21
Бях много филмирана заради такива отклонения, защото съвсем в началото ми бяха казали, че виждат някаква течност в главата и че била малко по-голяма от седмицата. В последствие на последващи прегледи се оказа, че няма такива проблеми, на всички други прегледи вече си беше в нормалните рамки. На всичките прегледи досега като съм гледала измерванията има дни назад, нещо което е точно и нещо с дни напред. На последния преглед ми каза, че крачетата му ги вижда по-дълги и ме попита дали баща му е по-едър. Факт, че таткото е по-висок от мен (190) и е роден дълго бебе, също е бил дългокрак при раждането. Та все пак го попитах нормално ли е - пусна ми някаква графика (диаграма, базирана на седмицата, ръста ми), която хваща всички измерени показатели на ехографа и показва като цяло дали е в граници и беше мааалко над средата, но в границите за седмицата + че все пак можело да не е всичко до мм точно заради позите, които заемат бебетата, тъй като са вече по-големички и са със свити крачета, сгънати ръчички и зависи от ъгъла на измерване, позата и колко е активно бебето по време на прегледа. Моят на няколко пъти заби крака в ехографа и отнеха няколко опита да го измерят Joy Както и че не можело грамажите да са точно измерени, цитирам "все пак ехографът не е кантар и е просто максимално ориентировъчно". Та в заключение, че няма нищо тревожно, освен ако не са някакви от по 2 седмици разминавания и големи изоставания. Гледали са ме 3ма специалисти по фетална (2ма от тях след 20г.с) + 2ма проследяващи АГ (моя следящ + дежурен) и нито един от тях не е казвал нищо, а само че бебето си върви по-големичко със седмица и ако е така от началото значи няма място за притеснение.

# 22
Aх, че приятно се изненадах от новата тема, имах да наваксам и беше приятно Simple Smile

За измерванията - при мен на последния преглед също бяха някои точно според датата, други - минус 1 до 3 дни. АГ тогава каза, че засега нещата са в норма, но да хапвам повече, внимавайки с въглехидратите, за да не започне да изостава бебчето. И доста ме шашна, почнах съзнателно повече протеини да приемам, нали от тях растат бебетата. После се успокоих, защото седмица по-рано на ФМ всичко беше ок.

Пия и протеин, ама нормален изолат или суроватъчен, че този на Pregnaco е ужасен, ванилията поне! Чудя се някакво печиво дали с него да не пробвам, за да не фиряса.. АГ каза да не пия протеини на своя глава, само специални за бременни... Ама какво толкова ще ми стане, много са ми вкусни и няма да ги спра Grinning

Мен все още ме гони страшен глад! В 25 г.с. съм, от 10-ина дни така. Не постоянно де, но много бързо и рязко огладнявам. Всичко хапвам обаче, дори сладко/хляб да ми се дояде. Че реша ли да се ограничавам, ме е страх, че после ще се натъпча... Та така с 1-2 парчета шоколад залъгвам нуждата. (Е, преди малко в офиса имаше торта и почти цяло парче хапнах Grinning) С кг съм ок засега, много си харесвам тялото. Тренирам или гледам да ходя доста. Това ми помага с кръвното. Моят пулс е учестен също, обаче заради много ниско кръвно - 80/50, макс 90/60. И получавам задух и сърцебиене, но май добавките желязо помагат и е все по-рядко това. Като се движа, сякаш кръвта в тялото ми се раздвижва и съм по-свежа. Но седя ли по 8ч. в офиса, много ми призлява..

# 23
Разбирам те, да! При мен на втората ФМ лекарят каза, че всичко е ок, сега обаче два показателя са с 1 седмица назад, което ме фрустрира много! Лекарят каза, че всичко е в норма, няма нищо тревожно. Но аз съм супер стресирана и изпадам в паника. Особено, когато видя показатели на долна граница на нормата. От друга страна се успокоявам с това, че апаратурата не е абсолютно точна, че тези мерки са приблизителни, че не е нужно да се паникьосвам.

Rarina, също пия Pregnaco, с аромат на шоколад и е много вкусен! 1 път по 2 лъжици пия, ти как го взимаш протеина?
Лекарят каза да спра въглехидратите, да внимавам с плодовете!
Наистина не зная какво и как да ям, за да дам всичко на бебето, така че да расте пропорционално и да се чувства добре.
Аз изобщо не се храня нездравословно, напротив! Сега вече ще помисля сериозно за хранителен режим, в който да включва дневно разнообразие.
И ще използвам хубавото време за повече движение!

Бях много филмирана заради такива отклонения, защото съвсем в началото ми бяха казали, че виждат някаква течност в главата и че била малко по-голяма от седмицата. В последствие на последващи прегледи се оказа, че няма такива проблеми, на всички други прегледи вече си беше в нормалните рамки. На всичките прегледи досега като съм гледала измерванията има дни назад, нещо което е точно и нещо с дни напред. На последния преглед ми каза, че крачетата му ги вижда по-дълги и ме попита дали баща му е по-едър. Факт, че таткото е по-висок от мен (190) и е роден дълго бебе, също е бил дългокрак при раждането. Та все пак го попитах нормално ли е - пусна ми някаква графика (диаграма, базирана на седмицата, ръста ми), която хваща всички измерени показатели на ехографа и показва като цяло дали е в граници и беше мааалко над средата, но в границите за седмицата + че все пак можело да не е всичко до мм точно заради позите, които заемат бебетата, тъй като са вече по-големички и са със свити крачета, сгънати ръчички и зависи от ъгъла на измерване, позата и колко е активно бебето по време на прегледа. Моят на няколко пъти заби крака в ехографа и отнеха няколко опита да го измерят Joy Както и че не можело грамажите да са точно измерени, цитирам "все пак ехографът не е кантар и е просто максимално ориентировъчно". Та в заключение, че няма нищо тревожно, освен ако не са някакви от по 2 седмици разминавания и големи изоставания. Гледали са ме 3ма специалисти по фетална (2ма от тях след 20г.с) + 2ма проследяващи АГ (моя следящ + дежурен) и нито един от тях не е казвал нищо, а само че бебето си върви по-големичко със седмица и ако е така от началото значи няма място за притеснение.

# 24
Не съм сигурна ,че е Ок да се спират всички въглехидрати,защото се появяват кетони в урина които не са Ок за бебето.Може би да са по-малко и то основно бавни въглехидрати

# 25
Чак без въглехидрати ... струва ми небалансирано, аз не бих посмяла да съм бременна и изцяло в кетоза. Ясно е, че бързите не са ок, ама без хич.. Не знам де, слушайте си лекарите Grinning. Но и при ГД ендокринолозите позволяват бавни, просто ограничено и в правилна комбинация.

Dobrana, аз по същия начин пия Pregnaco - дозата, разбита с мляко или вода. Направо ужас - горчи, неприятно. Не знам дали защото конкретно ванилията е с най-малко въглехидрати, по това избрах вкуса, или защото съм свикнала на типичните фитнес протеини. Oсвен да дам шанс на друг вкус и аз, защото от немалко места чувам, че е приятен. А с ванилията - ще правя протеинов кекс може би, хич не става за пиене.

Момичета, аз се чувствам като страшна лигла, защото не мога да свикна с нито един препарат желязо Grinning Никога не съм имала проблем с лекарства/добавки досега..  Ампулите Тотхема, както бяха поносими, така почна да ми се гади от тях. Та почвам Малтофер днес, чета че се дъвчи, надявам се, че е ок вкусът. Поне не е нужно да се съобразява хранененто около него, че заТотхемата трябваше да смятам през колко време съм консумирала зърнени, млечни и т.н.
Питах АГ и за спрея на Better you, той каза, че е за леки дефицити и действително една доза (4 впръсквания) е 10мг, а на мен са ми предписани 100 мг на ден.

Последна редакция: вт, 11 мар 2025, 09:44 от Rarina

# 26
Чак без въглехидрати ... струва ми небалансирано, аз не бих посмяла да съм бременна и изцяло в кетоза. Ясно е, че бързите не са ок, ама без хич.. Не знам де, слушайте си лекарите Grinning. Но и при ГД ендокринолозите позволяват бавни, просто ограничено и в правилна комбинация.

Dobrana, аз по същия начин пия Pregnaco - дозата, разбита с мляко или вода. Направо ужас - горчи, неприятно. Не знам дали защото конкретно ванилията е с най-малко въглехидрати, по това избрах вкуса, или защото съм свикнала на типичните фитнес протеини. Oсвен да дам шанс на друг вкус и аз, защото от немалко места чувам, че е приятен. А с ванилията - ще правя протеинов кекс може би, хич не става за пиене.

Момичета, аз се чувствам като страшна лигла, защото не мога да свикна с нито един препарат желязо Grinning Никога не съм имала проблем с лекарства/добавки досега..  Ампулите Тотхема, както бяха поносими, така почна да ми се гади от тях. Та почвам Малтофер днес, чета че се дъвчи, надявам се, че е ок вкусът. Поне не е нужно да се съобразява хранененто около него, че заТотхемата трябваше да смятам през колко време съм консумирала зърнени, млечни и т.н.
Питах АГ и за спрея на Better you, той каза, че е за леки дефицити и действително една доза (4 впръсквания) е 10мг, а на мен са ми предписани 100 мг на ден.

Преди да забременея пиех Малтофер дъвчат се да и на вкус са почти като Ефизол.

# 27

Преди да забременея пиех Малтофер дъвчат се да и на вкус са почти като Ефизол.

Здравейте, да се включа и аз по темата за желязото. От месец съм на Active Iron сутрин и вечер 2 часа след Магнерот. Абсолютно никакви странични ефекти, не води до запек, доколкото знам е създаден специално за бременни жени.

# 28
Момичета, някоя от вас беше питала за комплекти за изписване за момченце. Аз вчера разглежах за чувалче за сън на angel baby и видях, че на сайта имат и комплекти за изписване. Според мен се различават от "масовката" и на мен лично са ми по-сладурски. Като идея, ако не сте ги разглеждали все още. 😊
Благодаря за инфото, ще разгледам какво предлагат Simple Smile .
Аз вчера бях на глюкозно обременяване и силно се надявам повече да не ми назначават такова, защото ми стана толкова зле, че щях да припадна на улицата, около час след като ми взеха третия път кръв. Оказа се, че рязко ми е паднала захарта, което ми обясниха че е възможно да се случи след този захарен шок Flushed . Помислих, че ми е паднало кръвното и влязох в една аптека да си го измеря. Беше си наред, та веднага след това хапнах и след половин час вече бях добре. Но така ми бяха омекнали краката и ръцете и пръстите ми треперят все едно съм с Паркинсон. Много се уплаших.
Поне резултатите излязоха добри. Поне така мисля. В петък съм при ендокриноложката, та тя ще каже, но така си мисля, като гледам че на 0-60-120 мин е съответно 4.79 - 5.83 - 3.86. Според вас ок ли е?
Отделно АГ ми беше пуснала и ПКК и урина. Хемоглобинът е 126, което засега е в норма май. Общият белтък при вас как е? При мен е  близо до долна граница, а аз много го следя, защото не ям месо.
За движенията на бебето и по-конкретно усещането за потрепване, и аз го усещам понякога. Мисля си, че е нещо като хълцане.
Иначе и аз имах притеснения относно силната активност на моя дребосък. Тази нощ  не можах да спя. От 2:30 ч., като взе да скача в корема, та до 5:30 ч., като е спирал за кратко. Моят корем е като батут. Такова чудо не е било с другите две деца. Това ще е най-големият дивак на света Joy . Направо се плаша на моменти. Stuck Out Tongue Winking Eye
Споделяла съм притесненията си на специалистката по ФМ и на моето АГ. И двете казват, че това е много хубаво Grinning
На последния преглед, АГ-то ми каза "ние няма как да го усмирим" Joy Joy Joy .
И още нещо да питам - някоя от вас насочила ли се е да ражда в Шейново?

# 29
  • Пловдив
Хълцането и преди и сега си е бая осезаемо, като се почне едно подскачане на корема, но това с потреперването ми беше ново, явно човека си шава. Малък купон е в корема и при мен - но и сега си почивам повече, когато съм активна е затишие. С каката не се спирах та и може би затова не е ритала толкова много или в натовареността по не съм обръщала внимание. Но пък е толкова готино, да не си сам и някой да си те побутва постоянно.
Относно желязото аз съм на капсули Смарт хит ферум, но най-добре док да си каже, че се пак нали се търсят конкретни дози.
Моето обременяване е след 10 дни и с такава мъка го чакам, но няма как - неприятно е, но по-добре да се хване ако има проблем.

Последна редакция: вт, 11 мар 2025, 12:49 от Мариелката

Общи условия

Активация на акаунт