ФЕВРУАРСКИТЕ мами са големи сладурани, вече им личи, че носят беборани 2019

• 41 134
  • 759
  •   1
Отговори
# 585
Момичета, обременяването с глюкоза се прави сутрин на гладно.  Взима се кръв,  пие се глюкозата,  след това се взима кръв на 60та и 120та минута.  През това време не се яде нищо.  След това до края на деня се пие много вода,  за да се изкара поетата захар. На мен няколко пъти са ми го правили. Много сладко ти става, даже на някои хора им прилошава от сладко.

# 586
Да, много сладко ти става, наистина чак ми прилоша и на мен. Аз съм го правила отдавна, доста преди да забременея, и аз заради поликистоза и частичен метаболитен синдром. Тогава всичко беше наред. Може би е добре да питам лекаря дали не трябва пак.
Що се отнася до стволовите клетки, на една презентация на някоя банка ни споменаха за възможността да дарим и понеже нямаме възможност да съхраним и на мен ми влезе мухата да ги дарим. Иначе ги хвърлят като биологичен отпадък, което е жалко. Същевременно не съм проверявала как стои въпроса от друг град да се дари, защото доколкото знам работят много малък брой хора и с много малък ресурс в единствената обществена банка в БГ, към Александровска болница.

# 587
Аз правих миналата седмица обременяване с глюкоза. На гладно е задължително. В лабораторията предния ден ме посъветваха да си приготвя глюкозата вкъщи и да й капна няколко капки лимонов сок, че да не е пределно гадно. Капнах и вкусът е на разгазиран спрайт - толкова сладко. Пригответе се да ви бодат 3 пъти.
При нас не е стандартно изследване, но се прави при съмнение за гестационен диабет или инсулина резистентност. На мен на 2-рата ФМ ми откриха повишени околоплодни води и заради тях правих. Днес ще ходя да ми разчетат резултатите.

# 588
При нас в Англия също не е задължително изследване . Още при първата ми среща около 8-9 седмица , когато ми провериха кг казаха че съм малко над нормата л
Което е предпоставка . Тогава казаха че ще го правя .
Честно да ви кажа аз се притеснявам хем от резултата , хем от факта как ще изкарам - разбрах че от 22ч вечерта не трябва нито да ям нито да пия вода 😣😣😣

Ние не сме решили още за стволовите клетки , но е похвално за тези които са решили да ги дарят !

# 589
На мен не ми казаха да не ям или пия вода. Дори ми казаха,че може и трябва да си нося дори с мен вода.
Казаха ми обаче предния ден да не ям сладко.

# 590
В лабораторията ми казаха да отида гладна, последно хранене 10-11 вечерта за изследване 8-9 часа сутринта, но може да се пие  малко вода, без да се налива човек. Аз през нощта пих, но гледах да имам няколко часа без вода.
За стволовите клетки - засега сме решили да съхраним. Това е вид застраховка, а не се знае следващите години, какво още приложение биха имали. Но ако нещо ни откаже, със сигурност ще искам да ги даря.

# 591
Здравейте на всички бъдещи февруарския мами!
И аз като вас очаквам бебче с предполагаема дата на раждане 21.02.2019😊. Много бих желала да се включа в групичката ви за да обменяме опит, мнения, неволи и радости. Винаги би те разбрал човек в твоето положение, а като погледнах първата страничка тук има доста, което е похвално и специално поздравявам мамите с близнаци има доста, на вас ви е двойно щастието, но и всичко останало😊.
И на бързо да се представа аз съм на 27 години, горда мама вече на 4г момиченце и с трепет очаквам второто ми детенце момче. В момента съм 22г.с не съм сигурна 5 или 6 месец  за сега бременоста ми е лека и се надявам, че до финала а и на самия финал ще е така, искрено го пожелавам на всяка  мама.
P.s Извинявам се ако е станало, малко дълго. Как мога да се включа в Facebook групата, ще се радвам и там да се присъединя?

# 592
Nora Meredith, аз звънях в банката. Жената беше много любезна и ми обясни всичко. Не е проблем да е от друг град, аз ще раждам във Варна. Те си пращат комплекта, лекарят взима кръв и им я пращат обратно. Имали си сключени споразумения с болниците. Може да звъннеш да питаш, спомена и някакви документи, че се подписват.

# 593
lulilu Добре дошла. За фейбук ми прати мейл на лично и ще те включа.

# 594
Здравейте, бъдещи февруарски мами!
Включвам се и аз в темата. По-добре късно, отколкото никога.
Казвам се Ренета, 26г. от гр. София и съм 21г.с.
Имам два въпроса за момента:
1. Има ли мама, която да се следи при д-р Генадиева от Мбал Надежда. Ако да - доволна ли е?
2.От чисто любопитство - колко килограма сте качили до сега? ❤

# 595
За първият въпрос не мога да се включа. За втория - с малко стара информация от 21г.с. - кг към този момент беше +1, но утре съм на жк и ще се включа с актуална информация в 25г.с.
И аз да попитам нещо, как сте с ходенето до тоалетна? Аз си продължавам с проблемаи все така ходя на 3-4-5 дена веднъж, което е ужасно. Извинявам се за подробностите, но нямам проблем с изхождането, т.е. не е запек, просто ходя твърде рядко. Пробвала съм какво ли не (без лекарства) - сушени плодове, плодове, фрешове, млека и какви ли не абсурдни комбинации от храни, които обикновено биха създали дори обратния ефект, но нищо не помага. На последния преглед док каза да наблягам на плодовете и течностите и по-малко тестяно, но очевидно това не е решението.

# 596
Добре дошли на новите мами !
По отношение на кг аз съм +6 до сега 🤨
Мони, ами след като си +1кг само - да те питам ти храниш ли се достатъчно  , след като рядко ходиш до тоалетна ? Понеже казваш че не е запек . А преди да забременееш ?
Извинявай ако ти се стори твърде лично ..
🤗

# 597
Добре дошли, lulilu и beauty_mind! Когато са споделени и радостите са по-големи и трудностите-по-леки ☺
Аз съм в 22г.с и съм +6кг, с които много се гордея, защото с предната бременност за целия период едва успях да кача 6кг, а стартирах с поднормено тегло.
Относно теста с глюкоза, тук в Италия също е част от стандартните изследвания, но честно казано ако мога да си го спестя, бих го направила.

# 598
BlueBerry, храня се, даже попрекалявам. Ям и доста нездравословни неща в интерес на истината (като сладко и тесто), но не мога да се въздържам, това не е по моята част. А реално свалих 2кг и после качих 3, та затова общо е +1кг, но реших да не натоварвам момичето с допълнителна информация Grinning А преди да забременея не съм имала този проблем с тоалетната, дори напротив - много добър метаболизъм и всеки ден си ходих. Но...ето ме сега. Може би днес пак трябва да го обсъдя с док и освен вече нещо от типа на лекарства да изпише, не виждам друг вариант. Тя не изписва как да е и все се мъчи с естествени продукти да се случват нещата, но явно нищо не ме хваща. Този корем стана железен. Joy

# 599
Мони, за да ти помогнат всички тези храни за подобряване на перисталтиката, трябва да ги ядеш на гладно, най-добре сутрин... иначе ефекта ще е 100% нула. Намали и тестото к фаст фууд.. те също спомагат за намаляване на прристалтиката....

Общи условия

Активация на акаунт