КРУИЗИ /Тема 12/

• 64 492
  • 766
  •   1
Отговори
# 495
  • Пловдив
Здравейте. Имаме идея за круиз Тайланд, Сингапур и Малайзия. Някой бил ли е по този маршрут?
Аз бях Сингапур, Тайланд и Камбоджа, но повечето хора ходят На другата връзка-твоята. Та, със сигурност има били, какво те интересува?

# 496
Интересува ме чрез коя круизна компания направихте резервация, доволни ли сте, как стои въпроса странсвера от летището до пристанището....
Гледах няколко оферти, но ми се струва, че много неща не са написани т. е не са доуточнени

# 497
Интересува ме чрез коя круизна компания направихте резервация, доволни ли сте, как стои въпроса странсвера от летището до пристанището....
Гледах няколко оферти, но ми се струва, че много неща не са написани т. е не са доуточнени
Харесеаш си круиз с Costa, MSC, Princess, Royal Caribbean etc. Дати, цени и според круиза си резервираш самолетни билети с поне 1 нощ преди круиза. И като имаш конкретният круиз питаш какво по-точно тр интересува и ше помагаме с пристанища, ттансфери, хотели и т.н
Но като не си задала конкретни въпроси няма как да ти помогнем...

# 498
  • Пловдив
Аз с блу сийс, на нашия кораб имаше още 2 двойки, ползващи същата агенция, имаше и ползващи Бургаска някаква. Бяхме на Коста. Трансфер аз лично не съм ползвала, качихме се от Сингапур и преди круиза имахме 3 нощувки там, защото исках да разгледаме града. Трансфера става по няколко начина - от летището с метро е най-евтино и лесно, хващаш линия, която да те закара до Марина саут пиер, ако там е акостирал кораба, ако е акостирал на другото място - тогава до Харбър фронт. От там си ходиш по закрита пътечка 300 метра до кораба. Това е. Ще отнеме хипотетично около малко над час - летище-кораб (ако е на Марина пристанището). Може да ползваш и трансфер от летището, мисля, че има, може от компанията круизната, може и с такси. С две думи, като купиш круиза, тези неща се уточняват всеки по отделно, както му е удобно. Другите българи на кораба нямаха нито една нощувка в Сингапур и бяха се организирали по друг начин. Правиш ги, както ти е кеф и според финансите и времето.

# 499
Гледах ги на Блу сийс.Имат точно този круиз,който ни интересува -Сингапур,Малайзия и Тайланд,но само за 2019.Ние искаме януари,февруари 2020

# 500
Северни столици лято 2019 какво може изгодно да се открие? Държим на 2 каюти с балкон. С по 1 дете на 6 години. Благодаря ви

Последна редакция: пт, 25 яну 2019, 10:38 от gotina_h

# 501
  • София
Здравейте. Имаме идея за круиз Тайланд, Сингапур и Малайзия. Някой бил ли е по този маршрут?
Аз бях през ноември по този маршрут с Коста Фортуна. Ако нещо те интересува, питай. За мен това бе първи круиз и не зная до колко мненето ми би било меродавно.

# 502
дайте идея за нискобюджетен хотел в Бари, Италия, че станаха много дните за престой, може и извън града, но да има връзка с влак, метро или автобус

# 503
дайте идея за нискобюджетен хотел в Бари, Италия, че станаха много дните за престой, може и извън града, но да има връзка с влак, метро или автобус
Обикновено IBIS са на добра цена /около 60Е за стая със закуска/.

# 504
Къде мога да погледна за парти круизи в Средиземноморието септември месец тази година? Иска ми се да изненадам мъжа си.

# 505
Gina L, интересува ме почти всичко. Чрез кой сайт направихте резервацията? Доволни ли сте от организацията? Как стои въпроса с визите за Тайланд (вие ли си ги вадите или всичко става чрез круизната компания).
Предполагам, че сте отишли 1-2 дни по-рано в Сингапур. Ако е така, ще ми е от полза ако споделиш в кой хотел бяхте и как се придвижвахте из града. Изобщо всичко, което се сетиш, че може да помогне като информация

# 506
  • Пловдив
Ние бяхме в Холидей ин Сингапур Кларк кей (от тук също ми го препоръчаха момичетата) , със супер закуска, на хубаво място, но не беше никак евтин. То там не знам дали има такова животно евтин хотел 😏. За визите в Тайланд - може да си извадиш от България, от почетното консулство, ако правите само маршрута с Пукет, еднократна транзитна виза за 25 Евро е достатъчна, изпращате документи до посолството с куриер, ако не сте от София и ги връщат от там обратно пак с куриер. Вадят и от кораба(така казаха), но е по-скъпо. Придвижване с метро е най-удобно. Смятам, че в Сингапур човек няма грижи за ориентация и транспорт, всичко е супер уредено. Ако ти се ходи до зоото или бърд парка, в техния сайт е обяснено как се стига. На спирките, на които има Интерчейндж (автогара), направо през топла връзка от метрото се минава, без да се излиза навън. Рейс трябва за бърд парка и за зоото. Ботаническата градина е само с метро. Безплатна е, плаща се само за орхидеевата градина, (5 долара). Шоуто на дърветата в Гардънс бай дъ бей е в 19.45 и 20.45. В 20 и в 21 е шоуто на фонтаните пред Марината. В Сентоса също има такова шоу, то започва в 20 часа. Него не успяхме да гледаме, защото ходихме в Сентоса последния ден, и вечерта ни беше самолета, към 20 тръгнахме към летището, още ме е яд, де.  Храната не е евтина, но в центровете за улична храна има избор и не е скъпо, това ако не ядеш в някой мол. И в мола не е скъпо. За транспорта- може да си купиш карти за транспорт за един, два или три дни, или ез линк карта, която е на принципа на ойстер картата в Англия. Разбира се, може и кеш, но ти трябват дребни пари за машините, най-голямата банкнота, с която работят, е 10 долара. С кредитна карта не можеш да си купиш еднократен билет от машината, нито ез линк карта, с кредитна карта само се топ апва сумата в ез линк картата, ако ти остане под 3 долара. С две думи, ще ти трябва малко кеш на първо време още на летището. Може да пишеш на Блу сийс да ти дадат оферта за догодина, ако искаш с Коста, гледах, че във вива вояж го има круиза. Коста Фортуна не е никак свестен кораб, но за 280 Евро за 7 дни е просто без пари.

# 507
  • София
Ако сте от София, не е нужно да пращате документите по куриер до Тайландското консулство. Намира се на ъгъла на Витошка и една от преките. Отиивате на място.
Валута бях обменинила от София- сингапурски долари, батове и рингити.

# 508
И аз мисля, че в Сингапур евтин хотел няма, някъде към 100 евро на вечер в двойна стая и то без закуска... Следете за промоции, понякога излизат такива, но без free cancelation. Круиза за Сингапур и района на Коста специално също е скъп, поне ако е на редовна цена и не е last minute. Но някои сайтове също пускат промоции от време на време, трябва да се следят... Цените в Сингапур са като в западна Европа, поне за храната и сувенирите.. Иначе в моловете е доста скъпичко, но имаше и много промоции, които ако имаш пари и място в багажа,  си заслужаваха... Smile Тайланд също е много интересна страна, там хотелите бяха доста по-евтини от Сингапур, храната обаче във фууд-кортовете в моловете е на същата цена... Tам евтино е да се яде от уличните сергии, ако не  се притеснявате от хигиената (на някои места е доста съмнителна)... Stuck Out Tongue Closed Eyes  И в двете страни има депозит при настаняване в хотелите и навсякъде е различен... Най-добре е да се плати на място кеш, защото парите се връщат веднага при напускенето на хотела. Ако е от кредитна карта се "освобождават" доста по-късно...
Транспорта е много уреден и в двете страни, метрото в Сингапур и Банкок е супер удобно и лесно. Автобусите в Сингапур са през 2-5 мин, чак става задръстване от тях по спирките... Hop on, hop off също е удобен, даже към някоя от фирмите имаше и включена разходка с корабче около Марина бей сендс...

# 509
Изисква ли се медицинска застраховка или тя е включена в цената ?Защото знам ли всичко се случва .
И друго -имахте ли проблеми с морската болест ?

Общи условия

Активация на акаунт