💕✨Януарска радост 2026-та годинa✨💕 Тема - 2

• 15 726
  • 560
  •   1
Отговори
# 1
Благодаря за новата тема!

Аз да попитам тези от вас, които усещат бебетата вече - всеки ден ли ги усещате и с еднакъв интензитет ли са движенията, които усещате?
Утре влизам в 17 г.с., трета бременност ми е и съм със задна плацента, има дни, в което го усещам много силно и отчетливо, но повечето пъти е едва доловимо и се чудя бебето ли е, не е ли. Понякога пропуска да се “обади”, съответно се притеснявам.
Забравила съм какво и как е било с предните две бременности.

# 2
На мен ми е първа бременност, 18 седмица съм, с предна плацента. Усещам го почти всеки ден, миналата седмица имаше 2 дни които не го бях усещала и определено се бях притеснила. Предполагам, че е нормално 😕

# 3
Здравейте , включвам се и аз и съм в 17 г.с  с предна плацента превия , все още не усещам бебето, което е нормално за тези които се притесняват.На последния преглед АГ измери 30мм шийка /аз съм и конизинирана/ и констатира отваряне на шийката в горната част - подготвяйки ме за евентуален бъдещ серклаж.Направих два прегледа при други доктори които установиха, че шийката е 37-40мм и няма отваряне.В зависимост от техниката на вашето АГ може да се допускат грешки в измерването, което разбира се е притеснение за наша сметка.Търсете второ мнение.Желая ви леко бременеене .

# 4
И аз съм с предна и го усещам много леко в 19та седмица. Казаха ми, че е нормално и че няма да го усещам всеки ден, защото ако се завърти с гръбче не рита корема и няма как да го усетя. Не се притеснявайте, много е рано още да следим всекидневни движения. 🙂

# 5
Аз съм с предна в 17г.с., започнах да усещам бълбукането ниско в корема още в 14г.с. Не го усещам често, даже рядко и едва доловимо. Хич не съм се притеснила.

# 6
Запис в темата .

От днес съм в 19 седмица, усещаш бебето предимно като ми "стъпи" пикочният мехур и трябва да търся по спешност тоалетна 🤣.

Иначе това е втора бременост за мен и понякога не знам дали усещам бебето или червата ми, предимно вечер по усещам.

# 7
Аз съм 16 г.с. с предна плацента, все още нищо не усещам.
И се притеснявам, че много ми се яде, в момента, в който се наям, пак огладнявам и започнах да наддавам повече отколкото ми се искаше.

# 8
Здравейте и от мен аз утре влизам в 18 г.с някой има ли странно усещане ниско долу в корема?

# 9
В какъв смисъл "странно усещане"?

Здравейте и от мен аз утре влизам в 18 г.с някой има ли странно усещане ниско долу в корема?

# 10
Мами здравейте! Първо благодаря за новата тема👣🙏🏽🎈 и второ искам да ви попитам, вие измислихте ли вече имена за вашите бебоци или според вас е рано ? 🥰

# 11
Минавам да се запиша и аз в новата тема Relaxed

И на мен също ми се отвори апетит и включвам по 2-3 междинни хранения, за да се чувствам сита. Четох че около 400 калории повече трябвало да се приемат по това време на бремеността та не се притеснявам, гледам да избягвам захар ама имам чувството, че във всичко я слагат вече...

Иначе имам чувството, че коремчето ми за една седмица изведнъж порасна както си мислех, че не ми личи още Laughing Но и аз като LasTShaDe не знам дали усещам бебето или си въобразявам.

Мими, те по принцип на мен много от усещанията откакто съм бременна са ми "странни". Ниско долу в корема усещам тежест особено вечер преди лягане и тези седмици и едни придърпвания.

Илияна, ние имахме имена за бебето преди да забременея още LaughingLaughing Но май нещо почнаха да не ми допадат и не знам дали ще се задържат до януари месец или ще се мислят нови Smiley

# 12
В какъв смисъл "странно усещане"?

Ами като тежест ниско долу болки понякога

# 13
И ние имаме име вече, което аз съм си избрала от години, но мъжът ми се колебае за още едно, което му харесва. На мен също много ми харесва, но пък избраното от мен ми е много специално и има много символика, та ще видим. 😀

# 14
Здравейте, мами! От днес влизам в 18 г.с. и от три дни усещам леки побутвания, бълбукане,  пулсации от лявата страна ту ниско долу, ту на нивото на пъпа и не знам дали са бебетата или къркорене на корема. Мисля, че са те, защото в тези моменти не съм усещала подуване на корема и сякаш движенията на червата се усещат в цялата коремна област, а тези движения са на определени места, не са ритмични. Усещала съм вечер като си легна по гръб. АГ ми каза, че към 18-19 седмица ще започна да усещам. При последния преглед в 16 г.с. АГ ми измери шийката 41,8 мм. До колкото съм чела и слушала рисковите седмици за наблюдение са 16-21 г.с., след което физиологично тя започва да се скъсява.

Общи условия

Активация на акаунт