СЪРБИЯ, Белград, Ниш, Златибор и всичко останало…/Тема 2/

• 81 276
  • 745
  •   1
Отговори
# 630
  • Plovdiv, Bulgaria
Благодаря! Сега ми писа и на мен една жена от Пирот, че днес нямало да затварят магистралата, заради извозването. Така, че стискам палци да е така и да се приберем бързо и без отклоняване. Sunglasses

# 631
  • София
На 28.12 късно вечерта се прибрахме от Виена и магистралата беше отворена и в двете посоки.
Силно впечатление и на отиване, и на връщане през Сърбия ми направи наличието на смог в градовете и изключително трудния за дишане въздух. Нямам представа какво горят, но е много мръсно, дори и в Белград се стели, на влизане от София буквално  до реката все се усеща.

# 632
Привет!
Обмислям семейна спа почивка в Златибор края на март. Не караме ски, но искаме да се качим на лифта. Видях, че има двупосочен билет. С него може ли да се слезе на езерото и после да се продължи?
Също ако имате идеи за нещо интересно в района ще съм благодарна.

# 633
Здравейте, планираме Върнячка баня за ваканцията на децата. Ако може да помогнете с насоки за места за хапване вкусно и на прилични цени и нещо интересно в района за разходка. Благодаря предварително!

# 634
Здравейте, планираме Върнячка баня за ваканцията на децата. Ако може да помогнете с насоки за места за хапване вкусно и на прилични цени и нещо интересно в района за разходка. Благодаря предварително!
Къде смятате да отседнете? Предложение за хотел?

# 635
Къде смятате да отседнете? Предложение за хотел?

Аз запазих тук Imperia Apartments, оказа се, че апартамента е част от Pegaz Holiday Resort и ще трябва да доплащаме СПАто, дребния шрифт.

# 636
  • Пловдив
vioila, ние бяхме в друг частен апартамент в Пегаз последните дни на декември 2022 и не сме доплащали за СПА-то. Доплащаше се само за платените услуги /масажи, процедури/ и то с 30% отстъпка. Така че проверете.
Ресторантът на хотела не ни допадна, може би защото търсехме традиционни сръбски кафани. То и в цялата Върнячка баня трудно се намира традиционно, малко са се поиталианчили - пица, паста, бира Морети.... Центърът със заведенията е буквално на 4-5 минути пеш, така че ще си харесате. Допаднаха ни Трите гълъбици, но там не мога да нарека цените много прилични. В обратна на центъра посока /след Аквапарка/ има едно малко семейно ресторантче, откъдето може и за вкъщи да се взима, мисля, че предлагаха и обедно меню. Около пазара има пекарни, както и готвена храна, ако търсите за децата. Нещо, от което сме отвикнали - навсякъде се пуши!

# 637
  • През девет планини в десета...
Нормално ли е на ски гардероб на Бабин Зуб при вземане на ски обувки под наем да искат да си оставиш личната карта докато обувките са в теб, има ли такава практика?

# 638
  • София
Не знам за Сърбия, но на мен в Германия ми задържаха личната карта заради едно водно колело и после не ми я върнаха, а аз забравих да си я поискам. Трябваше да ходя отново на следващия ден да си я прибирам.

# 639
Здравейте, за РД на мъжът ми решихме да се разходим до Княжевац.Някой ходил да сподели хубаво място за спане? За хранене? Има наблизо някакъв етно парк в с.Равна, също и водопад.Благодаря предварително!🥰

# 640
Здравейте,

Някой правил ли е резервация за ресторант в Ниш от България? Намирам само телефони и не ме устройва това.

# 641
Здравейте,

Някой правил ли е резервация за ресторант в Ниш от България? Намирам само телефони и не ме устройва това.
Според мен потърсете и Фейсбук страници.Повечето заведения имат.

# 642
Здравейте,

В Ниш - не, но съм правила резервация в Димитровград по вайбър.

# 643
Здравейте!
Искаме да си направим еднодневна разходка до Пирот през делничен ден идната седмица. Бихте ли дали препоръки какво може да се види в Пирот освен парка по поречието на реката и Крепостта? Идеи за места за обяд с външна градина и плащане с карта? Как стои въпроса с паркирането из центъра? И последно, по магистралата има тол такса, а по старият път - не, ако правилно сме разбрали.

# 644
  • София
Може да отидете до Темския манастир, на 15 км от Пирот е. За обяд ние ходим все в Ладна вода, изкарват и маси навън, но не е градина и май все още е студено.
Ние паркираме по преките на главната, между колите на местните. Дори и не сме разбрали дали има платени зони, може би около пазара да има.
Старият път от Димитровград до Пирот е безплатен, така на връщане може да отидете и до Суковски и Погановски манастири, ако не сте ходили.

Общи условия

Активация на акаунт